Pod koniec listopada crx słabo zapalać. Z początku wymieniłem kable zapłonowe(jeden był przecięty...) + kopułke, która była do niczego.

kaczorzgr napisał(a):przekaźnik można bez problemu zdemontowac bez odkrecania. na brzegacch (w polowie krótszych boków) masz zatrzaski. wystarczy polozyc srubokret plaski i wypiac wnętrze przekaźnika
Baca napisał(a):1) po gaszeniu twojej solki przez 2 sek slychac szum ze stozka (cisnienie sie wyrównuje w dolocie) - pewnie o to chodzi.
2) jak stuka z silnika i nie rowno pracuje... a traci moc auto??bo jak tak to nie wiem czy chce ci pisac... :/
3) odpalales auto na zdjetej pokrywie zaworow??? bo to mnie zaciekawilo
Na niewyregulowanych zaworach slychac delikatne klekotanie spod maski, ktore ustaje po rozgrzaniu.
Jeśli poprostu ci przygasa czy coś, no to zawsze zaczyna się od czyszczenia przepustnicy i silniczka krokowego, ew. sprawdzenia czy jakiś wężyk nie spadł.
Jak stuka coś podczas jazdy, szczególnie przy przyspieszaniu, to panewka albo być może krzywy zawór.
hehe, chodzilo mi o syczenie, nie o stuki. jak masz dluga rure i stozek, to po zgaszeniu silnika przez 2 sek jest takie sssiiiuuuuupdbaranek napisał(a):Wyrownanie cisnienia w dolocie na stozku? mam stozek i nie mam zadnych stukow pukow i wyrownan gasze i git.
u niektorych słychać to z fotela, u innych trzeba maske otworzyc i jak ktos wylaczy silnik to slychac
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 10 gości