gaz w vti

bar_oo
Forumowicz

Samochód: CRX EE8 B16A1

przez bar_oo » 2009-09-03, 18:26

sens leży w kieszeni przy wypłacie jak masz dziecko i rodzinkę i mieszkanie na utrzymaniu i chcesz jeździć tym co kochasz a nie ścigasz się na wyścigach proste ( jak dla mnie ) będę miał ITR lub ATR i tez zagazuję, bo chce jeździć tanio i chce jeździć tym co mi się podoba, wiem, że to już kwestia gustu i można by tak polemizować do rana i kłócić się :) ja jestem zwolennikiem LPG i mi on nie przeszkadza nic a nic :)
...B16A1 zamknięte w EE8... FOG LIGHTS+GATHERS 1.8 DIN+WIND DEFLECTORS+MAP LIGHT+ARMREST+MUD FLAPS+REMUS+PERSONAL BOX+MIRROR'S COVERS+HEADLIGHT WASHER+BUMPER POLE

crxJLC
Forumowicz

przez crxJLC » 2009-09-03, 18:44

bar_oo, tez jestem tego zdania, zajebista wypowiedz :ok:
CRX <3

adamuss
Forumowicz

przez adamuss » 2009-09-03, 19:17

Nadal OT odnośnie Mercedesa:
Jest to coś z stylu "zastaw się, a postaw się" albo kupienia portfela za ostatnie pieniądze.
Jak kogoś nie stać na wydanie 500-700PLN więcej miesięcznie na paliwo, to po co kupuje Brabusa, do którego komplet opon kosztuje prawie tyle, co dwie średnie krajowe pensje, o układzie hamulcowym i zawieszeniu nie wspominając?

Nie żebym był zagorzałym przeciwnikiem LPG, ale jeśli gaz, to tylko:
- w aucie, które tłucze kilometry
- w aucie, które zarabia na siebie (wół roboczy)
- w sytuacjach, gdy auto jest niezbędne, a koszty jego utrzymania muszą być jak najniższe

Na pewno nie w autku hobbystycznym, którym jeździ się dla relaksu, sporadycznie w dalsze podróże. A takim właśnie autem jest Solka.
Było 2x SOHC VTEC, jest DOHC E-TEC
USŁUGI KSIĘGOWE WARSZAWA / RASZYN

baza
Forumowicz

przez baza » 2009-09-03, 19:20

adamuss napisał(a):Nie żebym był zagorzałym przeciwnikiem LPG, ale jeśli gaz, to tylko:
- w aucie, które tłucze kilometry
- w aucie, które zarabia na siebie (wół roboczy)
- w sytuacjach, gdy auto jest niezbędne, a koszty jego utrzymania muszą być jak najniższe

Na pewno nie w autku hobbystycznym, którym jeździ się dla relaksu, sporadycznie w dalsze podróże. A takim właśnie autem jest Solka.

Swietnie napisane pod tym się podpisuje obiema ręcami i nogami :rotfl:
EG5>EG2>EG2 B16B>EP2 SPORT>CH1 TypeR

TomekCRX
Forumowicz

przez TomekCRX » 2009-09-03, 19:23

A ja tam po dwóch spotach na które bar_oo przywiózł swoją małą rozumiem go mimo, że jestem przeciwnikiem gazu w każdym aucie, nie tylko w VTECach.

Panowie z wiekiem dojdziecie do tego co to jest rodzina, żona, dom i własne pieniądze. Ma chłopak LPG i dzięki temu stać go na jeżdżenie iVT a jednocześnie reszta grupy gliwickiej ma na spotach naprawdę fajnego kumpla.

Nie demonizujcie więc takiej sytuacji bo sami nie wiecie czy ta cudowna 98 którą wlewacie to nie to samo co leci z dystrybutora 95. Poprostu życie i nie każdemu tatuś daje 2000zł kieszonkowego. Są tacy którzy się muszą napracować na wszystko od zera.

baza
Forumowicz

przez baza » 2009-09-03, 19:31

nie każdemu tatuś daje 2000zł kieszonkowego. Są tacy którzy się muszą napracować na wszystko od zera.
Toki myślę że tym nie pijesz do mnie...

A 98 czy V-power na całym świecie to zawsze zwykłe 95 tylko z uszlachetniaczami i dodatkami za które się płaci wyższą cenę kogo jak kogo ale ciebie bym nie podejrzewał że tego nie wiesz ;)
EG5>EG2>EG2 B16B>EP2 SPORT>CH1 TypeR

TomekCRX
Forumowicz

przez TomekCRX » 2009-09-03, 19:41

Baza a dał Ci tata takie kieszonkowe? To już wiesz, że nie piję do Ciebie tylko piszę ogólnie. A co do dodatków to masz rację - wiadro uszlachetniacza na 5000 litrów 95-ki.
Mój rex pozwala sobie z paliwem i to bardzo ale ja gazu nie założę bo póki mnie stać na niego to będzie jeździł na benzynę - ot cała filozofia.

