trudnosci z uruchomieniem silnika
Wszystkie sprawy techniczne dotyczące naszych kochanych ceerek.

jaro21dnb
Forumowicz

przez jaro21dnb » 2006-02-22, 01:05

ojaaaa skad wy macie takie wiadomosci :D

jaki akumulator pierwsz sprawa :wrrr: ? ?

druga sprawa: swiece przewody -wystarczy jedno z tych ,swiece zmienione a przewody nie i wilgoc robi swoje raz na 2 garach raz na 3 ajak sie nagrzeje i odparuje to na 4 i na dotyk pali i odwrotnie jest ze swiecami jak przewody nowe czy dobre a swiece stare to sama w sobie swieca padnie ,tak na wierzczhu bedzie miala iskre a pod cisnieniem w cylindrach nie i dupa.
nie ma takiego jeszcze mechanika co by sprawdzil ze przewody są ok albo swiece :wrrr:
woda w paliwie odpada to nie mozliwe,na gazniku tak ale nie na wtrysku

gnijaca uszczelka pod glowica tak owszem,ja zaleja sie swiece i zastoja w plynie to trudno aby byla wybuch w cylindrach mimo podanej dawki paliwa ,dopiero jak kolega pisal ze po 6 kreceniu pyrnela i zajarzyla,zgadza sie bo wydmuchalo jakims cudem plyn ze swiec i wybuch i dziala EUREKA :poklony:

troche pojecia trzeba miec,a jak sie nie ma to nie pisac i ludzi w blad nie wprowadzac :diabeleknie:

pozdrawiam
DZWONIC PISAĆ I PYTAĆ ZAWSZE POMOGE

Sebastian_O
Forumowicz

przez Sebastian_O » 2006-02-25, 21:49

a ja mam troszkę inny problem. Auto sobie stoi spokojnie przez zimę w garażu, przepalam go od czasu do czasu, wyjeżdżam z garażu, regularnie ładuję akumulator...
Pewnego dnia było tak - odpaliłem auto, (za 1-szym razem), wyjechałem z garażu (wszystko chodzi super), zgasiłem, zalałem 10 litrów benzyny 98 zatankowanej do kranistra na orlenie... Odpalam... auto chodzi jak traktor... Niby wszystkie cylindry palą, ale taki głupi głos ma, ewidentne objawy zbyt bogatej mieszanki, z tłumika wyraźnie czuć benzynę, musi popracować jakąś minutę, wtedy powoli zaczyna pracować ładnie. Jak ostygnie i przestoi noc, odpala za trzecim razem, czasem jeszcze gorzej. Chwyci, popracuje sekundę albo dwie, zgaśnie i tak za którymś razem jak się uda zapalić to chodzi jak traktor i powoli dochodzi do siebie...
Kolega zatankował poloneza na orlenie (ale na innej stacji) - polonez z wtyrskiem - i ma identyczne objawy...

jaro21dnb
Forumowicz

przez jaro21dnb » 2006-02-26, 22:35

ja mysle ze czas na filtr paliwa w takim razie :rotfl:
DZWONIC PISAĆ I PYTAĆ ZAWSZE POMOGE

merfi vtec
Forumowicz

przez merfi vtec » 2006-02-26, 23:31

sebastian zapodaj jakis depresator do wilgoci. wode masz w paliwie.
poza tym jesli auto stoi na zime w garazu to powinno miec pelny zbiornik paliwa.
ni elej 98 tylko 95 wlej srodek do czyszczenia wtryskow, najlepiej motorlife bo zakonserwuje i przesmaruje ci caly uklad paliwowy
części tuningowe z USA D,B-series!! zawieszenia ES/sprzęgła/oświetlenie/felgi/rozporki/pierścienie/tłoki/panewki/uszczelki/doloty i wiele innych!!
Pomiary AFR, Gtech obd2/obd1/obd0 Modyfkacja i strojenie komputerów (ulica+hamownia) Crome Pro, Turboedit, Bre, Hondata
---------------
gg:175578, tel:500410476, www.merfiebay.com

Sebastian_O
Forumowicz

przez Sebastian_O » 2006-02-27, 01:50

heheh, dziś odpalam... chodzi jak traktor... zgasiłem. wykręciłem swiece...
2 świece ok, okopcone, widać że pracują, a 2 świece zalane benzyną... i to akurat te co zalane były miały największą przerwę między elektrodami...
ustrawiłem przerwę wszystkich świec na 0,6 mm (choć seriwsówka podaje 1 do 1,1 mm)... odpalam... jak ręką odjął... pracuje aż miło !!!! ale jednak coś w tym paliwie musiało być skoro po zalaniu mu odbiło... filterek już mam nowy, wymieniam zaraz na wiosnę jak autko wyruszy w plener...

Poprzednia strona