EC9 "Atomówka" by Ryba88 - fotosesja i wywiad dla Ebe-Event
Jeśli jestesmy włascicielami innych samochodów spod znaku Hondy to tutaj. I tutaj dajemy tez opisy pojazdów innych marek oraz jednosladów, itp

Posty: 456   •   Strona 16 z 31   •   1 ... 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19 ... 31
Bastek
Forumowicz

przez Bastek » 2011-07-14, 23:17

Chłopie weź k.... załóż jakieś inne felgi bo te psują cały wysiłek włożony w auto!
Fotografia ślubna, reportażowa i motoryzacyjna
www.sm-foto.pl

Ryba88
Forumowicz

przez Ryba88 » 2011-07-20, 12:46

Bastek napisał(a):Chłopie weź k.... załóż jakieś inne felgi bo te psują cały wysiłek włożony w auto!

Zastanawiam się nad tym, jednak jak na razie wszystko co przymierzałem za bardzo wystawało. Obecne mają ET42 i są na styk, przy 40 pierwsza dziura = brak rantu z tyłu. Nowe chciałem już 16 i opony o profilu 45. Spróbuję jeszcze felgi od Toyoty Corolli T-Sport 16 z et 45 - powinno być ok, zobaczymy jak wzór komponuje się z autem.
FELGI

A wracając do tematu ... cóż mogę powiedzieć. Naprawy zakończone. Z tej okazji mini foto sesja. Niestety nie udało się znaleźć fajnego miejsca, bo albo przychodzili ochroniarze, albo lampy były pogaszone. Jednak w całym tym bajerze chodziło o to, aby zrobić foty świeżo po złożeniu, jak auto jest czyste, a nie po kilku dniach, gdy już się przykurzy itp. PS. Opony robiłem środkiem do opon, jednak on nie nabłyszcza tylko przyciemnia gumę, tak więc wyszedł taki głupi efekt.
Obrazek

Obrazek

Obrazek
Mój "nowy' tył - czyli tłumik rynna i czarna blenda zrobiona na lustrzany połysk - bardzo fajny efekt na żywo, na zdjęciach odbicia świateł trochę psują efekt.
Obrazek
Posprzątałem także pod maską, co mi się często nie zdarza, gdyż po jednej jeździe w deszczu efekt znika.
Obrazek

Wrażenia z jazdy - na 2 calowym przelocie bez wkładki uwywa łeb - do śmigania, lansowania się po mieście fajna sprawa, ale gdzieś dalej lipa. Wkładki jeszcze nie zakładałem, więc nie wiem czy dużo wyciszy. Kwestia osiągów - na pewno jest bardziej elastyczny, a czy coś to dało w przyspieszeniu np. to nie mam porównania, bo po pierwsze wsiadłem po 3 tygodniowej przerwie, po 2 nie jechałem na więcej niż pół gazu bo paliwo strasznie drogie ... znowu :nieok: :zalamany:

Krzyh00
Forumowicz

przez Krzyh00 » 2011-07-20, 17:03

mniejszych zdjec sie nie dalo? :razz: lakier wyglada tlusto :)

sebas
Moderator

przez sebas » 2011-07-20, 22:47

Jakbyś jeszcze zrobił czerwone zderzaki z czarnymi listwami a w nich czerwony pasek + inne felgi to byłoby mega :ok:

Ryba88
Forumowicz

przez Ryba88 » 2011-07-25, 18:39

Samochód dojechał, wrócił z VI Ogólnopolskiego zlotu Civic 4g i nawet zostało jeszcze trochę paliwa :rotfl2: . Trasa odbiła się na pewno na stanie wydechu i konserwacji na podwoziu (jeszcze nie sprawdzałem, bo maluję motor i sobie stoi) :nieok:

Miło, że większość uważa wóz za mega igłę, choć ja i tak widzę n+1 rzeczy do poprawienia.

I miejsce za najlepszą komorę silnika był dla mnie zaskoczeniem, ale co tam, chyba przeważyła moja dobra dykcja bez jąkania się i robienia "yyy" pomimo początków stanu upojenia alkoholowego :rotfl2:

Fotka "garnków" :ok:
Obrazek

Niby to kawałek blachy i czegoś tam imitującego kamień, ale przekonuje do tego, że warto mieć jakieś zajęcie w życiu i starać się robić wszystko co z nim związane jak najlepiej :) Nie jedną osobę, która mówiła, że robię robię, przejmuję się, ładuję kasę, jestem dziwny i gówno z tego mam po tym weekendzie zatkało i już siedzi cicho :dupa:

Teraz trzeba myśleć co robić dalej, bo spocząć na laurach nie można :poklony:

marcix36
Forumowicz

Samochód: CTR EP3 K24

przez marcix36 » 2011-07-25, 19:43

Pięknie :ok: :ok: :ok:

Ecik
Forumowicz

przez Ecik » 2011-07-25, 20:43

gratki, są gdzieś jakieś fotki tego zlotu? :)

biaziu
Forumowicz

Samochód: CRX ED9

przez biaziu » 2011-07-25, 20:56

Również gratulejszYn :ok:.Pikne auto :D
Ciasne jest piękne

Zylka23oln
Forumowicz

Samochód: ED9 B18

przez Zylka23oln » 2011-07-25, 21:38

Ryba88 napisał(a): warto mieć jakieś zajęcie w życiu i starać się robić wszystko co z nim związane jak najlepiej :) Nie jedną osobę, która mówiła, że robię robię, przejmuję się, ładuję kasę, jestem dziwny i gówno z tego mam
Teraz trzeba myśleć co robić dalej, bo spocząć na laurach nie można :poklony:

To chyba zna każdy z nas :) Niestety większość ludzi nie rozumię ;)
Wielkie gratki i szukaj dziurek do załatania i rysek do zpolerowania :rotfl:
HONDA - Power , not dream

crxJLC
Forumowicz

przez crxJLC » 2011-07-25, 21:42

chcialem to samo zacytowac Zylka23oln, :ok: świete slowa ;)
CRX <3

Ryba88
Forumowicz

przez Ryba88 » 2011-09-03, 15:51

Zaliczyłem kolejną imprezę spod znaku Hondy - Megaspot na Jeziorsku. Tym razem zająłem III miejsce w kategorii "najciekawsza/najładniejsza komora silnika". Kilka foci :P ze zlotu:
Obrazek
Obrazek

Zauważyłem, ze coś do czego nigdy nie przykładałem szczególnej uwagi - czyli ta komora robi się "mocną stroną" tego auta. W mojej zrytej głowie mam już pewien plan co zrobić, aby była jeszcze fajniejsza (wire tucka nie będzie ;) ), no ale jak zwykle plan to plan, a z wykonaniem może być różnie, dlatego też na razie nic nie będę mówił. Jak zrobię to się pochwalę, a jak nie to nie :P

EDIT 03.09.2011

W aucie o dziwo cały czas coś się dzieje ;) Tydzień temu z wycieczki do Łodzi przywiozłem całą corsę załadowaną po dach częściami :D Nie mniej jednak głównym celem wycieczki było kompletne wnętrze w skórze :D czyli fotele przednie z ed7, tylna kanapa z zagłówkami oraz boczki. Wszystko w stanie igła, nie widać żadnego zużycia. W fotelach muszę jedynie wymienić linki bo się nie otwierają (dostałem drugie), zmienię też przednie zagłówki na te z poprzednich foteli - czarne. Cena za taki komplet była niższa niż za porwane i wysiedziane fotele ee8 - kto zgadnie ile ? :P
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Do kompletu dorzucam też podstópek, ale nie mam go na fotkach.

