ale liczą się intencje 
Tom i Jerry napisał(a):ok, to jeszcze raz
- płyn Motul RBF 600
- klocki - tu musisz poczytać o charakterystyce danego typu, wszystko zależy jak często hamujesz, jaka masa jest do wyhamowania, odcinki kręte czy więcej prostych
- tarcze - standardowe ( chociaż słyszałem opinie też że nacinane na tor, nawiercane do sportowej jazdy na codzień ) albo nawiercane
- przewody Goodridge - wpisz w google i troszkę się wyświetli miejsc gdzie można je kupić, np. w Wa-wce można je dorobić na konkretny wymiar.
Co do tarcz to poczytaj trochę na Streetracing-u i forum Subaru, tam też znajdziesz sporo dobrego info na temat klocków.
Rozwiązaniem może też być montaż większych tarcz, tzn maksymalnych do danej felgi.
Pewnie znowu namąciłemale liczą się intencje
Jaka masa auta to wiadomo, piszemy o Hondzie CRX waga okolo 900 kg a moze i ponizej 900 kg bedzie, a KJS to właśnie częste hamowanie, odcinki kręte mniej prostych. To narazie jestem nastawiony na tarcze i klocki EBC + motul, powinno byc dobrze. Przewodów jednak nie bede wymieniac za drogie to. Nie bede sie tez bawic w wymiane tarcz na wieksze. Z tego co wiem to juz na seryjnych hamulcach crx dobrze hamuje, wiec chyba z tymi lepszymi(mam nadzieje) tarczami EBC powinno byc dobrze
hondacrx napisał(a):JEzeli chodzi tobie o tanie dobre chowanie i tarce na dlugo to nie nawiercane ale nie nacinane..sa lepsze ale szybcij ida sie p........
masz kilka ciekwaych artykulow oo klockach i tarczach
brembo
ebc
tar ox
ferodo
brembo ferodo
to powinna byc dobra lekturka na wieczor....... mozesz jeszcze znalezdz pelno tego na internecie...
hehe Tam w tych artykulach wszystko jest super, ja potrzebuje opini ludzi ktorzy sprawdzili je w praktyce
Biorac te najtansze tarcze i klocki EBC + 1 litr plyny Motul wydaje prawie połowe ceny jaka dałem za ceerke
Tak, ze to juz jest przesada :>Tom i Jerry napisał(a):ja płaciłem za Zimmermany nawiercane 430 zł/ kpl, na tył są ale tylko gładkie ( inne być nie mogą ). Co do klocków to Pagid, Mintex, EBC .........
Brembo to już jest wogóle maskra... Po trzech przejazdach na ćwiarę i ostrym hamowaniu paliło się z nich aż miło...

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 3 gości