Mibars napisał(a):Regulacja wysokości swiateł - Z tyłu w reflektorach są takie jakieś pokrętła, czy coś, próbowałem tym kręcić, zrobiłęm ze 2 obroty (po kawałku kręce, za 1-2 ząbki i przesuwam śrubokrętem w tym wycięciu) i żadnego efektu nie widzę. Jak się reguluje wysokość świateł?
musisz stanąc naprzeciwko jakiejś ładnej ściany płaskiej włączasz światła. jedno pokrętło jest chyba od regulowania lampy na boki, 2 od wysokości. stań przy tej ścianie i kręć napewno zobaczysz różnicę, jeżeli nie wiesz jak ustawić jedź do jaiegoś warsztatu albo do stacji kontroli to ci to zrobią porządnie i nie bedziesz oślepiał nikogo
Mibars napisał(a):-Nieprecyzyjna praca skrzyni biegów. Wyjątkowo nieprecyzyjna. Lewarek jest "gumowy", ostatnio parę razy zdarzyło mi się wbić niewłaściwy bieg, np. chciałem przypieszyć, redukcja z 3 na 2 a ląduje na 4. Patrząc na lewarek nie jestem w stanie określić, czy bieg to 1, czy 3 (po puszczeniu na jedynce "wraca" w prawo). Kiedyś aż tak gumowy nie był. Co mogło to spowodować, no i jak temu zaradzić?
tu chyba winna jest tulejka w dźwigni zmiany biegów albo guma na której wisi cały mechanizm. Najczęściej tą gumę zmienia się na poliuretan i jest gitarka

Nie zauważyłem drugiego pokrętła, kręciłem tym, które zauważyłem, widoczne z góry hmm od strony błotnika?