Montaż jak będzie trochę czasu - w tym tygodniu powinienem skończyć ostatnie auto i potem może coś podziałam :)
Ostatnio edytowano 2015-06-10, 21:28 przez Ryba88, łącznie edytowano 1 raz

KraWik
Forumowicz

Samochód: ed9 ee4

przez KraWik » 2011-09-03, 17:28

komplet foteli spoko tylko jakoś ta skóra w boczku nie pasuje... ja bym obczył cały boczek czarną skórą, albo chociaż szary element zmienił na czarną skóre

Swoją drogą Ryba88, nie zastanawiałeś się nigdy nad pomalowaniem zderzaków pod kolor nadwozia? Moim zdaniem auto moglo by wyglądać jeszcze ciekawiej :)

ppiotrek
Forumowicz

Samochód: M Power

przez ppiotrek » 2011-09-03, 20:51

Słabe to wnętrze :nieok: Lepsza już zdrowa seria.
Mój były CRX http://honda-crx.info/viewtopic.php?f=17&t=54008&p=500719

Ryba88
Forumowicz

przez Ryba88 » 2011-09-23, 16:19

ppiotrek miałem zdrową serię i ... no seria to seria :nieok:

Wnętrze założone. Fotele zrobione preparatem czyszcząco nawilżającym. Wyglądały na czyste, a gąbka po obu stronach z zółtej zmieniła barwę na czarną :rotfl: Boczki po brudpurze + pur + woda przestały być czarne i się lepić :rotfl2:
Całość moim zdaniem prezentuje się fajnie, wreszcie cały komplet ma sens, nie mniej jednak są i mankamenty. Najpoważniejszy z nich to zagłówki - przednie są inne niż oryginalne - bo jak się domyślam łatwiej je było obszyć. Niestety nie da się przełożyć czarnych z moich poprzednich foteli, ponieważ jest inny rozstaw bolcy mocujących ... no i na razie tak zostanie. Tylne zagłówki to już w ogóle masakra - są nie wiadomo od czego, w dodatku na jakimś samoróbkowym stelażu i tylko się je wkłada - bez jakiejkolwiek blokady :szok:, w dodatku są luźne. Jako, że nikt i tak nie jeździ z tyłu, to raczej je wywalę, nie mniej jednak będzie problem z zaślepieniem otworów , bo jak się dowiedziałem OEM zaślepki są praktycznie niedemontowalne. Tyle tematem wnętrza, a koniec focie:
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Zakupiłem też podstópek, ale jakoś mi nie spasował, poza tym wiercenie dziur w podłodze nie bardzo mi się widzi; inna sprawa, że mam w tym miejscu zwrotnicę i coś tam od centralnego zamka, tak więc wylądował w dziale sprzedam ;)

Nastąpił też koniec małych felg 15 i baluna 195/50 :D Zakupiłem nowe felgi w rozmiarze 16x7. Z oponą 195/45 prezentuje się jak na foci:
Obrazek
Focia słaba, bo z komórki zrobiona na szybko na wulkanizacji, a opona pożyczona od kolegi :D . Co ciekawe ET felg ma wartość 38, a są one minimalnie bardziej schowane niż poprzednie, które miały ET 42 ... i ktoś wie o co kaman ?? Kółka są firmy "DTM Germany", cokolwiek to znaczy, są bardzo lekkie - 6,5 kg/szt - tyle jest napisane na feldze, po zważeniu na wadze to samo :)
Założone będą najprawdopodobniej już na następny sezon, bo nie mam jeszcze do nich opon, pierścieni centrujących, no i chciał bym odświeżyć polerowane ranty, a środek przemalować na jakiś inny kolor. Myślałem nad białym + czerwony lub czarny dekielek. Dodatkowo obecny wzór wreszcie zmobilizuje mnie, aby po 4 latach posiadania auta pomalować zaciski i bębny :D

Pinio
Forumowicz

przez Pinio » 2011-09-23, 16:25

Komplet wypoczynkowy :razz: spoko ale jakoś MI to nie pasuje do tego auta.
Wgl jakiś czas śledzę temat a dopiero teraz zauważyłem że skrzynia automat :szok:
EE8 B16A Skradziono ;(

Poprzednia strona   Następna strona
Posty: 456   •   Strona 16 z 31   •   1 ... 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19 ... 31