Neony podwozia.
Troche o modyfikacjach wnętrz i karoserii.

robraf
Forumowicz

przez robraf » 2013-02-14, 01:27

loteczka tez ladna

dj-napster
Forumowicz

przez dj-napster » 2013-02-14, 02:09

ale kibel mój ty Boże weźcie ten temat zamknijcie lepiej dla szacunku wobec CRX :razz:

robraf
Forumowicz

przez robraf » 2013-02-14, 09:23

dla szacunku wobec Crx pokazujmy tu upiekszone Solki ;P

AWEK
Forumowicz

przez AWEK » 2013-02-14, 09:58

A ja musze powiedziec ze neony do tego konkretnego samochodu pasuja. Zrob jedy w Polsce Bosozoku style i niech ci inni cmokna :D

Dymek
Forumowicz

przez Dymek » 2013-02-14, 10:33

AWEK napisał(a):A ja musze powiedziec ze neony do tego konkretnego samochodu pasuja. Zrob jedy w Polsce Bosozoku style i niech ci inni cmokna :D

Bosozoku ? del sol ?? niee... nigdy nie będzie Tak wyglądał.

Obrazek
Obrazek
Obrazek

co do neonów, to dla mnie bardzo na NIE. Ale to Twoje auto i twoje pieniądze :)

Vincent
Forumowicz

Samochód: CRX Del Sol

przez Vincent » 2013-02-14, 12:27

Moda się nie zmieniła,.Na tuningowiskach w Europie nadal pojawiają się nowe projekty różnych aut uzbrojonych w podświetlenie.Porażką jest pchanie neonów w serie.Ktoś kto ma auto w cenie neonów ,wiadomo, że się nie szarpnie na taki wydatek ,tu jest przykładowa cena

http://www.streetglow.com/Lightstrike-L ... t?amp;it=A

Byłem na jesieni na zlocie w Holandii ,ok 500 aut różnych marek ,z prawie całej Europy(brak polaków)i prawie co drugie auto łącznie z Hondami miało podświetlanie,wnętrza ,spodu ,audio &video.

c00li
Forumowicz

przez c00li » 2013-02-14, 17:32

Samo podświetlenie nie wygląda źle, ale pod warunkiem, że jest dobrze wykonane. Większość aut z "neonami" na polskich drogach miała te neony za krótkie i zbyt mało intensywne światło. Tak też wyjdzie z diodami. Żeby to wyglądało, to światło musi się "wylewać" spod samochodu i oblewać kawałek dookoła, a nie być biednie to tu, to tam podłużna plama kolorowego światła. Dobry efekt wymaga poniesienia kosztów, a jak się chce tanio, to wyjdzie z tego kupa - zresztą jak ze wszystkim.
Na potwierdzenie tego, co napisałem są dobre zdjęcia powyżej - kiepskie podświetlenie Calibry i znacznie lepszy efekt w Solce.

robraf
Forumowicz

przez robraf » 2013-02-14, 20:14

ale skad wiesz jakimi neonami podswietlana byla kalibra a jakimi del sol ;) ? tutaj mowie ze diody w zelu (smd) bardzo intensywnie swieca ( te z ebaya) i swiatlo wylewalo sie poza obrys auta i nie bylo widac kropek( w sensie ze punktowo czy cos) bo ten zel (silikon) dobrze rozprowadza swiatlo
jeden "neon " mial dlugosc 1,2m plus kabel wiec na caly zderzak p.s. mozna je ciąc po 3 diody ;) wiec mozna kupic 3 x1,2m i zrobic pod progarmi podswietlenie 2x1,5 "paska"

Vincent
Forumowicz

Samochód: CRX Del Sol

przez Vincent » 2013-02-14, 23:23

c00li napisał(a): Większość aut z "neonami" na polskich drogach miała te neony za krótkie i zbyt mało intensywne światło.

Masz rację,bo kupili na allegro za 150,- i chcieli się lansować.To samo jest ze wszystkim np z rozpórkami za 90,- gdzie mocowanie wyginam palcami ,audio za 600,-,tubo za 300,- to polski tuning.To droga zabawa i nie osiągalna dla wszystkich.Neony do wnętrza kosztują od 120 euro (nie diody)3 szt ,dochodzi elektronika ,sterowanie.Zrobić na zamówienie w polsce ,to cena zabija ,jest jeszcze drożej niż kupić gotowe dobrej firmy.

M!R@S
Forumowicz

przez M!R@S » 2013-02-14, 23:35

powiem tak. Jak tunign "F&F" robi się dokładnie i starannie to i dobrze to wygląda. Mi się podobająauta poprzerabiane w ten sposób
Obrazek

KubsonNH
Forumowicz

Samochód: EE8 & Rally ED9

przez KubsonNH » 2013-02-15, 00:25

Skoro w zimie ubieramy choinkę to i w lecie możemy auto :rotfl:
Styl F&F minął, sam nie jestem zwolennikiem i nie raz się naśmiewam, ale skoro to auto na zloty i pokazy to może być tak samo mało praktyczne i dziwne i ładne i brzydkie jak Civic czy Crx obniżony 70-80 cm którym się nie da jeździć po polskiej drodze, ale pokazówka jest :razz:
Każdy ma swój gust i pewne projekty popiera a pewne nie, więc jak chłopak chce to niech robi

Góral
Forumowicz

przez Góral » 2013-02-15, 00:27

Jak kolega wyżej, jaka różnica czy neony czy gleba tak duża że się normalnie przez próg przejechać nie da? ;) Jedyna różnica że na to pierwsze moda już minęła a na to drugie jeszcze nie. Za 10 lat będziecie się śmiali z hellaflaszów choć teraz każdy się ślini na dobry stance i negatyw.

Ja koledze kibicuję, sam bym sobie zrobił coś takiego gdyby tylko mój samochód wyglądał z tym dobrze ale jest tak ogromną kupą gruzu że wolę nie ryzykować. Fajnie od czasu do czasu zobaczyć coś innego niż "zadbana seria", którą się każdy onanizuje :)

Dymek
Forumowicz

przez Dymek » 2013-02-15, 15:12

Z tym biciem rekordu prędkości w polsce to raczej ciężko bo chyba aktualny to coś koło 370 km/h By Dobrowolski`s Supra ... a do takich projektów nie kupuje się używanych lotek tylko projektuje je od podstaw za grube mońce :D Ciekawą miał fantazję ;)
Obrazek

pangałuszka
Forumowicz

przez pangałuszka » 2013-02-15, 18:51

Góral napisał(a): Za 10 lat będziecie się śmiali z hellaflaszów choć teraz każdy się ślini na dobry stance i negatyw.

Ja koledze kibicuję, sam bym sobie zrobił coś takiego gdyby tylko mój samochód wyglądał z tym dobrze ale jest tak ogromną kupą gruzu że wolę nie ryzykować. Fajnie od czasu do czasu zobaczyć coś innego niż "zadbana seria", którą się każdy onanizuje :)

:ok:

Podzielam Twoje zdanie ;) . Aktualnie nie mam żadnego body na aucie, ale przy następnym projekcie po body i audio od razu wlatuje neon. Podobnie też, jak buchi86, uważam, że bezsensowne jest powielanie samochodów, przez ich duże podobieństwo, bo TAKA JEST TERAZ MODA, bo ten styl jest teraz modny to nic innego nie zrobię. To jest lekkie ograniczanie się. Zobaczcie ile istnieje odmian tuningu. Jakoś German Style istnieje od czasów bitew na włócznie :razz: a jakoś nikomu z Was się nie nudzi. To, że w Polsce jest mało zwolenników innego stylu tuningu, to nie znaczy, że nie jest on modny drodzy koledzy. Wystarczy pooglądać zdjęcia z dużych zlotów tuningowych w Europie na całym świecie. Można tam zobaczyć naprawdę każdy styl tuningu. A to designerskie, własne projekty są na podium i najbardziej zauważalne. Sama gleba, koło, turbo i wire tuck nie czyni auta kompletnie stuningowanym. Świetnym przykładem tuningu kompletnego jest auto delansola. Pewnie sama skóra wnętrza kosztowała tyle, za ile większość forumowiczów sprzedaje swoje auta. Dlatego pocieszanie się zajebistą serią nie pomaga rozwojowi tuningu w tym kraju. W razie czego przygotowałem się mentalnie na falę krytyki, a więc piszcie śmiało.

buchi86, z całego serca Ci życzę powodzenia w tuningu swojego Del Sol'a, bo drugiego takiego egzemplarza nie ma, a dzięki takim indywidualnościom i projektom tuning nie ogranicza się do spuszczania się na felgi i glebę :)

[ Dodano: 2013-02-15, 18:05 ]
A tak na marginesie Panowie - dzięki ludziom, którzy wychodzą przed szereg i robią coś innego, odmiennego i nieprzeciętnego, mamy taki świat jaki teraz istnieje. Z Edisona też się śmiali, a jakoś dzięki niemu nie macie knotów w lampach i możecie słuchać muzyki w aucie. Gdyby każdy człowiek preferował instynkt stadny, to mieszkalibyśmy do tej pory w jaskiniach i na g**no mówilibyśmy papu :) Pozdrawiam

M!R@S
Forumowicz

przez M!R@S » 2013-02-15, 19:51

eeeee co wy gadacie że -70 -80 się przez progi nie przelatuje gdzie mi przy -90-100 to nie sprawia problemu :szok: ładne te progi macie u siebie hehe ;D na dużej glebie też się da jeździć i też sieda zapierdalać i prostym przykładem jestem właśnie ja ;)
Obrazek

Poprzednia strona   Następna strona