zapala mi się żółta kontrolka check engine i gasnie mi silnik a następnie gaśnie żółta kontrolka i silnik znowu moge odpalić,i dzieje się to mi podczas jazdy jak i na postoju:( nie wiem co robić komputer nie wyświetla żadnych błedów!mam silnik D16Z5,czy może miał ktoś takie przypadki? plis pomóżcie!!! tak się nie da jeździć!!
przekaznik pompy paliwowej ,slyszysz takie cykanie jak check gasnie ?? jesli nie to przekaznik,wystarczy puknac reka w skrzynke od bezpiecznikow i powinno gadac.
Subaru Impreza WRX , Wersja Limitowana " UK 300" Nr. 244 ,Chargespeed Body + PPP (Prodrive Performace Pack )
cyknięcie zawsze jest nawet jak mi auto zgasnie i je powtórnie odpalam a gaśnie mi zależy jak mu odbije pojezdże kilka godzin zgaśnie a nieraz odpale go kilka sekund i nie zdąże ruszyć a silnik juz zgasł niewiem od czego zacząć żeby ta usterkę usunąć a pojawiła się dopiero dzisiaj
spróbuj przelutować styki na przekaźniku pompy paliwa. jest pod schowkiem na monety ukryty przykręcony do lewej strony samochodu. wypiąć musisz wtyczkę i odkręcić jedną śrubkę, następnie zdejmujesz z niego plastykową obudowę i po kolei każdy styk lutownicą roztapiasz i dajesz mu wystygnąć/zaschnąć.