ED9 katowice
Tutaj zamieszczajcie linki do ogłoszeń z internetu - może ktoś coś wie na temat danego samochodu...

skowronPL
Forumowicz

ED9 katowice

przez skowronPL » 2009-05-27, 23:22

ktos widział/ogladał?? kogoś z forum??

http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C8800033

Ketiw
Forumowicz

przez Ketiw » 2009-05-28, 08:09

ona jest dokładnie z siemianowic ślaśkich stoi niedaleko mojego bloku, naprawde wygląda dobrze 0 rdzy z tego co widziałem koleś nia raczej nie jezdzi szybko, tyle co moge powiedziec. Jak chcesz to moge ja zobaczyc czy gdzies olej niecieknie itp. ale wyglada naprawdę zacnie :ok:
http://www.honda-crx.info/viewtopic.php?f=17&t=32447 - Moje Byłe EH6

skowronPL
Forumowicz

przez skowronPL » 2009-05-28, 18:23

było by miło jakbys mogł zerknac na nia glebiej ;] czy nie kopci jak wyglada silnik i czy ogolnie pozadek pod maska bo to najwazniejsze... bo blachy to nawet na zdjeciach sie ladnie prezetuja.. a zalezy mi bardzo bo szukam i szukam zadbanej serii w przedziale do 7tys zl i nie moge znalesc, a ta wyglada na godna uwagi

z gory dziekuje i czekam na info..

Pozdrawiam

biaziu
Forumowicz

Samochód: CRX ED9

przez biaziu » 2009-05-28, 23:09

..........tak ogolnie ze zdjec wyglada dobrze :ok: ......A jak chcesz zadbana serie do 7.000tys to kup cos innego......bo to nie salon samochodowy
Ciasne jest piękne

NoRo
Forumowicz

przez NoRo » 2009-05-29, 13:04

Witam, pragne się przywitać bo jestem tu nowy :)
Byłem dziś na oględzinach tej Crki... myślałem, że będzie lepiej :nieok:
A więc tak:
- lewy tył był bity, zderzak nachodzi lekko na nadkole, czarna obwódka klosza na rogu ubita, boczna szyba musiała wyskoczyć bo słupek ukośny co biegnie między szybą boczną a bagażnikiem był malowany (widać ślady po folii malarskiej, cienie no i troszku farby na uszczelce z szyby), listwa obok listwy dzwi jest klejona, pod nią widać wkręty (szyba na wkrętach !?), górna śróba listwy dzwi pionowej ubita i plastik ma luzy (widocznie od strzału wypchało szybe, naderwalo listwe szyby i jeszcze uszkodziło listwe dzwi);
- w bagażniku woda, trzeba mocniej łupnąć by się zamknął
- linka sprzęgła zatarta (chodzi cięzko jak cholera)
- między blokiem a głowicą zacieki z płynu chł. (wywaliło uszczelke pewnie, możliwe że niedawno bo dość świeże, właściciel twierdzi że 2 lata od kupna nic...), co ciekawe w miejscu uszczelki jakas maź, coś naklejone (możliwe że nakitowane pod sprzedaż);
- płyn w chłodnicy nowy, czysciutki, przy gazowaniu banki się nie pojawiają;
- korek z oleju czysty bez masła;
- zawieszenie stuka, tył raczej gumy na wachaczach, przód dolne wachacze lub przekładnia (kierownica przekrzywiona lekko w prawo);
- hamulce z tyłu raczej zapieczone, na początek od razu do wymiany bo tarcza cieńka i strasznie zużyta;
- chłodnica sucha, ogólnie pod maską ok - brudno :)
- fotel nie przetarty, środek zadbany, raczej prawdziwe 230000;
- silnik na semisyncie;
- felgi za szerokie (wystają za nadkole - od razu do wymiany);
- na kompie non-stop mruga dioda
- co do brania oleju to dziś była kiepska wiglotna pogoda na sprawzenie, niby dymił normalnie jak to auto w deszczu (w porównaniu z civiciem '97 1.4is 112000tys. fullsynt), jednak dało się wyczuć olej w spalinach, możliwe że 200 na tysiąc połknie (właściciel twierdzi, że nic nie łyka);
- ZERO rdzy na dzień dzisiejszy (napewno wyjdzie ten bity tył);
- tylnia kanapa szyta;
- wydaje mi się, że aku słabiutki;
- biegi wchodzą OK, jedynka do 7tys. i dwójka bez problemu wchodzi, redukowanie też bez obaw, żadnych zgrzytów;
- hmm... jak coś mi się jeszcze przypomni to dam znać :)

Wybaczcie jeżeli coś jest nirzrozumiałe, piszę na spontana :) Pozdrawiam.

Ketiw
Forumowicz

przez Ketiw » 2009-05-29, 13:17

2 lata ? ten CRX tam stoi zaledwie od kilku miesięcy a kolesia znam z widzenia hmmm dziwne, no i ktore auto nie było bite :) z tego co napisałes to nie wyglada to tak tragicznie i mozna troche zejść z ceny :) a felgi akurat sa fajne :P
http://www.honda-crx.info/viewtopic.php?f=17&t=32447 - Moje Byłe EH6

NoRo
Forumowicz

przez NoRo » 2009-05-30, 09:43

Ostateczna cena to 5700 z felgami... na dzień dobry trzeba ze 2000 wsadzić jak nie więcej. Gdyby nie było bite to ta cena by była OK. Aha, przypomniało mi się, szyber jak się otworzy, to w połowie drogi podczas zamykania się zacina i trzeba pomóc ręką.