opony bierznikowane
Wszystkie sprawy techniczne dotyczące naszych kochanych ceerek.

martii
Forumowicz

przez martii » 2006-09-19, 17:44

kumpel startowal 2 lata na slikach, owej firmy i chwalil je, czy tanie 1000 za komplet to nie wiem ale wytrzymywaly o wiele wiecej niz cos podobnego firmowego w tym rozmiarze i pieniadzach

jak dobrze pamietam Remik jezdzil rok temu na dokladnie tych nalewkach, a teraz ganiaja na jakiejs astrze i nie ma zadnych problemow

z drugiej strony wolalbym jednak dolozyc np do toyo, lyb czegos sprawdzonego, bo nie sztuka kupic nowy kapec z 9mm bierznikiem ktory zniknie czybciej niz w jakiejs firmowej urzywce

Mambus
Forumowicz

przez Mambus » 2006-09-19, 18:11

Oj PAPCIUCHY ... GKR ma racje MARKGUM robi opony do sportu wlasnie. TEAMY rajdowe trenuja wlasnie na tych oponach .POLECAM bo sam uzywalem w kjsach i kumple w PZMocie tez smigali . A wy jezdzice na TOYASACH,Pirellasach i tylko takie znacie wiec nie bardzo chyba wiecie. POLECAM tylko marguma bo oni maja odpowiednia technologie a reszta jakis dziwnych firm w stulu GOLDGUM nie polecam.

beata22staw
Forumowicz

przez beata22staw » 2006-09-19, 18:18

witam
ja raz zalozylem i nigdy wiecej nie zaloze.........
O mały włos bym komuś płacił za szybę w aucie tak się rozleciała podczas jazdy
odlecial nadlany bieznik
nie bende sie klucl moze maja teraz inna technologie sa lepsze
pozdro....
W221 S550

Bastek
Forumowicz

przez Bastek » 2006-09-19, 19:29

beata22staw napisał(a):witam
ja raz zalozylem i nigdy wiecej nie zaloze.........
O mały włos bym komuś płacił za szybę w aucie tak się rozleciała podczas jazdy
odlecial nadlany bieznik
nie bende sie klucl moze maja teraz inna technologie sa lepsze
pozdro....

kupiles mowke czy uzywke? jaki to byl model opony?
Fotografia ślubna, reportażowa i motoryzacyjna
www.sm-foto.pl

Sebastian_O
Forumowicz

przez Sebastian_O » 2006-09-19, 19:34

ja mam właśnie dokładnie takie jak na aukcji markgum'y bieżnikowane. Śmigam na nich okrąglutki rok i jestem zadowolony...
Owszem, na mokrej nawierzchni są śliskie, ale które opony o szerokości 195 lub wyższej przy crx-ie nie będą śliskie na morkym ??
nic się nie odkleja wszystko OK, na suchym asfalcie trzyma jak złoto...

pooshkin
Forumowicz

przez pooshkin » 2006-09-19, 23:23

mam w civic'u nalewke jezdzila sezon i nic...nawet nie jest to produkt markgum... napewno czasem sie trafi szajs,ale to nie znaczy ze sie zadne nie nadaja
http://www.youtube.com/user/pooshkinZ5# ... ne9_ClFtTE
zobacz pełen odlot,wszyscy się modlą kiedy zapier**** moją starą hondą...

Endrju
Forumowicz

przez Endrju » 2006-09-20, 00:00

Sebastian_O napisał(a):Owszem, na mokrej nawierzchni są śliskie, ale które opony o szerokości 195 lub wyższej przy crx-ie nie będą śliskie na morkym ??
nic się nie odkleja wszystko OK, na suchym asfalcie trzyma jak złoto...

Toyo T1R. Zajebiste są na mokre nawierzchnie.

Co do Markgum - tak do sportu te ich slicki są podobno rewelacyje. Ale kolega pokazuje w linku że nie chce kupić slicków, tylko cywilne. A moja opinia pochodzi z doświadczenia z nalewanymi oponami. Szajs i tyle. niech inni robią ze złota, i będą najlepsze, ale ja ich nie kupie i nie polecam takiego rozwiązania. Wolę sprawdzone rozwiązanie, które mnie nie zawiodło.
ARG Performance
Mechanika, tuning, serwis. Przygotowanie samochodów do sportu i na ulicę.

