Jadac w nocy jakies 10km przed domem braklo mi pradu
Najpierw zaczely przygasac swiatla potem podswietlenie deski az calkowicie braklo pradu i auto stanelo
To bylo ok 23.00 i holowanko do domu
Nie bylo to mile jak jedziesz i wiesz ze "nie masz hamulcow"
tzn masz ale pompa nie chodzi i trzeba sie dobrze zaprzeć w fotelu by cos hamowalo
Okazalo sie ze szczotki sie skonczyly
U Ciebie na 100% bedzie to samo, teraz nie pamietam z jakiego auta pasowaly do crxa ale koszt to ok 10-15zl
Wez te swoje i jedz do jakiegos sklepu to dopasuja Tobie podobne, bo oryginalne kosztuja cos kolo 135zl
Powodzenia w zmianie, to nic trudnego jak sie ma lutownice 
kubus_akustyk napisał(a):Bastek, w przypadku holowania, proponuje i nie tylko tobie, aby wrzucic np 4 bieg na chwile przed hamowaniem i tak holowane autko juz ma hamulce, bo pompa sie obraca

Dedmike napisał(a):zgadzam się...tyle że samego regulatora raczej nie kupisz...a nowy to ogromny koszt...dlatego mówie o całym alternatorze...
pozdrawiam
Dedmike

Alpiniste napisał(a):Dobra odświeżam temat.
U mnie jest bardzo ciekawa sprawa od ok tygodnia przygasaja mi światła tzn. tak, że ludzie mi mrugają, że na postojówkach jade.
Na luzie to świecą jak ogarki, jak dodam gazu to mocniej ale nie tak jak to być powinno.
Żeby było ciekawiej to standardowo przygasa wszystko - łącznie z radiem, ale auto odpalam codziennie bez problemów i zero bł. na kompie ani kontrolki się nie palą.
Co to może być - myśle, że szczotki ale nie mam pewności pomimo, że w ubiegłym roku wymieniałem łożyska w altrnatorze i szczotki byly juz takie sobie ale nie mam pewności.
Prosze o rade i najlepiej by mi ktoś powiedział jakie szczotki pasują i gdzie je dostać to zabiore się za robote bo mnie to powoli wkurwia.
jak dobrze pamietam to szczotki pasowaly od jakiegos cifa ale nie pamietam dokladnie od jakiego. Najlepiej wylutuj stare i jedz do sklepy to ci dopasuja jakies inne 
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości