kooloo napisał(a):Wczoraj od doświadczonego w bojach kierowcy wyścigowego dowiedziałem się że nadsterowność i podsterowność można regulować zbieżnością kół przednich i tylnych.
Podobno zbieżność w minusie kół tylnych minimalizuje nadsterowność. Dał namiary na warsztat utytułowanego kierowcy, jak pojadę do niego na zbieżność to dam cynka jak mi ustawił furę i jaki jest tego efekt:)
Ktoś to może potwierdzić ?
malakko napisał(a):ja bym pokombinowal ze zbieznosciami koł przod/tyl. tylko nie chodzi o fabryczne nastawy, bo i tak kazdy zazwyczaj ma obnizone auto i nijak sie to ma co fabryki...
czyli generalnie, ustawiamy i testujemy;)

Krzyh00 napisał(a):Arv napisał(a): Inny prosty sposób to założyć np R888 na tył i coś normalnego na przód. SUper sprawa jak ktoś nie chce bycnadsterowny na asfalcie
dla mnie to malo logiczne zeby slik sie marnowal z tylu a napedzac sie jakims smieciem
w1c10 napisał(a):Cześć.
Z tą zbieżnością też jestem bardzo ciekawy, u mnie seryjne nastawy.
Tak mi też wpadło do głowy aby spróbować założyć większe koła na przód a mniejsze na tył tak jak to widziałem w crxie na Berg Trophy, z tyłu miał 13stki albo 14stki slicki na małym profilu, a przodu jakieś większe też slicki, auto przez to z tyłu siedziało niżej. Jest to chyba najtańsza i najprostsza opcja na obniżenie tyłu auta, mniej z tym roboty niż wymiana sprężyn na inne
Mam tylko ujęcie na filmie jak to wygląda, koła raczej nie wyglądają na 15cali nawet te przednie
http://pl.youtube.com/watch?v=PcoUAK9WQoU
od 1:20

w1c10 napisał(a):Cześć.
Jest to chyba najtańsza i najprostsza opcja na obniżenie tyłu auta, mniej z tym roboty niż wymiana sprężyn na inne
Mam tylko ujęcie na filmie jak to wygląda, koła raczej nie wyglądają na 15cali nawet te przednie

ALe fakt że jedzie jak przyklejony. Na pewno ma dobre gumy, spróbuj tak pojechać na zwykłej letniej oponie. Załóż jakiś miękki szeroki slick to na takim suchym asfalcie też będziesz miał gokarta w slalomie.Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 3 gości