ja jestem zwolennikiem LPG i mi on nie przeszkadza nic a nic 
ja jestem zwolennikiem LPG i mi on nie przeszkadza nic a nic 
adamuss napisał(a):Nie żebym był zagorzałym przeciwnikiem LPG, ale jeśli gaz, to tylko:
- w aucie, które tłucze kilometry
- w aucie, które zarabia na siebie (wół roboczy)
- w sytuacjach, gdy auto jest niezbędne, a koszty jego utrzymania muszą być jak najniższe
Na pewno nie w autku hobbystycznym, którym jeździ się dla relaksu, sporadycznie w dalsze podróże. A takim właśnie autem jest Solka.

Toki myślę że tym nie pijesz do mnie...nie każdemu tatuś daje 2000zł kieszonkowego. Są tacy którzy się muszą napracować na wszystko od zera.

toki napisał(a):A ja tam po dwóch spotach na które bar_oo przywiózł swoją małą rozumiem go mimo, że jestem przeciwnikiem gazu w każdym aucie, nie tylko w VTECach.
Panowie z wiekiem dojdziecie do tego co to jest rodzina, żona, dom i własne pieniądze. Ma chłopak LPG i dzięki temu stać go na jeżdżenie iVT a jednocześnie reszta grupy gliwickiej ma na spotach naprawdę fajnego kumpla.
Nie demonizujcie więc takiej sytuacji bo sami nie wiecie czy ta cudowna 98 którą wlewacie to nie to samo co leci z dystrybutora 95. Poprostu życie i nie każdemu tatuś daje 2000zł kieszonkowego. Są tacy którzy się muszą napracować na wszystko od zera.
nie jestem przeciwnikiem LPG, ale w aucie sportowym zdecydowanie go nie powinno byc 
Jurek napisał(a):Wg. mnie kupuje sie taka furę aby było mnie stać na paliwo.
Mojego poprzedniego ED9 miałem z LPG. Po tym co przezyłem z autem NIGDY WIĘCEJ auta z LPG.
Auto często stało w serwisie. Auto gasło mi podczas jazdy, czasem paliło 8 l gazu a czasem 16 !!! Taniej było jeżdzic na bezynie.
Drozsze przeglądy, częstsze wizyty w serwisie, częsiej wymieniałem filtry, kable od świec, świece itp. To co się zaoszczedziło na gazie wydało sie na części i serwis...
Kupiłem drugiego małego diesla. Koszty eksploatacji niższe niż CRX z LPG
ED miałem na benzynie i było ok, a EE juz takie kupiłem, filtry wymieniam jak pan bóg przykazał co sezon, kabli od świec nigdy nie wymieniałem bo pali ok, i jakos nie osiagnałem spalania 16 L !!!!!a co do tw auta widocznie miałeś jakiś nie pasujący zestaw
ja już natrzaskałem tyle km tym autem i bardzo je sobie chwalę ( szczególnie na stacji jak wlewam do pełna za 70 ) nie miałem problemów i narazie nie mam problemów z LPG, polkar napisał(a):Ale pierdzielicie co niektórzy.
Miałem w VTi w Civicu LPG sekwencje i sprawowała się dobrze, silnika nie zarżnąłem, chciałem miec VTi, chciałem tanio jezdzić i nikomu nie stała się krzywda a szczególnie silnikowi.
Nie kazdego stać na pomykanie na benzynie. Ja miałem rózne sytuacje zyciowe, ale każdą Hondę miałem na LPG. Stac mnie było na rózne gadżety do auta, bo tanio tankowałem. Chciałem pojechac szybciej, to był taki magiczny przycisk to przełączałem na benzynke...
W solce tez miałem LPG, 3 lata, silnik chodzi jak nówka, nic się nie stało, ale przełozyłem do drugiego auta, bo Mazdą wtedy jezdziłem więcej. Teraz w CRV tez mam gaz, jeżdzę tanio i ekonomicznie, w solce robię ok 4tys km rocznie teraz, to LPG nie jest juz potrzebne.
Mozna pogodzić tania eksploatację z silnikami VTi, to zadna profanacja.
Dla mnie jest obraźliwe to że ktos pisze że nie stać kogoś na VTI, to ma kupic inne tanie auto na gaz. Jestem miłosnikiem Hondy i wsadzam do niej LPG by taniej jezdzić - proste...
Dobrze załozony gaz krzywdy auto nie zrobi...
jestem jak najbardziej na tak
...ja jednak kupując Del Sol (nie ważne czy z B czy z D pod maską) nie zamontowałbym gazu bo jak dla mnie po prostu do tego nie pasuje 
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 6 gości