Telefon - 790-898-832

fotolog.argperformance.pl

kubus_akustyk
Forumowicz

przez kubus_akustyk » 2006-09-20, 00:45

A nie jest to tak lekko podobnie jak z autem typu "skladak" ?
Jeden dobrze zlozony a drugi zle
Jednym posmigasz wiele lat a drugim nic
Jeden kupil "nalewki" i sie mu udalo a drugi nie
Wszystko zalezy od SZTUKI jaka sie trafi, bo i nowe auto moze miec bledy jak skladak i oryginalne opony moga sie rozleciec
Czynniki - firma, marka, model, uzytkownik, warunki atmosferyczne itd itd

A na marginesie dodam z autopsji...nie spotkalem jeszcze osoby, ktora byla zadowolona z "nalewek"

Pozdro CeeRiXowo
Może i wyobraźnia z wiedzą w konkury chodzą, ale za to obie przegrywają z bezmyślnością

atom1
Moderator

przez atom1 » 2006-09-20, 00:59

osobiscie tez jestem za niekupowaniem nalewek, i choc pewnie nie mam racji nie zmienie jej dopoki sie nie przekonam ;).. mam uraz po tym co bylo kiedys! naprawde tragedia, jak widze jak byly nalewane opony do mojej syreny! tu niedoklejone, tu nadlane, krzywo, gdizes bierznik sie rozmazuje ojej! w tej aukcji napewno tego brak ale epoka prl pracuje w glowie :szok:
http://demotywatory.pl/6670/MODERATORZY
moj feedback http://www.honda-crx.info/viewtopic.php?f=30&t=19664&p=203599&hilit=atom1#p203599
Mój warsztat: http://www.atomoto.eu

badam
Forumowicz

przez badam » 2006-09-20, 03:02

hehe ludzie biora markgumy slicowate do kjs bo kosztuje 250zl za sztuke anie 250euro za sztuke jak Michelin czy Pirelli

fakt ,ze nowe Toyo czy Micheliny sa lepsze ale tez kosztuja wiecej

problemem z tymi oponami z linka jest chyba niski index predkosci...sprawdzi ktos?

a co do ich skutecznosci zimowki markguma sa mega fajne na jednym KJS lodowym wlasnie na markgumach jechal zwyciezca...nowa miekka guma..

sliki markguma jesli chodiz o trakcje sa lepsze od zwyklych opon ale do michelina traca...

a co do wytrzymalosci jezdzilismy na slikach na zlot itd i nic sie nie stalo z nimi...

Pinhead
Forumowicz

przez Pinhead » 2006-09-20, 07:13

Ogólnie opony bieżnikowane to syf - jeżeli chodzi o te które można kupić w prawie każdym zakładzie wulkanizacyjnym - szkoda na to kasy. Sam kiedyś takie kupiłem i na 4 szt 3 reklamowałem bo zrobili badziew na starym podkładzie i ich wybrzuszyło. Jeżeli chodzi o bieżnikowane tych lepszych firm to ciężko powiedzieć, napewno są lepszej jakości niż te co miałem ;) i podejrzewam że mogą być nawet podobnej jakości lub nawet lepsze niż nowe opony jakiejś kiepskiej firmy. Wszystko zależyod rodzaju materiału czyli jakości gumy, stanu w jakim był podkład przed bieżnikowaniem no i technologi tworzenia. Ja jeżdżę na niebieżnikowanych oponach firmy KUMHO i są całkiem spoko i niedrogie. Pozdrawiam

GKR
Forumowicz

przez GKR » 2006-09-20, 09:10

czyli widze ze opinie sa podzielone i jak wiadomo kazdy ma na ten temat inne zdania wiec poprostu trzeba sie zastanowic brac czy dolozyc i kupic lepsze
Cowards die many times before pass away.Braves only once teaste death!!!

rolek
Forumowicz

przez rolek » 2006-09-20, 11:14

OK skoro są tak lipne to co w takim dylemacie wybrać? Lepiej kupić jakiegoś nowego Matador'a czy nalewanego Markgum'a o połowe tańszego (biorąc pod uwage że Matador jest dość tani)- pytanie czysto poglądowe bo jeżdżę na niestety juz ściętych Falkenach i zbliża się koniecznosć kupienia czegoś.
PZDR!!!
Z kazdym dniem nieuchronnie zwiększa się liczba tych, którzy mogą pocałować mnie w dupę!!!

gruby126p1
Forumowicz

przez gruby126p1 » 2006-09-20, 11:28

rolek nie zmieniaj na inne, falkeny sa nie do zajechania, mialem na maluchu zalozone przod firestone a tyl falkeny, na mokrym na winklach ani razu mnie nie zucilo, nie mowiac o suchym

rolek
Forumowicz

przez rolek » 2006-09-20, 11:45

mam kapcie 205 na felach 16 a zawiecha jest 60mm w dół i niestety ale ranty sa prawie gołe! Musze coś kupić. Znalazłem coś takiego jak Barum Bravuris 195/45/16 z ogólnie całkiem fajnymi opiniami i tak się głowię czy właśnie czegoś takiego nie kupić.
PZDR!!!
Z kazdym dniem nieuchronnie zwiększa się liczba tych, którzy mogą pocałować mnie w dupę!!!

Poprzednia strona   Następna strona