wrauu..

INESSA napisał(a):mowa tu o spilerze SHOGUN...to jest naprawdę wielkie w porównaniu do małej Hondzi:)
A poważnie: istotny wpływ spoilera nie wystąpi raczej wcześniej niż około 150 km/h. Poza tym nie do końca rozumiem, po co dociskać tylną oś w z założenia podsterownym samochodzie - żeby pogłębić podsterowność jeszcze? Musisz też sobie zdawać sprawę, że docisk na tył zwiększy spalanie i obniży prędkość maksymalną. Na prostej absolutnie nie ma z tego korzyści a nie wiem gdzie chcesz tak szybko jeździć w łukach (a nawet jeśli tak, to po co pogłębiać "wyjeżdżanie" przodu na zewnętrzną). Dążyłbym raczej do uzyskania w miarę neutralnej charakterystyki naszych podsterownych autek (napęd na przód, większość masy na przód) - mowa o charakterystyce w zakręcie przy stałej prędkości - oczywiście odejmując gaz można wywołać nawet chwilową nadsterowność. Ale może wiesz co robisz jednak, hmmm...
) w drogę.
Nawet antena ma znaczenie w samochodzie(o uszczelce w szybie przedniej już nie wspomnę).Spoiler musi byc ustawiony pod pewnym kątem, a ja chciałam sie dowiedziec pod jakim. Nie pytam czy ma to sens...bo sens oczywiście ma. Za dużo chyba czytacie popularnych, kolorowych magazynów motoryzacyjnych. A właściwie należałoby poczytac naukowe książki na temat tuningu i popraweiania masówki duzych koncernów samochodowych.Po co byłyby montowane spoilery we wszystkich Porsche, czy w bolidach Formuły 1, czy w samochodach WRC czy innych? Dla wyglądu? Żeby stracic prędkośc maksymalną?Podam przykład...MITSUBISHI 3000 GT. Do prędkości 80KM/H spoiler tak na oko jest w poziomym położeniu. Po przekroczeniu tej prędkości, komputer wydaje prikas o podniesieniu go do dośc dużego kąta natarcia.Jednak dziekuje za wszystkie odpowiedzi.Życzę miłej lektury....
wrauu..

aaaaaaaaaaaaahahahhahahahahaha LOOOL_TrotyL_ napisał(a):Zaraz zaloze temat: O ile zmniejszy mi sie spalanie jak zdemontuje prawe lusterko calkiem a lewe wymienie na m-look ??
nooooooooooooooooooooooooooooooooooo jaaaaaaaaaa nie mogeeeeeeeeeeeeeeeeINESSA napisał(a):Nawet antena ma znaczenie w samochodzie

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości