wywazenie ?? hmm ja mam fele proste, wywazone.Opony Falken 45 profil(lekko lysawe juz sie zrobily) i mam podobny problem auto miota sie na koleinach i dodatkowo strasznie ciagnie mi kiere raz w lewo raz w prawo na koleinach oczywiscie...przy hamowaniu tez cos mozan odczuc i nie jest to na bank sprawa wywazenia bo dzieje sie to nawet przy 10km/h to chyba kewstia zawieszenia lub czegos tam w zawiasie
[shadow=red]POLECAM SPRAWDZIC CZY FELGA MA PIERSCIEN CENTRUJACY BO W MOIM PRZYPADKU TO RACZEJ TO JEST POWODEM![/shadow]
Ostatnio edytowano 2006-04-04, 20:32 przez Snyka, łącznie edytowano 1 raz
przy takich znianach i takich profilach na naszych super koleinach zawsze bedzie takie odczucie - miotania auta, zalozcie sobie takie tortownice jak ja mam to dopiero zobaczycie:)
ale tak
- piersze to jednakowe cisnienie na osi
- wywazenie odrazu wyjdzie czy fele proste
- zbieznosc
- wybite koncowki drazkow, swoznie....
przy niskim profilu i szerszej oponie o wiele badziej czuc droge ktora czasami ciagnie samochod
zamien kola miejscami i zobacz efekt na przedniej osi, moze opony sie nadaja do wyrzucenia, u mnie opony sciagaly w prawo a po zamianie w lewo.
policz sobie pole przylegania twoich 155 a 195 i sie nie dziw ze ci sciaga na koleinach przy niskim profilu na obnizonym zawiasie.
stawiam na zuzyte opony.
przyzwyczailes sie przez zime do lekkiego prowadzenia, jak nie masz sily zaloz wspomaganie.
pozdrawiam
części tuningowe z USA D,B-series!! zawieszenia ES/sprzęgła/oświetlenie/felgi/rozporki/pierścienie/tłoki/panewki/uszczelki/doloty i wiele innych!!
Pomiary AFR, Gtech obd2/obd1/obd0 Modyfkacja i strojenie komputerów (ulica+hamownia) Crome Pro, Turboedit, Bre, Hondata ---------------
gg:175578, tel:500410476, www.merfiebay.com
kurde u mnie tez taka lipa. na zimerach smigalo sie niebiansko zalozylem felgi i zaczelo sie!
znosi na jedna strone a wybojach lata na boki i wogole.
na hondatech i streetracing sa moje tematy jako studencina tam mozna poczytac sobie.
pomysly byly rozne lacznie z paleniem gumy
Chlopaki ja pracuje na wulkanizacji opony itd.......
Przy takich naszych drogach zalecane jest wywazanie co 3 miesiace....
mozecie sie z tym niezgodzic.....
ale ja wywazam sobie....
zawsze jest zmiana w wywazeniu.....
gosciu ma nowe maszyny i nie oszukuja.....wystarczy wpasc w dziure dosyc duza i wystarczy....
pozdro...
o kurzy ryj to musze sprawdzic ile mam bo moze tez siedzi ze 3.5 bara Ale zobacz czy masz pierscienie centrujace w piascie bo to tez jest przyczyna takiego zachowania