DEL SOL KRAKÓW
Tutaj zamieszczajcie linki do ogłoszeń z internetu - może ktoś coś wie na temat danego samochodu...

freelanc3r
Forumowicz

przez freelanc3r » 2009-06-24, 00:25

mam chwile wiec pisze odnosnie tej solki
(moze bedzie chaotycznie ale mam nadzieje ze wylapiesz co trzeba)

Solka w Grudniu byla wystawiona na Allegro
zainteresowlem sie nia bo wygladal fajnie
sprzedawca byl spoko nic nie ukrywal, wiec postanowilem ze ja zkaupie (wtedy kosztowala kolo 14tys, miala inne felgi oraz swiatla tylnie)
pojechalismy do mechanika i tu zonk... :(
wg. mechanika prawie cale zawieszenie bylo do zrobienia, napisal bym co ale juz nie pamietam co bylo nie tak, ale niestety zawiecha byla w fatalnym stanie
dodatkowo autko jezdzilo bez plynu w chlodnicy, mechanior cos tam sie skarzyl jeszcze na jakies wycieki i ogolnie cos zwiazanego z silnikiem ze moze byc trefne (poraz kolejny rpzepraszam za brak szczegolow ale nie jestem mechanikiem, nie znam sie i nie pamietam dokladnie o co chodzilo)
nie bylo mowy o spuszczeniu ceny (chociaz i tak jzu nie chcialem rbac)
wiec odpuscilem

- skora auta nie jest w fjanym stanie, aczkolwiek auto ma swoje lata i nie ma co tutaj plakac
- audio calkiem fajnie brzmi
- w hondzie byly robione nadkola, z czego przy 1 ogledzinach wyskoczyl jakis bombel.. facet to narpawil ale zdiwne ze po 4 miesiacach zaczely bomble wyskakiwac
- solka byla cala lakierowana bodajze we wrzesniu bo miala stluczke w przod, aczkolwiek nie grozna podobno ale raczej nie klamal z tym

jeszcze jakie roznice z tego co bylo w grudniu: zapewne nowe opony, nowe felgi, wywalony stozek (byl jakis taki smieszny) i wsadzili takie metalowe cos..., oraz swiatla tylnie

MOJA RADA:
uwazaj na nia, solka kiedys kosztowala 13tys(bo zbilem cene) kto wie, moze facet kupil ta solke, wpakowal w nia jakas kapuche i sprzedaje
solka fajnie sie prezentowala ale jednak musialem odpuscic

dodatkowo dodam: Solka byla z zachodniopomorskiego !

informacje masz, zaskocz najwyzej faceta ! :)

P.S. znalazlem ja !! forum/album_personal.php?user_id=5489

wisisz mi za informacje duza Coca-Cole, a za linka z galerii gume Turbo ! :)

[ Dodano: 2009-06-24, 00:37 ]
http://img26.imageshack.us/i/delsolstargard.jpg/

teraz to jzu masz wszystko :D

sebas
Moderator

przez sebas » 2009-06-24, 01:51

freelanc3r, :poklony: rozwaliłeś mnie nawet screen ogłoszenia :szok:

Patrycja
Forumowicz

przez Patrycja » 2009-06-24, 09:32

autsajder napisał(a):Skóra w wersji Motegi mnie osobiście niespecjalnie się podoba jeśli o niej mowa.Czerwona też troszkę taka "burdelowa" ale zawsze to skórka a nie pokrowce z biedronki...

Rzecz gustu. Mnie się właśnie ten oryginalny wzór obszyć skórzanych podoba najbardziej. Szczególnie czerwone w czarnej Solce. :poklony: Najpiękniejsze zestawienie z możliwych. Tylko ciężko znaleźć oryginalną skórę w dobrym stanie w 11+ letnim samochodzie.

autsajder
Forumowicz

przez autsajder » 2009-06-24, 10:17

No kolego freelanc3r dobrą wysokoprocentową flachę masz jak w banku. ;) Ciesze się bardzo, że mam te informację.Wiem ,że miał ją gość w pomorskim bo to sam obecny właściciel mi już powiedział.Martwi mnie to zawieszenie i nie rozumiem co jest nie tak z silnikiem? Hmm zawiodłem się choć wiadomo ,że nie zawsze piękne to co się świeci...Powiedz mi kiedy Ty osobiście ja oglądałeś?Grudzień? Hmm może doprowadził zawieszenie do godziwego stanu? Auto ponoć było lakieorwana całe ale w 2006 roku i gość twierdzi,że do dzisiaj nigdzie nie ma żadnej rdzy i powłoka jest w super stanie więc skąd te bąble?Autko widać lakierowane przez poprzedniego właściciela w Sieradzu z gwarancją do 2010 więc powinno być ok?Dzonie do niego zaraz bo przewalił z ceną.

freelanc3r
Forumowicz

przez freelanc3r » 2009-06-24, 10:57

sluchaj
lakierowana byla w 2008
i poprostu jak ogladlaem w grudniu (a moze w styczniu) no te rejony....
to na jednym nadkolu wyskoczyl bombel wlasnie, i z pirulem sie zdziwilismy zeledwo malowana i jzu bombel
zostal on narpawiony rpzez faceta (tzn przez ta firme lakiernicza) wiec powloka jest jak najbardziej OK !! (napisalem to bys wiedzial doslownie wszystko)
co do silnika, tu nie chdozi ze sam silnik zjebany, absolutnie. chodzi ze cos mechanik narzekal, ze cos tam bylo nie tka w komorze silnika (a ze ja nie pamietam to ci nei okresle)
zawiecha.... to jzu ciezko mi stwierdzic, mzoe zrobil, moze nie zrobil... to wybadaj sam
w grudniu-styczniu zawiecha byla w kiepskim stanie

ogolnie auto mi sie podobalo i jak by nie zawiecha bym bral.. wiec nie zrazaj sie i badaj ja dalej :)

autsajder
Forumowicz

przez autsajder » 2009-06-24, 11:24

Lakierowana była w 2008 za koszt 6500 zł z gwarancją przez poprzedniego właściciela...

Kolejne pół godziny na telefonie i wiem wszystko.Człowiek sprawia wrażenie niesamowicie szczerego za co mu chwała.On zakupił ją w okolicy stycznia dla żony bo sam jeździ 200 konną preludą.Żona zakochała się w s2000 i stąd solka poszła na bok.Z uwagi ,że jego podejście do samochodu jest identyczne jak moje czyli auto ma wyglądać i jeździć jak nowe mimo swoich lat to do zawieszenia dołożył ponad 2 tys zł włącznie z przegubami ,wahaczami i wszystkim co tego wymagało.Przód jest nówka a z tyłu wymienił też jakieś tuleje natomiast mówi ,że zdaniem jego mechanika trzeba jeszcze w prawym tyle wymienić i zawieszenie będzie totalnie nowe.Ten mechanik twierdzi,że to najlepszy stan del sola z jakimi ma przyjemność robić mimo ,że miewa wersje z 97/98 to bardzo odbiegają stanem od niego.Obecnie auto nie ma oznak korozji ale jest ona prawdziwą zmorą hond o czy wszyscy wiemy więc można się jej spodziewać w każdej chwili.Auto nie było uderzone nigdy poważnie, miało delikatną stłuczkę( to nawet duże słowo ) z prawe strony natomiast wszystkie spawy,elementy itp są oryginalne. To jest wszystko co wiem na jej temat wobec tego wybieram się w sobotę na jej oględziny.
Ostatnio edytowano 2009-06-24, 19:32 przez autsajder, łącznie edytowano 3 razy

freelanc3r
Forumowicz

przez freelanc3r » 2009-06-24, 11:26

no i gitara
ogladnij a pozniej do zaufanego mechaniora by zweryfikowal informacje od sprzedawcy :)

autsajder
Forumowicz

przez autsajder » 2009-06-24, 11:31

No tak tylko zaufanego mechanika i specjaliste w dziedzinie hond mam w Bielsku a sprzedającego raczej nie namówie aby przyjechać nią tutaj.

martii
Forumowicz

przez martii » 2009-07-15, 02:39

jezeli sie nie myle to ta
Gorzow 2006
fotka gorzow_wyscigi_041.jpg i gorzow_wyscigi_043.jpg i gorzow_wyscigi_042.jpg gorzow_wyscigi_045.jpg, przynajmniej po srodku mi sie kojazy

1wszy wlasciciel OK, ladna zadbana na hamowni jej wyszlo cos kolo 139KM moj pomiar nie wyszedl, wiec nie porownam do swojej, ale roznica byla dosc znaczna
po jakims roku zostala sprzedana z ywagi na dziecko

pozniej mial ja moj znajomy i serwisowana byla u kumpla z klubu, zreszta gdzie kiedys przesiadywalem popoludnia i byla w miare dobrym stanie, nie igla ale godna uwagi, znajomy polatal bez dachu w wakacje i kupil legenda coupe a co dalej z solka to nie wiem

oczywicie o ile to ta sama, bo jak mowimy o tej samej to jeszcze 2007 byla dobrze doinwestowana, bo stala obok mojej i sam ja dogladalem, a jeden i drugi owner chcial jedno - ma byc sprawna technicznie

Poprzednia strona