Rex od Marcina z Gorzowa (Marcin_Crx)
Poznan, Zielona Góra, Gorzów, Szczecin - cała zachodnia ściana w sumie :)

spurek
Moderator

przez spurek » 2011-02-10, 15:53

hehe.....wypraszam sobie :rotfl2: :rotfl2:

[ Dodano: 2011-02-10, 14:56 ]
a tak na poważnie to ja tez czekam na post Marcina.....
I'm so JDM, my blood type is TypeR.

ED9-->ED9-->ED9 + EE8-->CH1 + EH6 + ED9-> CH1 + CG2 + RD2 + NA1

martii
Forumowicz

przez martii » 2011-02-10, 16:04

jak tak sobie co niektorych czytam powiem tak "urzekła mnie Twoja historia"

gosc jedzie sam po rexa, nie majac zielonego pojecia o samochodach, kupuje 20letni maly tani samochod spotowy za nieco ponad 2 srednie krajowe oczekujac, ze ktos kto sprowadza samochody sprzeda mu nowke z salonu z 5letnia gwarancja :D

to, ze auto jest wymyte, wypolerowane i gratis z wunderbaumem to zle?, wolalbys kupic cos z czego brud odpada platami a w srodku zdechly 2 swinie 3 lata wczesniej?

czym innym jest sklejanie przystanku autobusowego w jeden samochod, a czym innym doprowadzenie do wzglednego stanu

zrozumialbym te bicie piany i zarzuty d w/w Marcina, gdyby chlopak kupil te auto wczoraj, przedwczoraj czy nawet tydzien temu - choc znam takich co w tydzien potrafia kilka silnikow zarznac

ALE !!!
wypocenie posta po 3 miesiacach od zakupu ze silnik juz kupa, a auto jest po dzwonie to lekki smiech na sali, przez te 3 miechy to byl cacy a teraz fe?, przez te 3 miechy nikt nie byl w stanie stwierdzic ze to padlina a nie perelka?
przez te 3 miechy to mozna kilka drzew przekosic i kilka razy od blacharza wyjechac

i podstawowa sprawa nie kupuje sie auta za wszystko co sie ma, tymbardziej czegos o charakterze sportowym majacego juz pare czy w tym przypadku 20lat
zawsze trzeba miec na pakiet startowy
rozrzad, plyny, hamulce, jakies gumki w zawieszeniu
a jak sie samemu nie zna, na wjazd na byle jaka stacje diagnostyczna gdzie z grubsza ktos zajrzy pod maske i podwozie i ogolny stan techniczny zanim pojdziesz do konfesjonalu i powiecie sobie TAK ze sprzedawca

i proponuje z reszta postow
ublizajacych jednej czy drugiej stronie, poczekac na odpowiedz sprzedawcy

mały91
Forumowicz

Samochód: EE8 B20VTEC

Re: Nie tylko Poznań

przez mały91 » 2011-02-10, 16:04

Papkin napisał(a):Przed napisaniem i zrobieniem czegoś konkretnego,chciałem zapytać, czy to auto było w jakimś ogłoszeniu,czy można sprawdzić (bezstronnie)gdziekolwiek opis autka?

Nie było.... po moich nieudanych poszukiwaniach rexa w Polsce napisałem pw do Marcina że szukam rexa, odpisał mi że ma ładną sztukę, wysłał mi zdjęcia i miałem się zdecydować do wieczora czy przyjeżdżam bo jak nie to ogłoszenie idzie w neta.

Niektórzy piszą tak jakbym kupił rexa i miał pretensje że coś stuka w zawieszeniu albo że auto ma dwie rysy więcej niż miało mieć……. Ludzie czy wy nie rozumiecie że auto okazało się totalną padliną?? Pomijam fakty że miał być 1992r a na miejscu okazał się 1990r ale był polift a takiego chciałem więc nie miało to znaczenia, że silnik był zapocony a miał być suchy i parę innych dupereli o których nie wspomniałem bo to jest 20 letnie auto i takie rzeczy są normalne i NIE O TO W TYM TEMACIE CHODZI!

Owszem zrobiłem głupio i mam za swoje, ale mogę się założyć że nie jedna osoba zrobiła by tak samo po przeczytaniu tylu pozytywnych opinii o rexach od Marcina. Przeszukując forum na każdym kroku można było przeczytać: „po dobrego rexa tylko do Gorzowa” „Marcin same igły sprzedaje” „szukasz ładnego rexa pisz do kolegi marcin_crx” i tak w kółko…..

Jeżeli ktoś uważa że temat wygląda jak Poznań vs Reszta świata to zapraszam na oględziny autka i późniejszą wypowiedz w tym temacie. Pozatym ani Apol, Elcomo czy Spurek nie są moimi starymi znajomymi, ze Spurkiem zamieniłem kilka słów przy okazji kupna skrzyni a Apola i Elcomo poznałem wczoraj gdy przyjechałem z autem do nich.

Auto stało na powietrzu przez 3 miechy i jak ktoś uważa że ja upalałem niezarejestrowane auto to brawo! Ciekawe też skąd wzięła się stara wacha w zbiorniku przez którą rex nie odpalał i trafił na lawecie do Apola, skoro ja cały czas upalałem i zakatowałem silnik na śmierć.

Nigdzie nie napisałem że Marcin sprowadzał padliny bo temat dotyczy mojego auta a nie innych sprowadzonych przez niego, także tym którzy chcą wmówic mi że ja je zakatowałem i tak zaciekle bronią Marcina bo mają auto od niego albo jakiś ich znajomy ma to proponuje kubeł zimnej wody na główkę, jeszcze raz przeczytac sobie DOKŁADNIE mój pierwszy post i zapraszam na oględziny mojej „igiełki” od Marcina.

A teraz czekam na odpowiedź Marcina w tym temacie…..
Mój CRX:
https://www.facebook.com/ee8b20vtec

przema72
Forumowicz

przez przema72 » 2011-02-10, 16:23

mały91 napisał(a):także tym którzy tak zaciekle bronią Marcina bo mają auto od niego albo jakiś ich znajomy ma to proponuje kubeł zimnej wody na główkę i zarazem zapraszam na oględziny mojej „igiełki” od Marcina.

ochłoń trochę , niema tu żadnych znajomych Marcina i w sumie nikt go nie broni , jedynie przedstawiają ci realia tej sprawy , które niestety nie są dla ciebie korzystne

druga sprawa ze odpowiedz sobie sam czego oczekuje po zamieszczeniu tego tematu ? co maja dać jakieś oględziny ? z tego co piszesz to prawnie nic Marcinowi nie udowodnisz , skoro on sprzedał ci z czystym sumieniem to padło to tak samo zachowie sie ze zwrotem kasy ponieważ jak każdy handlarz wie ze bez umowy kupna sprzedaży nawet nie udowodnisz mu ze od niego brałeś auto

sprawę opisz w fedbacku bo ten watek zniknie za dwa tygodnie

Ecik
Forumowicz

przez Ecik » 2011-02-10, 16:36

martii, zgadzam się z Tobą..

mały91 napisał(a):odpisał mi że ma ładną sztukę, wysłał mi zdjęcia i miałem się zdecydować do wieczora czy przyjeżdżam bo jak nie to ogłoszenie idzie w neta.

no i co z tego że poszło by w neta?

pyzatym piszesz że napisał że ma ładną sztukę, a ładna, a igła to nie to samo raczej..

dla mnie to trochę nie zrozumiała sytuacja.. wiesz z reguły to Ty zawaliłeś, że kupiłem tak auto nie sprawdzając go, a tłumaczenie czegoś takiego, że opinie, że zaufany gość to jest kicha bo w tych czasach nie ma co zaufać czasem najlepszym kumplom, a gdzie tam dopiero gościowi co sprzedaje fury, co go w ogóle nie znasz..

Jurek
Forumowicz

przez Jurek » 2011-02-10, 16:38

przema72 napisał(a):sprawę opisz w fedbacku bo ten watek zniknie za dwa tygodnie

Może w takim razie przenieść do innego działu gdzie nie zniknie ?

atom1
Moderator

przez atom1 » 2011-02-10, 16:40

to zrobic moze tylko polkar iron i bonczek...
http://demotywatory.pl/6670/MODERATORZY
moj feedback http://www.honda-crx.info/viewtopic.php?f=30&t=19664&p=203599&hilit=atom1#p203599
Mój warsztat: http://www.atomoto.eu

tsj
Forumowicz

przez tsj » 2011-02-10, 16:44

trzeba było do mnie przyjechać wtedy :razz: było parę [lubiezne posuwanie dupa w tyl i przod] do ogarnięcia ale silnik i skrzynia idealna no i za połowę cenny.

Thomson
Moderator

przez Thomson » 2011-02-10, 16:45

Sorry za OT
martii, Ty zyjesz :) myslalem, ze zniknales z forum :P

spurek
Moderator

przez spurek » 2011-02-10, 16:54

Ecik napisał(a):pyzatym piszesz że napisał że ma ładną sztukę, a ładna, a igła to nie to samo raczej..

dla mnie to trochę nie zrozumiała sytuacja.. wiesz z reguły to Ty zawaliłeś, że kupiłem tak auto nie sprawdzając go, a tłumaczenie czegoś takiego, że opinie, że zaufany gość to jest kicha bo w tych czasach nie ma co zaufać czasem najlepszym kumplom, a gdzie tam dopiero gościowi co sprzedaje fury, co go w ogóle nie znasz..

Ty czytasz co piszesz?? Jaka jest różnica pomiędzy ładną sztuką, a igłą?? Ładna sztuka to śliczna dziewczyna a igła to do cerowania.......
Kurcze....jak sie czepiamy słówek to trochę bez sensu...ten temat nie powstał po to żeby Mały91 się wyżalił. Chłopak dostał ostro po dupie, jakby to nie brzmiało, na własną prośbę....ale czy to ważne? Zrobił źle....jakby wziął 10 mechaników i prześwietlił auto to czy to by coś zmieniło?? ....Nie stracił by siana.......A auto kupiła by następna osoba- proste!!!
Zamknijmy jeden wątek......sprawę odzyskiwania pieniędzy i zwrotu auta.

Tutaj jest problem, że auto to padaka....sygnowana na ładną sztukę. Chłopak chciał pokazać że sie naciął......aby nikt już takiego błędu nie zrobił.!!!!
Pytał sie co ma zrobić......poradziliśmy mu żeby otworzył temat na forum, żeby inni uniknęli tego.......i co dostaje w zamian???
:cry: :cry: :cry:
......ci co uważają że to igła i nie widza nic w tej tranzakcji złego to zapraszam do Poznania po zakup auta.....myślę że Mały91 z checią sprzeda. Sprawa jest oczywista!!!!!!!! To nie jest narzekanie na spróchniałem nadkole, czy próg...o silnik biorący olej itp.....

[ Dodano: 2011-02-10, 15:56 ]
gadałem już z Polkarem...temat trafi w inne miejsce....nie zniknie na bank.
I'm so JDM, my blood type is TypeR.

ED9-->ED9-->ED9 + EE8-->CH1 + EH6 + ED9-> CH1 + CG2 + RD2 + NA1

Ecik
Forumowicz

przez Ecik » 2011-02-10, 17:10

ale stary co tu kto może na to? mógł mu "spakować" auto. Wystawić na allegro i po przelewie, "wysłać" paczkę na to samo by wyszło..

też mogłem kupić bubel jak każdy i niektórzy kupili i maja pretensje do siebie, że dali się zrobić w konia, a nie do sprzedawcy ze pociska świadomie bubel, choć nie wiadomo do końca czy to zrobił świadomie. a

a ładny to może być nawet silnik.. z wyglądu, a w środku może nie być taki już ładny.. sorry igła..

h8r
Forumowicz

Re: Nie tylko Poznań

przez h8r » 2011-02-10, 17:14

mały91 napisał(a):Ludzie czy wy nie rozumiecie że auto okazało się totalną padliną?? Pomijam fakty że miał być 1992r a na miejscu okazał się 1990r ale był polift a takiego chciałem więc nie miało to znaczenia, że silnik był zapocony a miał być suchy i parę innych dupereli o których nie wspomniałem bo to jest 20 letnie auto i takie rzeczy są normalne i NIE O TO W TYM TEMACIE CHODZI!
A teraz czekam na odpowiedź Marcina w tym temacie…..

