zalezy w jakim stanie blok,wal,glowica.Smoq napisał(a):Remont (panewki korbowe, pierścienie tłokowe, uszczelki np. uszczelka pod głowice oem, uszczelka miski olejowej oem, uszczelka kolektora ssącego, uszczelki pokrywy zaworów, olej, filtr) + robota koło 1900 pln za wszystko.
wymienione pierścienie, uszczelniacze i wyremontowana głowica. Koszt ok 1 300(mam gdzieś jeszcze fakturę) a był to mój 2gi silnik, który jak kupowałem miał być igłą. Ogólnie jest to wielka ruletka i chyba lepiej remontować i wiedzieć czym się jeździ. Większość rexów sięga już ponad 200k przebiegu a też nie każdy traktuje je tak jak powinien
Dostanie dobrego silnika D16 z tamtych lat powoli graniczy z cudem i z biegiem lat będzie coraz trudniej o ich dostępność.mowimy o remoncie a nie mini...Smoq napisał(a):a mini remont.
dla nie ktorych osob to nie problem ale fakt ze z6 chyba lepsze jestProLans napisał(a):a no racja z6 ciężko zajechać
Adi1990 napisał(a):a co do tego 2500zł to silnik ze skrzynia i sportowym sprzęgłem
dymek1988 napisał(a):mowimy o remoncie a nie mini...Smoq napisał(a):a mini remont.

)
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości