lookaz napisał(a):a nikt z was pompy wody nie wymienia przy wymianie paska i rolki??
ja jak wymienialem to i pompe... i okazalo sie ze slusznie bo przepuszczala na uszczelce co nawet na fotce widac...
No jak cieknie to się wymienia a jak nie to nie

lookaz napisał(a):a nikt z was pompy wody nie wymienia przy wymianie paska i rolki??
ja jak wymienialem to i pompe... i okazalo sie ze slusznie bo przepuszczala na uszczelce co nawet na fotce widac...

, tylko ze z paskiem klinowym, jest za długi.
Fidel napisał(a):jak jest z uszczelka pod pokrywa zaworow? zawsze 3a ja wymieniac?
(ale bez przesady), potem najlepiej byloby zdjac pokrywe zaworow i zalozyc klucz na 'ssacy' walek rozrzadu(sa tam takie nadlewy czy jak to nazwac takie cos jak nakretka klucz bodajze 22mm plaski) i nacigasz sobie pasek w ten sposob dosc mocno, naciaga ci sie ta prosta czesc paska od walu do walka 'wydechowego' i od jednago walka do drugiego, sprezyna ktora jest przy napinaczu podciagnie go sobie tak jak powinno byc te czesc od pompy do walu,kluczem ciagniesz oczywiscie w strone samochodu
dokracasz napinacz i sprawdzasz luz, u mnie to zadzialalo od pierwszego razu,
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości