bania24091986 napisał(a):ASO uszczelke pod głowice z El ringa i dałem kumplowi mechanikowi do roboty on mi zdjął głowice ja zawiozłem do planowania, przywiozłem głowice z powrotem zmienił uszczelniacze i mi poskładał wszystko do kupy
sytuacja wyglada tak w zbiorniku od chlodnicy zaobserwowalem dosc duza ilosc o;eju nie wymienialem plynu mam pytanie no. 1 .... Od czego to moze byc???? no i oczywiscie dym za mna jak by don corleon palil 100 cygar naraz...
kupiłem w czerwcu mojego wymarzonego reksia ed9 d16z5 ... mniejsza z tym... sprawa jest poważna... dosłownie wagi państwowej.... przy każdym odpaleniu auta oraz dłuższym postoju na bieguu jałowym,ale tylko po dodani gazu nawet delikatnie auto okropnie zakopci na niebiesko i czuc samym olejem,a po chwili mija... wystarczy kilka do kilkunastu sekund znów na biegu jałowym i sytuacja sie powtarza... bierze dość durzo oleju,lecz najwiecej w trasie bez wieliego wariowania,osiągi ma bdb (testowane z innymi reksiami) w trasie nic za mną dymu nie widać, bo sprawdzałem z kumplem, ciśnienie w cylindrach to od prawej pierwszy 14, drugi 13 trzeci 13, czwarty 14 czyli nic złego chyba..... błagam pomocy bo spać po nocach nie moge :'-( i jeszcze chciałem dodac ze świece są mega bialutkie i przepalone na cycus glancus bowszystkie sprawdziłem... poprostu igiełka. czy to uszczelniacze?? wszystko mi na to wskazuje,ale nie mam ochoty wydac kasy na generalke głowicy na darmo....PifPafSratatata napisał(a):uwaga uwaga mam sprawe życia i smiercikupiłem we wrześniu mojego wymarzonego reksia ed9 d16z5 ... mniejsza z tym... sprawa jest poważna... dosłownie wagi państwowej.... przy każdym odpaleniu auta oraz dłuższym postoju na bieguu jałowym,ale tylko po dodani gazu nawet delikatnie auto okropnie zakopci na niebiesko i czuc samym olejem,a po chwili mija... wystarczy kilka do kilkunastu sekund znów na biegu jałowym i sytuacja sie powtarza... bierze dość durzo oleju,lecz najwiecej w trasie bez wieliego wariowania,osiągi ma bdb (testowane z innymi reksiami) w trasie nic za mną dymu nie widać, bo sprawdzałem z kumplem, ciśnienie w cylindrach to od prawej pierwszy 14, drugi 13 trzeci 13, czwarty 14 czyli nic złego chyba..... błagam pomocy bo spać po nocach nie moge :'-( i jeszcze chciałem dodac ze świece są mega bialutkie i przepalone na cycus glancus bowszystkie sprawdziłem... poprostu igiełka. czy to uszczelniacze?? wszystko mi na to wskazuje,ale nie mam ochoty wydac kasy na generalke głowicy na darmo....
pytanie do Was panowie jakie pierscienie zakladac??? Są jakies lepsze od RIK takie do 400zł???pomocy!!! 
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości