Góral napisał(a): ale poprawi ich dostępność na wykresie, co ogólnie poprawi wyniki - choćby nawet sprint do setki

pangałuszka napisał(a):Tak, jak poprzednicy. SAM kolektor praktycznie nie da mocy. A odnośnie trwałości chinoli - poprzedni właściciel latał, kubawyrwał, ja latam i wcale go nie oszczędzam i jeszcze nic nie popękało, nie trzeba było nic naginać i przycinać.robraf napisał(a):roznice jstem w stanie odczuc od 2,5-4k rpm zupelnie inaczej.. lepiej ciagnie niz na zeliwie
Różnice poczujesz jak wsadzisz dobry dolot, a oprócz kolektora pójdziesz dalej i zamiast kata wjedziesz strumienicą i przelotem. I wtedy będzie Ci się lepiej zbierać od dołu. Ale turbo to nie będzie, ani nawet 20 koni.

Vincent napisał(a):Poczytaj dokładnie o co pyta kolega przemeku,bo chyba nie zrozumiałes tematu.Jeżeli uważasz, że po zmianie samego kolektora coś Ci przybędzie, to gratuluje .
Jedyna zmiana jaka zaistnieje w takim aucie, to wygląd pod maską i nic pozatym się nie zmieni.Góral napisał(a): ale poprawi ich dostępność na wykresie, co ogólnie poprawi wyniki - choćby nawet sprint do setki
Tych wyników też nie poprawi (wymiana kolektora) trzeba pójść dalej i poświęcić sporą kasę .
Bo ja napisałem tylko że jeździłem z trzema różnymi kolektorami na tym samym setapie i na jebajowym była duża różnica na plus - stąd taki wniosek. Więc jak już chcesz mi pisać, że czegoś nie zrozumiałem to uzasadnij to w jakiś sposób a nie pisz rzeczy, których nie możesz udowodnić, tak samo jak ja swojej opinii 

Vincent napisał(a):Nie muszę nic Ci udowadniać.Siądż i spokojnie zastanów się co daje Ci wymiana kawałka rurki przed katem i seryjnymi tłumikami.I jak masz pojęcie o mechanice silników spalinowych ,to sam udzielisz sobie odpowiedzi.
OK, ja kończę dyskusję w takim wypadku
Poczytaj sobie o chociaż czymś takim jak podciśnienie w wydechu a potem się zastanów czemu w jebajowym kolektorze 4-2-1 rura idąca od czwartego cylindra jest najdłuższa i jaki ma to wpływ na działanie całego układu wydechowego

sebas napisał(a):rogalike, dobrze piszesz dlatego u siebie przy kompresorze mam 4-1 żeby poprawić górę a osłabić dół

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 6 gości