). Było też jajo bo nie każdy blok sie do tego nadawał... Moje kromne marzenie to dorobić się CRX i władować mu K20A ale to jak obrabuję bank 

Endrju napisał(a):Ja uważam, że należy popadać w skrajności - bo tylko wtedy takie mody mają sens. Albo ekonomiczne rozwiązanai i zostac przy ED9 żeby było tanio, albo kupujesz EE8 i sadzisz grubo. Nie zawsze trzeba od razu rzucać się na B18C6. Osobiście w przypadku EE8 zamiast wymieniać B16 na B18 wolałbym przy takim budżecie zakuć i porządnie przygotować silnik. PRzeznaczyć na profi przygotowanie te 25tys. A nie swap za 15tys i 8tys na druta turbo... Tak na chłopski rozum mi się wydaje.
Opcja najlepsza - blok sam kupic od B18 - zakuć, zaturbić i założyć czapkę od B16. Skrzynie w turbo zostawić od B16 - niby gorsza, do dupy, ale ma dłuższe przełożenia, co pozwoli bardziej wykorzystać potencjał dmuchacza.
Do EE8 masz masę zestawów większych hamulcy, kupa osprzętu do silnika... A do D16? Ja bym się w to nie pchał...
kamilos napisał(a):skrzynia B16 (która dokładnie? z A1 czy A2 czy może są takie same i nie ma znaczenia? a może z B18C6 ze szperą?),

kamilos napisał(a):chodzi mi o to aby ludzie którzy mają już doświadcznie w tego typu projektach doradzili coś na forum. sam dokładnie nie wiedziałem jakie silniki są za ile i jakie są przeciwskazania ewentualnych swap'ów.
Pirat napisał(a):a ja wam powiem tak to ulicznego zapierdalania wystarczy D16Z5 T ponad 200HP czyni z tego samochodu zapierdalake wierzcie mi wiem bo mam

kamilos napisał(a):[ Dodano: Czw Wrz 28, 2006 9:08 pm ]
ps. a jest jakaś kompatybilna skrzynia ze szperą do B serii? łatwo/trudno dostępna?
sporo w tym prawdy ale ja mam jakis sentyment do 5 genciastosz napisał(a):a tak zaupelnie na powazenie to jak chcesz sobie zbudowac szybkie auto to kup Civic 5 gen
lepiej 6..co prawda ciezsza, ale wiekszy rozstaw osi, jak dobrze pojdize to juz hamulce 262, sztywniejsza buda i ogolnie bezpieczeniejszy samochod...

Majlo napisał(a):kup k20 za 10000zl mocowania za 1500zl
reszte [brutalnie sie kochać] za 7000zl i masz dopiero zabawe ktora tak naprawde sie zaczyna. bo k20 jeszcze nie jest ograniete. a na przykaldach tody widac ze ten silnik ma straszny potencjal.
ostatnio widzialem projekt k20 na todzie mial 280hp.
(mam nadzieje ze sie nie pomylilem o te 10+ bo mnie Miniac zabije!)
wreszcie jakiś rozsądny głosUżytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 3 gości