Mam dwa pytania:
1. Jakim momentem dokręcać koła zębate do wałków?
2. Gdzieś wyczytałem, że nakrętka przykręcana jest na klej - czy to prawda? i czy muszę zastosować klej przy przykręcaniu?
tytoos napisał(a):chcę wymienić uszczelniacze wałków rozrządu, bo chyba coś tam się moczy
Mam dwa pytania:
1. Jakim momentem dokręcać koła zębate do wałków?
2. Gdzieś wyczytałem, że nakrętka przykręcana jest na klej - czy to prawda? i czy muszę zastosować klej przy przykręcaniu?
tytoos napisał(a):Tylko własnie gdzieś wyczytałem, że podobno fabrycznie sa one skręcane na klej i ludzie proponowali zeby przykręcać ponownie na klej, tylko słabszy
Stąb było moje pytanie.
ArturVF500 napisał(a):tytoos napisał(a):Tylko własnie gdzieś wyczytałem, że podobno fabrycznie sa one skręcane na klej i ludzie proponowali zeby przykręcać ponownie na klej, tylko słabszy
Stąb było moje pytanie.
moze w innych markach; w hondzie w silniku nigdzie nie uzywa sie kleju do srub; jedynie w przypadku szpilek i srub ARP, smaru do dokrecania
że dasz klej i potem musisz śrubę ciąć bo nie odkręcisz... Odkręcisz normalnie tyle że na początku będzie większy opór który właśnie służy temu żeby w razie czego nie odkręciło się samo...

tytoos napisał(a):Sebastian_O napisał(a):No ale jak nie chcesz kleić nikt Cię nie zmusza. ...
dlaetgo się pytam, żeby zrobić to dobrze
dam kapkę kleju - jak dla mnei temat do zamknięcia idzięki wszystkim za opinie i rady

sebas napisał(a):ArturVF500, to jest już drugi temat który ostatnio czytam i upierasz się przy swoim a nie do końca masz rację... Twierdzisz że fabrycznie nie sa na klej to jak wytłumaczysz resztki kleju na gwincie po odkręceniu nigdy nie odkręcanego wcześniej kółka? Dać kropelkę nie zaszkodzi a tylko zabezpieczy... odkręci bez problemu
Użytkownicy przeglądający ten dział: Google [Bot] i 1 gość