Mam pytanko czy ma ktoś z was załozony Camber kit na przodzie?? Bo jak patrzyłem to tam mało miejsca jest w nadkolu a te wachacze z camber kitu są dłuższe od seryjnych chyba, i nie wiem cyz by się to zmiesciło czy nei trzeba by było coś przerabiać, czekam na szybki odzew pozdrówki
no właśnie do crxa to sa tylko jakieś takie sworznie regulowane albo tuleje nie regulowane, ale są do civiców całe wachacze regulowane i chciałem takie coś zrobić bo dostać nie idzie przynajmniej ja nie mogłem znaleźć a w crx jest tak mało miejsca że nie wiem czy da się to zrobić
I ta szyna po której chodzi wachacz jest dośc długa i tak patrzyłem że w crxie nie ma miejsca żeby takie coś zrobić wogóle, tam jest z 1-2 cm miejsca do blachy :/
a skad wiesz jakiej jest dlugosci ten wachacz mierzyles z seryjnym?
druga kwestia to taka na jakiej wielkosci kola ma to chodzic.
jesli fabrycznie jest wachacz przwidziany dla kola i sie chowa z lekkim zapasem to rozklepanie blotnika raczej napewno bedzie konieczne.
badam wszystko jest do crx ale nie przykleisz byle czego jak nie masz odpowiedniego gruntu do tego.
części tuningowe z USA D,B-series!! zawieszenia ES/sprzęgła/oświetlenie/felgi/rozporki/pierścienie/tłoki/panewki/uszczelki/doloty i wiele innych!!
Pomiary AFR, Gtech obd2/obd1/obd0 Modyfkacja i strojenie komputerów (ulica+hamownia) Crome Pro, Turboedit, Bre, Hondata ---------------
gg:175578, tel:500410476, www.merfiebay.com
A gdyby zoribc regulacje na tych srobach u gory cos ie wkreca w bude co sa pod puszka z bezpiecznikami? jakies szyby czy cos? myslalem nad tym. fajna sprawa.
no tak są te kostki ale to jest nie regulowane, a dzisiaj rozmawiałem z vtec'iem i on miał auto tak samo obniżone jak ja i mówił ze mu opon nie cieło pojechał tylko na zbieżność w dobr emiejsce i miał cacy także narazie się chyba z tym wstrzymam i pojadę na porządną zbiezność
jak ktos jezdzi 5 tys km rocznie to nie zauwazy ciecia opon ale jak ktos zrobi 20 tys km to zauwazy wiec darujmy sobie.
druga kwestia ze auto z pochyleniem kola przy -60 np. duzo szybciej lapie slizg niz z katem 0 st.
wiec jest mniej bezpieczne.
jak ktos ma duze pochylenie to powinien dawac cisnienie w oponach ok 1,5 atm. z przodu jesli jest opona z rantem to tym bardziej.
części tuningowe z USA D,B-series!! zawieszenia ES/sprzęgła/oświetlenie/felgi/rozporki/pierścienie/tłoki/panewki/uszczelki/doloty i wiele innych!!
Pomiary AFR, Gtech obd2/obd1/obd0 Modyfkacja i strojenie komputerów (ulica+hamownia) Crome Pro, Turboedit, Bre, Hondata ---------------
gg:175578, tel:500410476, www.merfiebay.com