Kaspol
Forumowicz

Samochód: crx ee8

przez Kaspol » 2009-09-03, 20:39

toki napisał(a):A ja tam po dwóch spotach na które bar_oo przywiózł swoją małą rozumiem go mimo, że jestem przeciwnikiem gazu w każdym aucie, nie tylko w VTECach.

Panowie z wiekiem dojdziecie do tego co to jest rodzina, żona, dom i własne pieniądze. Ma chłopak LPG i dzięki temu stać go na jeżdżenie iVT a jednocześnie reszta grupy gliwickiej ma na spotach naprawdę fajnego kumpla.

Nie demonizujcie więc takiej sytuacji bo sami nie wiecie czy ta cudowna 98 którą wlewacie to nie to samo co leci z dystrybutora 95. Poprostu życie i nie każdemu tatuś daje 2000zł kieszonkowego. Są tacy którzy się muszą napracować na wszystko od zera.

Mam rodzinke, sam pracuje(zona wychowuje dzieciaka), nie zarabiam kokosow, wynajmuje mieszkanie, nikt mi nie pomaga finansowo. jestem tego zdania ze zamiast zagazowac CRXa wolalbym go sprzedac zeby ktos inny sie nim mogl cieszyc w takim stanie jakim jest. wlasnie kupilem drugiego taniego pomykacza i do nigo zaloze LPG bo ma byc drugim tanim autem.Nie wiem czy dam rade utrzymac 2 auta ale nie zagazuje auta ktorego dlugo szukalem i ktore jest w takim stanie ;) nie jestem przeciwnikiem LPG, ale w aucie sportowym zdecydowanie go nie powinno byc :diabelek:

TomekCRX
Forumowicz

przez TomekCRX » 2009-09-03, 21:08

dlatego napisałem: "gazu nie założę bo póki mnie stać na niego to będzie jeździł na benzynę" - poczytaj zamiast od razu z pretensjami ;)

Kaspol
Forumowicz

Samochód: crx ee8

przez Kaspol » 2009-09-03, 21:20

nie mam do nikogo pretensji 8) kazdy ma swoje auto i zrobi z nim co chce, w tym temacie kazdy sie wypowiada co mysli :ok:

polkar
Administrator

Samochód: del Sol

przez polkar » 2009-09-03, 21:35

Ale pierdzielicie co niektórzy.
Miałem w VTi w Civicu LPG sekwencje i sprawowała się dobrze, silnika nie zarżnąłem, chciałem miec VTi, chciałem tanio jezdzić i nikomu nie stała się krzywda a szczególnie silnikowi.
Nie kazdego stać na pomykanie na benzynie. Ja miałem rózne sytuacje zyciowe, ale każdą Hondę miałem na LPG. Stac mnie było na rózne gadżety do auta, bo tanio tankowałem. Chciałem pojechac szybciej, to był taki magiczny przycisk to przełączałem na benzynke...
W solce tez miałem LPG, 3 lata, silnik chodzi jak nówka, nic się nie stało, ale przełozyłem do drugiego auta, bo Mazdą wtedy jezdziłem więcej. Teraz w CRV tez mam gaz, jeżdzę tanio i ekonomicznie, w solce robię ok 4tys km rocznie teraz, to LPG nie jest juz potrzebne.
Mozna pogodzić tania eksploatację z silnikami VTi, to zadna profanacja.
Dla mnie jest obraźliwe to że ktos pisze że nie stać kogoś na VTI, to ma kupic inne tanie auto na gaz. Jestem miłosnikiem Hondy i wsadzam do niej LPG by taniej jezdzić - proste...

Dobrze załozony gaz krzywdy auto nie zrobi...
HOTMOT.pl

Jurek
Forumowicz

przez Jurek » 2009-09-03, 23:05

Wg. mnie kupuje sie taka furę aby było mnie stać na paliwo.
Mojego poprzedniego ED9 miałem z LPG. Po tym co przezyłem z autem NIGDY WIĘCEJ auta z LPG.
Auto często stało w serwisie. Auto gasło mi podczas jazdy, czasem paliło 8 l gazu a czasem 16 !!! Taniej było jeżdzic na bezynie.
Drozsze przeglądy, częstsze wizyty w serwisie, częsiej wymieniałem filtry, kable od świec, świece itp. To co się zaoszczedziło na gazie wydało sie na części i serwis...

Kupiłem drugiego małego diesla. Koszty eksploatacji niższe niż CRX z LPG

bar_oo
Forumowicz

Samochód: CRX EE8 B16A1

przez bar_oo » 2009-09-03, 23:21

Jurek napisał(a):Wg. mnie kupuje sie taka furę aby było mnie stać na paliwo.
Mojego poprzedniego ED9 miałem z LPG. Po tym co przezyłem z autem NIGDY WIĘCEJ auta z LPG.
Auto często stało w serwisie. Auto gasło mi podczas jazdy, czasem paliło 8 l gazu a czasem 16 !!! Taniej było jeżdzic na bezynie.
Drozsze przeglądy, częstsze wizyty w serwisie, częsiej wymieniałem filtry, kable od świec, świece itp. To co się zaoszczedziło na gazie wydało sie na części i serwis...

Kupiłem drugiego małego diesla. Koszty eksploatacji niższe niż CRX z LPG

mnie stać na paliwo :) ED miałem na benzynie i było ok, a EE juz takie kupiłem, filtry wymieniam jak pan bóg przykazał co sezon, kabli od świec nigdy nie wymieniałem bo pali ok, i jakos nie osiagnałem spalania 16 L !!!!!a co do tw auta widocznie miałeś jakiś nie pasujący zestaw :) ja już natrzaskałem tyle km tym autem i bardzo je sobie chwalę ( szczególnie na stacji jak wlewam do pełna za 70 ) nie miałem problemów i narazie nie mam problemów z LPG,

[ Dodano: 2009-09-03, 23:22 ]
polkar napisał(a):Ale pierdzielicie co niektórzy.
Miałem w VTi w Civicu LPG sekwencje i sprawowała się dobrze, silnika nie zarżnąłem, chciałem miec VTi, chciałem tanio jezdzić i nikomu nie stała się krzywda a szczególnie silnikowi.
Nie kazdego stać na pomykanie na benzynie. Ja miałem rózne sytuacje zyciowe, ale każdą Hondę miałem na LPG. Stac mnie było na rózne gadżety do auta, bo tanio tankowałem. Chciałem pojechac szybciej, to był taki magiczny przycisk to przełączałem na benzynke...
W solce tez miałem LPG, 3 lata, silnik chodzi jak nówka, nic się nie stało, ale przełozyłem do drugiego auta, bo Mazdą wtedy jezdziłem więcej. Teraz w CRV tez mam gaz, jeżdzę tanio i ekonomicznie, w solce robię ok 4tys km rocznie teraz, to LPG nie jest juz potrzebne.
Mozna pogodzić tania eksploatację z silnikami VTi, to zadna profanacja.
Dla mnie jest obraźliwe to że ktos pisze że nie stać kogoś na VTI, to ma kupic inne tanie auto na gaz. Jestem miłosnikiem Hondy i wsadzam do niej LPG by taniej jezdzić - proste...

Dobrze załozony gaz krzywdy auto nie zrobi...

i tu macie przykład że da się i szanować i taniej pomykać tym co się lubi :) jestem jak najbardziej na tak
...B16A1 zamknięte w EE8... FOG LIGHTS+GATHERS 1.8 DIN+WIND DEFLECTORS+MAP LIGHT+ARMREST+MUD FLAPS+REMUS+PERSONAL BOX+MIRROR'S COVERS+HEADLIGHT WASHER+BUMPER POLE

zwierzu_1986
Forumowicz

przez zwierzu_1986 » 2009-09-03, 23:50

Jak zamierzasz pokonywać dłuższe dystanse,a nie tylko po mieście krótkie odcinki i jesteś pewny stanu silnika,to gaz wtedy wydaje sie dobrą alternatywą,jednak musisz sobie to przekalkulować czy na serio Ci sie to opłaci 8) ...ja jednak kupując Del Sol (nie ważne czy z B czy z D pod maską) nie zamontowałbym gazu bo jak dla mnie po prostu do tego nie pasuje :blee:
Im więcej masz na coś czasu, tym większa szansa że nie zdążysz tego zrobić

freelanc3r
Forumowicz

przez freelanc3r » 2009-09-04, 00:01

oj prosta sprawa jak drut !!!

zalozenie gazu to duze koszta
ktore sie zwroca dopiero po wielu kilometrach

jezdzisz rocznie do 15tys... to sie nie oplaca (tzn zanim sie zwroci to minie kilka lat)
robisz duzo kilosów... to montowac na wlasna odpowiedzialnosc, chociaz wtedy oszczednosc jest naprawde fajna

Poprzednia strona   Następna strona