gutifor napisał(a):Panowie jestem nowy i wogóle nie wiem czy to co pisze pójdzie w eter!? Nie umiem sie zabrdzo poruszac po forum.Jest cos nie tak z moim silniczkiem.Robiłem remoncik silnika.Bo sie pojawił olej w chłodnicy.Taki sprzecik niestety kupiłem.Mechanior zrobił wymienił uszczelke wyregulował wszystko na cacy zalał olejejem na maxa.Sprawdzałem osobiście stan oleju.Po przejechaniu 200/250km sprawdziłem olej i mnie zatkało ponizej minium było co robić?Czy wymiana pierścieni czy szukac nowego motorka? Mam motor 1,6 o symbolu D16Z6
Mechanior powiedział ze wymiana pierscieni może nic nie dać bo cylindry mogły sie odkształcić i wymana pierscieni to moze być wywalenie kasy w błoto!
Co wy na to? Mam pierwszy raz solniczke i nie bardzo wiem co działc dalej?
Pozdrowiam

? a co rece mu urwalo?? zaloguj sie na http://www.honda.lub.pl/forum/index.php i znajdziesz mechanika ze swojej okolicy, ew moge ci w tym pomoc choc remontow wole nie robic;) ale mieszkam 100km od lublinaMoze to sluszna sugestakremat0r napisał(a): Zmień mechanika czym prędzej.

Ewentualnie jakby miał honownice to bez wyjmowania bloku bysmy shonowali tuleje.
DamianHonda napisał(a):tylko dawac uszczelki i pierscienie i ma chodzic.
sebas napisał(a):DamianHonda, a czy Twój mechanik w ogóle wie co to średnicówka i zamierza jej użyć? Jak mu się nie chce wyjąć bloku to zmień mechanikaPrzema sam takie rzeczy robi bez warsztatu i pewnie zrobił przez miesiąc więcej remontów silnika niż Twój mechanik przez całe życie
Ale widze ze on by nic nie mierzyl i nic nie sprawdzal, nie szlifowal honowa itd, jak mowie o panewkach to tez ze nie ma poco wymieniac, tylko powsadzal nowe graty , a mnie taka zabawa nie bawi bo jest dosc kosztowna. To nie wiem jak on tamte silniki skladal jak ja te kluski jadlem. Ponoc gosciu ogarniety u mnie w miescie ale jak sie wglebilem w temat to zwątpilem.

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość