Od jakiegoś czasu zauważyłem że przy wdepnięciu gazu do końca (najbardziej zauważalne na 3 lub 4 biegu) auto się lekko dławi. Najbardziej przypomina mi to jak by coś zatykało dolot powietrza jednak ten jest czysty bo cały sprawdziłem. Na pewno nie jest to sprzęgło bo wyraźnie czuć że to silnik. Czasami na luzie pojawia się również popierdywanie z układu wydechowego.
Miał ktoś podobne akcje z vtecem?
Dodatkowo zapalił mi się check engine błąd 2gi (sąda, oraz mityczny błąd 44).
Ostatnio edytowano 2010-07-21, 20:02 przez sszaki, łącznie edytowano 1 raz
Ja mam podobnie w Y8. Nawet jak jadę na 1 biegu i przy 20-30km/h dam gaz w podłogę to słychać właśnie jakby go dławiło, ale potem jak się wkręci to już jedzie.
1. Najpierw zrób karoserie, 2. Potem zadbaj o zawieszenie i hamulce, 3. Teraz dopiero możesz modzić silnik. EE8 -> Subaru GF8 -> ED6 + BB9 -> Subaru GRF http://www.youtube.com/watch?v=OwwaZjWcMOE
ogólnie obstawiam że są to wtryski tylko narazie nie mam dostępu do auta i myślałem że może ktoś będzie wiedział co to jest.
Btw
Jeśli to są wtryski to będę chciał wymienić na nowe, i mam pytanko czy mogę kupić jakieś bardziej wydajne wtryski, narazie nie bede zmieniał pompy paliwa itp, tylko zastawiam się czy mogę wstawić lepsze na przyszłość.
Zależy jakie bys te wieksze wtryski zakładał. Ale jeśli czas wtrysku byłby skorygowany to nie wydaje mi się zeby trzebabyło zmieniać pompe na wydajniejszą, no bo łączna ilość paliwa wtryskiwanego byłaby taka sama jak na seryjnych wtryskach.
ja juz walcze z tym pół roku wywala mi błedy sond 43 44 jak jade równo i na wolnych czasem pracuje tak jak by za mało paliwa dostawał, sondy na bank, robie teraz konwersje na obd1 bo juz nie mam weny walczyć z tym byłem u kilku fachów i mówili ze sonda.
Nawet miałem wyłaczyc ale juz mam prawie za sobą. Zacznij od sond.
sorry ze odpisuje po ponad miesiącu ale ostatnio wogole nie mam czasu
problem jest w tym że błąd wyskoczył bardzo krótko po tym jak wymieniłem kolektor co zmusiło mnie też do wymiany sond.
wiem że te badziewie często sprzedawane jest już zepsute dlatego kupiłem takie trochę droższe ale nie najdroższe (chyba 190zl za jedną)
wiec jakie teraz mam kupić ?? w aso podali mi zaporową cenę 750zl za sztukę
aa
i co ciekawe koleś dokładnie poszperał w katalogu i mówi że sonda nr 1 ma zupełnie inny nr seryjny od nr 2 i nie mogą być używane zamiennie.... więc może w sklepach po prostu sprzedają kopie tylko jednej a druga jest dostępna tylko w aso i dlatego to dziadostwo mi teraz świeci ?
i co ciekawe koleś dokładnie poszperał w katalogu i mówi że sonda nr 1 ma zupełnie inny nr seryjny od nr 2 i nie mogą być używane zamiennie
Teoretycznie to prawda, bo obie mają różne wtyczki.
1. Najpierw zrób karoserie, 2. Potem zadbaj o zawieszenie i hamulce, 3. Teraz dopiero możesz modzić silnik. EE8 -> Subaru GF8 -> ED6 + BB9 -> Subaru GRF http://www.youtube.com/watch?v=OwwaZjWcMOE