CRX w Sprawa dla Reportera
Widzieliscie jakiegos CRXa ? Zapytaj - moze to ktos z tego forum

SZama89
Forumowicz

przez SZama89 » 2007-01-24, 01:03

Zgadzam sie z tym co pisze grom, chcialbym jeszcze dodac ze niemozna parkowac w celach prywatnych w odleglosci mniejszej niz 10 m od przejscia dla piszych, to tez minimalizuje zagrozenie... lepsza widocznosc przejscia, wieksze pole do wyminiecia pieszego.... itp

Stosik
Forumowicz

przez Stosik » 2007-01-24, 01:40

Jeżeli ktoś to nagrał albo wie kiedy będzie powtórka to prosiłbym o info
z góry dziękuje
---== C R X ==---
The power of dreams

grom
Forumowicz

przez grom » 2007-01-24, 02:09

poczekaj aż będzie na ich oficjalnej stronie(programu:))
One Dream Team - HTP
HONDA TEAM POZNAŃ
www.htp.info.pl

beata22staw
Forumowicz

przez beata22staw » 2007-01-24, 09:22

A stancie kiedys przed przejsciem dla pieszych
i popatrzcie....
ktury kierowca puszcza pieszego-w 90%zaden......
kazdemu sie spieszy-a minuta go nie zbawi....
pieszy wtedy wchodzi pod auto.....
i sa wypadki.... pozdro
W221 S550

llcoolj307
Forumowicz

przez llcoolj307 » 2007-01-24, 10:16

W stanach tak jak i w niektórych krajach europy kierowcy uwazaja na przejsciach dla pieszych a u nas jest taka mentalnosc niektórych ze kto pierwszy ten lepszy i czesto jest własnie tak ze bum,płacz i zgrzytanie zebów !!! Niestety zeby jezdzic to trzeba miec wyobraznie i pzewidywac co sie moze stac a tym bardziej trzeba uwazac na dzieci bo sa poprostu czesto nieobliczalne !!! Mialem ostatnio taki przypadek ze 3 łepków(ok.10-12 lat) urzadzalo sobie zawody i przebiegali sobie przed autami tam i z powrotem ,oczywiscie na pasach !!!Tragedia gotowa !!! Jak sie zatrzymalem i wysiadlem z auta to byl moment ja dali dyla!!! POZDRAWIAM !!!
LLCOOLJ307 RESPECT !!!

XilluS
Forumowicz

przez XilluS » 2007-01-24, 10:41

llcoolj307 napisał(a):Mialem ostatnio taki przypadek ze 3 łepków(ok.10-12 lat) urzadzalo sobie zawody i przebiegali sobie przed autami tam i z powrotem ,oczywiscie na pasach

No a pozniej zasze kierowca winny! Niedosc ze sam masz zycie przesrane to jeszcze dzieciakowi zepsules i to tylko z jego glupoty.
-- Ich bin, wie ich bin.. komme klar oder verrecke --

giscrx
Forumowicz

przez giscrx » 2007-01-24, 10:57

Kto przestrzega zakazu parkowania w odległości 10m od przejścia?
Prawie nikt, jak nie ma miejsca to się człowiek ładuje gdzie się da.
Piesi to niezbadane istoty, jak je puszczasz to stoją jak krowy, a jak ruszysz to chyc na przejście. Bądź tu mądry i pisz wiersze.
Potrącenie nie musi się wiązać z winą kierującego. Jestem kierowcą i na codzień spotyklam się z anormalnym zachowaniem piszych, a dzisiaj przy tej pięknej pogodzie nie trudno o wypadek. Rozwiązanie - obydiwe strony powinny sie zastanowić przed wtargnięciem na przyjście.
części do japońców firm: 555, TRW, CTR, SIR, SKF, FEBI, REINZ, CORTECO; raparaturki błotników UWAGA: masz problem z progami, jest teraz na to sposób, pojawiły się na rynku progi dedykowane do CRXa, cena 165,00zł za szt.

xi0nc
Forumowicz

przez xi0nc » 2007-01-24, 11:09

Tak rozmawiamy o pieszych ... a mnie najbardziej draznia mohery na rowerach ... mialem kiedys taka sytuacje. JAde sobie samochodem mam jakies 200m do wjazdu na osiedle. Widze z daleka ze jakis rower sie toczy pomimo ze obok jest droga dla rowerow i zakaz ruchu rowerowego ... no ale pominmy fakt ... jade sobie powoli jakies 40/h podjezdzam do tego roweru omijam go i bylo juz jakies 40m do tego wjazdu na osiedle( w lewo musialem skrecic ) zrownalem sie zderzakiem z tylnym kolem roweru .... a ten parszywy moher doszedl do wniosku ze tez skreca ... przyp.ierdolila mi w blotnik zaliczyla glebe i do mnie z morda jak ja jezdze ... no zesz kuźwa jakby ludzi nie bylo to bym jej chyba nakopal do dupy ...
Podpis już chyba dawno nieaktualny :D
ed9 -> ee9 -> what next ??? =]
www.beerhondawawa.pl
www.arsperformance.ksu.pl

RockyC
Forumowicz

przez RockyC » 2007-01-24, 11:12

No ale dobra mówimy tu o potrąceniach na pasach ale w filmie był wspomniany jeszcze jeden motyw ze panna która jechała z tym gosciem zeznała ze zaczeli hamowac na pasach które były kilkadziesiat metrów wczesniej a jak kolo uderzył w panne to panna dopiero po nastepnych kilkudziesieciu metrach na ziemie spadła :/ jesli by ja walnał 40 czy 50 a moze nawet 60 to by raczej nie doznała takich obrazen chyba troche szybciej sobie deptał...

Ja jestem tego zdania ze piracic mozna w nocy, na pustych drogach, w terenie niezabudowanym i na drogach szybkiego ruchu itp jesli oczywiscie sa dobre warunki a nie kurde w srodku dnia w miescie czy na wsi koło szkół, przedszkoli, kosciołów, stacji pkp czy pksu wiadomo ze ryzyko wypadków w takim miejscu jest wysokie !

Fletch
Forumowicz

przez Fletch » 2007-01-24, 16:01

MarioSZCrX napisał(a):wszyscy mowicie ze winny

a z kad wiecei ze dziewczynka nie wybiegla w ostatnim momencie na pasy?? a kierowca jechal zgodnie z przepisami.

ale trzeba przyyznac smutna sprawa:( nikomu tego nie zycze

Byla mowa o tym w programie,dziewczynka byla mniej wiecej na srodku pasow, a gosc z ceerki ponoc zahamowal przed poprzednimi pasami a na tych co dziewczynka nie hamowal wogole .Miejsce wypadku to Stalowa Wola.Przykra sprawa.

kubot87
Forumowicz

przez kubot87 » 2007-01-24, 17:55

nie rozumiem jednego
jezeli jedno auto stoi przed przejsciem dla pieszych a my jedizemy obok niego to naszym obowiazkiem jest zwolnienie i patrzenie czy jakis pieszy nie wyjdzie czy nawet rowerzysci co zapitalaja przez przejscie jak debile.Trudno.Jak jestesmy przed przejsciem to trzeba sie wszystkiego spodziwac.Jak jedno auto stoi na przejsciu to nie ma tak ze sobie dalej jedziemy.Trzeba zwolnic i poczekac!. Nie rozumiem niektorych tutaj wypowiedzi ze ktos wyskoczyl zza auta jak idiota.Wiadomo ze nie mial wyobrazni ale to od nas wymagana jest wieksza wyobraznia!.Przepis przeciez tak mowi co trza robic przed przejsciem.
Co do nie zatrzymywania sie na przejsciu kierowcow
to komuna zrobila swoje.Niekonsewkencja policji ich niedbalstwo zrobilo tak ze jak ktos przechodzi przez przejscei to walczy o zycie.Jakby te partacze policjanci zaczeli wreszcie robic cos w miastach a nie stali na wylotowkach to byloby chociaz w minimalnym stopniu jak w Europie Zach.
Ps. nie ogladalem programu;/
pzdr
do ed9 d16z5 zostalo mi:drzwi,tylna klapa,zaciski przod,dolot ori,ori koncowy tlumik i srodkowy bosal

Katani
Forumowicz

przez Katani » 2007-01-25, 04:03

RockyC napisał(a):Ja jestem tego zdania ze piracic mozna w nocy, na pustych drogach, w terenie niezabudowanym i na drogach szybkiego ruchu

A ja, ze wariować nie wolno nigdzie! Ryzyko wypadku zawsze jest takie samo - 50% albo bedzie, albo go nie bedzie. Jeździc trzeba rozsądnie i adekwatnie do umiejętności.
Zgadzam sie absolutnie, że sa miejsca, gdzie zwolnic trzeba!
po drugie zdaje sie, ze czesc nie wieży w to co mówi. przecież crx ma zapierdalac :)
a może ja pomyliłem fora...

Enzo
Forumowicz

przez Enzo » 2007-01-25, 04:58

ja raz mialem sytuacje.
Jade przez miasto, skrecam w prawo a zaraz sa pasy.
Piesi mieli czerwone, wiec zaczynam lekko przyspieszac gdzies do 20-30km/h i jak nie kto mi wyskoczyl na droge, jak nie jakis 15-16latek.
Dobrze ze rexio ma dobre hamulce. Zaraz je wcisnalem.
Gosc stanal jak dab, ja tez.
Trzeba uwazac, bo nie wszyscy w tym kraju sie stosuja do przepisow :wrrr:

Raz mialem zdziwko na wsi u mnie. Mamy pasy kolo szkoly. Od kad zyje zaden samochod nikogo nie przepuscil, chyba ze jakis odpust lub cos.
A tu pewnego dnia ide z kumplem, czekam az przejedzie samochod, a tu dup stanelo i nas puscilo.. oczywiscie niemiec to byl. Ze zdziwienia az mu kiwnielismy :rotfl:
[center] :diabelek: Uliczny Zapierd*lacz :diabelek: [/center]

oasisliam
Forumowicz

przez oasisliam » 2007-01-25, 07:51

kubot87 napisał(a):nie rozumiem jednego
jezeli jedno auto stoi przed przejsciem dla pieszych a my jedizemy obok niego to naszym obowiazkiem jest zwolnienie i patrzenie czy jakis pieszy nie wyjdzie czy nawet rowerzysci co zapitalaja przez przejscie jak debile.pzdr

Z tego co pamietam to jak jedno auto stoi na przejsciu w celu ustapienia pierwszenstwa(pieszemu) to nie mozna go w ogole wyprzedzac!!!
nalezy sie zatrzymac-( a nie tylko "zwolnienie i patrzenie czy jakis pieszy nie wyjdzie") za to chyba jest jakos 500zł i sporo punktow - z tego co pamietam.

[ Dodano: Czw Sty 25, 2007 6:59 am ]
jest juz na itvp.pl ten program dostepny.

vit

przez vit » 2007-01-25, 08:50

Katani napisał(a):Ja jestem tego zdania ze piracic mozna w nocy, na pustych drogach, w terenie niezabudowanym i na drogach szybkiego ruchu

A ja, ze wariować nie wolno nigdzie! Ryzyko wypadku zawsze jest takie samo - 50% albo bedzie, albo go nie bedzie. Jeździc trzeba rozsądnie i adekwatnie do umiejętności.
Zgadzam sie absolutnie, że sa miejsca, gdzie zwolnic trzeba!
po drugie zdaje sie, ze czesc nie wieży w to co mówi. przecież crx ma zapierdalac
a może ja pomyliłem fora...

Dokładnie tak -bo umówmy sie kto z nas jezdzi 50 lub 60... osbiscie nie widziałem A jak jedziesz te np 80 (to taka optymistyczna wersja ;) po mieście to juz stwarzasz zagrożenie i tu licza sie umiejetności i wyobraznia .Niestety prawda jest taka ze przyczyna wiekszości zdarzen na drodze jest nadmierna predkośc wiem (pewnie i nie tylko ja) z autopsji i wiele razy chamowałem z piskiem przed pasami bo trza sie z tym liczyć
Nie "obchodzi" mnie też zachowanie tzw swietych krów bo to ja zpierdalam po ulicy i musze myslec wtedy kilka razy szybciej za nich i za siebie Nie zmienia to faktu tez ze zdarzaja sie sytuacje które zdarzaja sie jeszcze szybciej no i wtedy mamy to co mamy...

Poprzednia strona   Następna strona