Oglądasz samochód niezgodny z tym co Ci mówił sprzedawca wcześniej i nie pali się gdzieś w głowie czerwona lampka? Nie wiem czy bym się wypowiedział po takiej nagonce, a próbowałeś dzwonić do niego i pogadać o tym co jest nie tak i dlaczego? Ciesze się, że jest taki temat i nie pochwalam wszechobecnego oszustwa przy handlu samochodami, ale zamiast użalać się na forum lepiej spróbować wyjaśnić sprawę.
200sx

Ecik
Forumowicz

przez Ecik » 2011-02-10, 17:19

mały91 napisał(a):Marcin zostałem przez Ciebie oszukany, nie widzę innego rozwiązania jak twój przyjazd po to auto i oddanie mi moich pieniędzy.

spurek napisał(a):Tutaj jest problem, że auto to padaka....sygnowana na ładną sztukę. Chłopak chciał pokazać że sie naciął......aby nikt już takiego błędu nie zrobił.!!!!
Pytał sie co ma zrobić......poradziliśmy mu żeby otworzył temat na forum, żeby inni uniknęli tego.......i co dostaje w zamian???

To faktycznie po tych słowach to naprawdę można wywnioskować, że kolega Mały91 przekazuje, że ten Marcin to oszust.. oddaj mi moje pieniądze oszuście:)

Rozumie go i współczuje bo naprawdę głupia sytuacja i żal chłopaka.

i skoro tak doradziliście mu żeby napisał na forum to mogliście też mu doradzić to co ma napisać.. To ten temat by był na pewno o wiele dla niego przyjemniejszy:)

GRUBY...
Forumowicz

przez GRUBY... » 2011-02-10, 17:59

Ja rowniez pojechałem po Crx 2 gen i rowniez sie napaliłem. Kupiłem gówno i co z tego. Doprowadziłem sobie auto do dobrego stanu i nie narzekałem a ze ktos kupuje auto za ostatnie pieniadze dla mnie jest czyms niewyobrażalnym. Zawsze nalezy sobie zostawic jakis zapas na ewentualne naprawy. Rozniez nie rozumiem jak mozna jechac po 20 letnie auto za 6 tys zł i myslec ze to igła, ludzie opamiętajcie sie te auta maja 20 lat!!!! Co do sprzedajacego to nigdy nie mozna mieć zaufania, trzeba na spokojnie oblukać auto, pasuje to biore nie pasuje to nie i tyle. Widziały gały co brały i tyle, widziałes co kupujesz a ze nie oblukałes auta to juz twoj problem i jeszcze raz wez pod uwage ze to auto ma 20 lat, chcesz lepsze to uzbieraj jeszcze 20 tys !

Papkin
Forumowicz

Samochód: FN2 CW

Rekompensata

przez Papkin » 2011-02-10, 18:37

Mały91 jeżeli masz jakiś warsztat jestem w stanie ofiarować Ci CRX z 1992 roku d16z5 ZA DARMO, w którym buda i wydech są do wymiany. Buda jest nie do zrobienia, podwozie zdrowe i geometria dobra. Auto ma przebieg 272k, nowa chłodnica (przejechane 4k), nowe amortyzatory (przejechane 6k), nowe tarcze hamulcowe (mikoda wiercone i nacinane)+ klocki hamulcowe TRW (nowe-komplet na 4 koła)(przejechane 6k), nowe końcówki drążków kierowniczych, stalowy short shifter, filtr powietrza stożkowy TenzoR ( dołożę fabryczny), wymienione wszystkie gumki w zawieszeniu. Silnik pracuje bardzo dobrze ( zalewany półsyntetykiem dobrej jakości ) zmieniany mniej więcej co 8k, bierze około 150ml na 1000km. Skrzynia zalana MTF'em po wymianie sprzęgła przy 210k( tarcza, docisk ). Niestety felgi i opony chciałbym sobie zostawić ( jeśli Cię to interesuje to przywieź 4 koła na których wrócisz tym autkiem ) . Auto jest w ciągłej eksploatacji, codziennie jeżdżone, źle wygląda ale dobrze jeździ :D . OC i przegląd ważne do listopada. Autko w moim posiadaniu od 13 lat. Mam nadzieję - jeśli się zdecydujesz- ze reksio sprawi Ci jeszcze dużo radości ( mi sprawił sporo ).

Poprzednia strona   Następna strona