Mi się udało wyjść jakoś z tego, ale zrobiłem chyba 3 obroty fajerą w sekundę. Wogóle zapomniałem o tym slalomie, mam gdzieś filmik to wrzucę na jutjuba
letek napisał(a):Moim skromnym zdaniem ma dosc mocno pochylone tylne kola, i poszerzony chyba troche jest, aha predkosc tez robi swoje bo mu juz chyba 2 sie konczyla To tak zeby nawiazac do tematu
a ile tam ceerek bylo 
mrozek201 napisał(a):A mam jeszcze takie pytanie odnosnie twojej techniki, czy prubowales jezdzic z technika lewej stopy, polega to na tym ze w zakrecie trzymasz gaz non stoper piz** i jednoczesnie wciskasz pedal hamulca, mozesz w ten sposób pokonac ciasniej zakret, bez straty predkosci,
ja mam dosc szerokie nakladki na pedaly i bardzo latwo jest jezdzic z ta technika,
przejedz sie tak po paru zakretach a zobaczysz to sie dzieje z samochodem jak delikatnie go dohamujesz.

w razie bocznego kontaktu felgi z krawężnikiem, czy pomogła zmniejszyć nadsterowność prawdopodobnie nie.

kooloo napisał(a):Na sprężynach H&R -35mm mam negatyw -0,5 i jest to zdaniem kilku fachowców za mało na KJS-y. Podobno optymalne pochylenie kół tylnych to -1,5 - -2.
Arv napisał(a): A jaki masz z przodu negatyw??
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość