zbieznosc
Wszystkie sprawy techniczne dotyczące naszych kochanych ceerek.

w1c10
Forumowicz

przez w1c10 » 2007-01-02, 18:35

Witam :)
Moim skromnym zdaniem musi byc lekko w minusie, minus nie jest zły :D -1.5 w przednich kołach to bardzo dobre ustawienie, napewno nie zauważy sie szybciej zuużywających sie opon, a samochód będzie sie lepiej trzymał na zakrętach. Ja w tej chwili w ED9 mam z przodu z lewej i prawej -1.5.
Kiedyś miałem w jednym -3.0 w drugim -1.5 okazało, sie że z jednej strony brakowało jakiejś podkładki przy amorku u góry. Czym większy negatyw tym trudniej też sie kierownicą kręci.
U ciebie napewno coś nie tak z tymi kątami pochylenia koła, bo sie różnią od siebie. Jak w serwisie pomierzyli i wyszło źle to niech nie mówią, że jest ok bo jest źle. Inaczej nie da sie tego sprawdzic czy jest ok, na oko nikt nie zobaczy różnicy, bo to jest jak sie nie myle około 1 mm różnicy. Pryczyn może byc wiele w zawieszeniu i na oko, czy rozkręcając całe zawieszenie to trudno znalezc ten jeden mm.
Jak masz sprężyny H&R to masz pewnie obniżony o 35 mm, a to nie dużo i kąty powinny byc jeszcze ok. H&R robi chyba tylko jeden rodzaj sprężyn do ED9, tylko niebieskie -35 mm innych nie ma w ich katalogu.
U mnie mam H&R -35 + Bilstein B8 i kąty są ok, a i tak sie zastanawiam czy lekko jeszcze przednich nie pochylic i tylnych też.

Klost
Forumowicz

przez Klost » 2007-01-02, 22:49

Sam nie wiem co z tym robic. Przelecialo mi nawet przez glowe ze auto moze byc skrzywione :cry:
Moze ktos wie gdzie w Krakowie moge to sprawdzic? i czy podczas takiego pomiaru wyjdzie czy elementy zawieszenia nie sa przemieszczone?

Za miesiac bede zmienial amortyzatory, sprezyny i zakladal poliuretany. Moze to pomoze :poklony:

Walter
Forumowicz

przez Walter » 2007-01-03, 00:14

Majlo napisał(a):
Walter napisał(a):
Majlo napisał(a):
Walter napisał(a): Coś tam masz pogięte.

nic niema pogiete. o ile masz obnizone zwieszenie??
ja mam wszystko 4 razy ponad norme bo mam gwinta ustawionego na -70mm wiec wszsytko sie musi wykrzywic.
Stary od obniżania całego samochodu koła nie rozjeżdzają się w różne strony.

domnie to napisales??
przeciezn ja nie napialem ze rozjezdzaja sie w rozne strony tylko negatyw sie robi. z tylko nie mam negatywu bo mam regulacje
Tak do Ciebie to było. Oglądałeś ten wykaz kątów z badania w ogóle ?? To zerknij i nie pitol od razu co ci slina na język przyniesie. Lewa i prawa strona różni się o 1 st o to mi chodziło.

Majlo
Forumowicz

przez Majlo » 2007-01-03, 23:47

Klost, a moze sprezyna jest peknieta??

[ Dodano: Sro Sty 03, 2007 9:49 pm ]
Walter napisał(a):
Majlo napisał(a):
Walter napisał(a):
Majlo napisał(a):
Walter napisał(a): Coś tam masz pogięte.

nic niema pogiete. o ile masz obnizone zwieszenie??
ja mam wszystko 4 razy ponad norme bo mam gwinta ustawionego na -70mm wiec wszsytko sie musi wykrzywic.
Stary od obniżania całego samochodu koła nie rozjeżdzają się w różne strony.

domnie to napisales??
przeciezn ja nie napialem ze rozjezdzaja sie w rozne strony tylko negatyw sie robi. z tylko nie mam negatywu bo mam regulacje
Tak do Ciebie to było. Oglądałeś ten wykaz kątów z badania w ogóle ?? To zerknij i nie pitol od razu co ci slina na język przyniesie. Lewa i prawa strona różni się o 1 st o to mi chodziło.

dobra stary tylko nie bij ok?? masz racje nie lukalem na wykaz katow tylko tak napisalem co mi slina na palce przyniosla...
TAJPAR in da haus

Pirat
Forumowicz

przez Pirat » 2007-01-04, 22:37

w1c10 napisał(a):Witam :)
H&R robi chyba tylko jeden rodzaj sprężyn do ED9, tylko niebieskie -35 mm innych nie ma w ich katalogu.

to chyba mało zorientowany jesteś.....
ja mam czerwone spręzyny H&R -60 mm

w1c10
Forumowicz

przez w1c10 » 2007-01-04, 22:50

Pirat napisał(a):
w1c10 napisał(a):Witam :)
H&R robi chyba tylko jeden rodzaj sprężyn do ED9, tylko niebieskie -35 mm innych nie ma w ich katalogu.

to chyba mało zorientowany jesteś.....
ja mam czerwone spręzyny H&R -60 mm

Sugerowałem sie tym co mają na swojej stronie, a tam tylko niebieskie -35mm.
http://www.hr-spezialfedern.de/index.php

Klost
Forumowicz

przez Klost » 2007-01-08, 19:25

Majlo napisał(a):Klost, a moze sprezyna jest peknieta??

Napewno nie. Siedzialem ostatnio dosyc dlugo pod autem, obmacalem wszystko i nigdzie nie ma luzow ani widocznych uszkodzen.

Poprzednia strona