pieprzowanie na temat lansu !
Troche o modyfikacjach wnętrz i karoserii.

Michael-CRX
Forumowicz

przez Michael-CRX » 2006-08-25, 11:51

Aha, czyli jednym słowem uważasz, że mówienie o czymś czego się w życiu nie widziało za coś normalnego?

Jak jak nie widzę czyjegoś samochodu to nie mówię, że jest słaby, dobry czy jakikolwiek inny. Bądźmy poważni. Jak krytykujemy to chociaż wiedzmy co.

Uczepiliście się tej szpachli z sobie tylko znanych powodów, może jakiś kompleks macie na tym punkcie? Pewnie furaki po dzwonach i sami macie szpachelkę tu i tam?
The storm seemed to lose its frenzy. The ragged clouds gave way to the stars above... a bit closer to heaven.

mario-68
Forumowicz

przez mario-68 » 2006-08-25, 11:52

wieshaq napisał(a):pewnie ze nie mam ogarniete

to po co sie wypowiadasz, jak nie wiesz to zapytaj, a chetnie Ci odpowiem. Jest kolosalna różnica pomiędzy zapytaniem, a stwierdzeniem!!
wieshaq napisał(a):wogole to wrzuc jakies fotki bo tak komentujemy na sucho.

wieshaq napisał(a):twoje auto widac troche w avatarze wiec cos tam mozna powiedziec

No to mów słucham.....

wieshaq
Forumowicz

przez wieshaq » 2006-08-25, 11:56

Michael-CRX napisał(a):może jakiś kompleks macie na tym punkcie?

:rotfl2: :rotfl2: :rotfl2: :rotfl2: ahahahaa to jest :ok:

Michael-CRX napisał(a):Pewnie furaki po dzwonach i sami macie szpachelkę tu i tam?

:rotfl2: :rotfl2: :rotfl2: :rotfl2: nie moge

jak nie widze jak widze w avatarze??? uczepilem sie bo to temat do czepiania sie. solka z lambo wlazami pierwsza wpadla mi w oko z avatara i wzialem ja za przyklad do dyskusji

PS: jesli chodzi o formowanie opini z fusow to widze ze to ty wlasnie wychodzisz na lidera piszac o dzwonach i szpachli na moim aucie ktorego nawet centymetra nie widziales. dobre to :ok: :ok:

mario-68
Forumowicz

przez mario-68 » 2006-08-25, 12:00

wieshaq napisał(a):Michael-CRX napisał/a:
może jakiś kompleks macie na tym punkcie?

ahahahaa to jest

Michael-CRX napisał/a:
Pewnie furaki po dzwonach i sami macie szpachelkę tu i tam?

nie moge

Sam teraz przekonałeś sie na swoim przykładzie wieshaq jak to jest pisać o czymś czego nie widziałeś, a zażuczasz koledze:
wieshaq napisał(a):piszac o dzwonach i szpachli na moim aucie ktorego nawet centymetra nie widziales. dobre to

veno
Forumowicz

przez veno » 2006-08-25, 12:00

mario-68 napisał(a):to po co sie wypowiadasz, jak nie wiesz to zapytaj, a chetnie Ci odpowiem

mario powiedz ile lat zajmujesz sie tematem tuningu ?

to foty lasoMarioWozu
galeria/data/media/209/IMG_0024.jpg
galeria/data/media/209/IMG_0044.jpg
galeria/data/media/209/kielce_026.jpg
Ostatnio edytowano 2006-08-25, 12:17 przez veno, łącznie edytowano 1 raz

wieshaq
Forumowicz

przez wieshaq » 2006-08-25, 12:17

mario-68 napisał(a):Sam teraz przekonałeś sie na swoim przykładzie wieshaq jak to jest pisać o czymś czego nie widziałeś:

ale ja nie pisze ze twoje auto jest po dzwonie i ma szpachle z tego powodu.
michael mnie rozluznil strasznie tym stwierdzeniem (w smuie to nawet dobrze bo jakis wkur*iony chodze od rana a tu taki ubaw :rotfl2: )
z tego powodu okrzyknalem go mistrzem cietej riposty :ok: :ok:

twoje auto wyglada na idealny przyklad tuningu rodem z F&F czyli przerostu formy nad trescia i dla togo wzialem go jezor. a taki tuning to zupelne przeciwienstwo tego co ja uwazam za lans.
dla tego wlasnie uczepilem sie ciebie. nie mam do ciebie oczywiscie nic osobistego bo cie przeciez nie znam wiec sie nie wypowiadam ale auto troche widze
to przypadek ze pierwsze wpadlo mi w oko

[ Dodano: Pią Sie 25, 2006 12:17 pm ]
a jak z tym zlotem ckpl?

mario-68
Forumowicz

przez mario-68 » 2006-08-25, 12:19

veno napisał(a):mario powiedz ile lat zajmujesz sie tematem tuningu ?

Jak odpowiem Ci na to pytanie to zadasz mi kolejne typu: "co jadłem dzisiaj na śniadanie"
Stary wyluzuj :diabeleknie: , jestem na tym forum, aby wymieniać sie wiadomościami,dzielić się wiedzą, radością, oraz porażkami. Jesli chcesz pogadać o roślinkach, zwierzatkach to wal na PW., albo wpadnij do mnie na kawę - zapraszam, wtedy pogadamy, ale pod jednym warunkiem że nie bedziemy skakac z temetu na temat jak zabraknie Ci argumentów. :poklony:

wieshaq
Forumowicz

przez wieshaq » 2006-08-25, 12:29

hmmm. no i juz wszysko wiem

nie zaczne komentowania zeby cie nie urazic ale generalnie delikatnie mowiac nie moj styl i sporo sporo do wytkiecia

to w koncu temat o gustach i do tego pieprzny mial byc

Diups
Moderator

przez Diups » 2006-08-25, 12:39

Lans to lans... jeden sie lansuje nowymi butami, drugi spoilerami , a trzeci jedna czescia ktora jest warta tyle co tego drugiego caly body kit (mam na mysli JDM) i tutaj gustow nie zmienimy.

Mario-68 musisz sie pogodzic z krytyka... Twoje auto jest dokladnie w stylu 1szego filmu F&F po ktorym wszystkie calibry zostaly robione na laminacie itd... Jednemu sie podoba innemu nie. Ja np widzialem Twoje auto na zlocie na SILESIA, widzialem je nawet pare tygodni temu na premierze F&F w Krakowie bo przyjechales... obejrzalem sobie go dokladnie i nic mnie w nim nie urzeklo... fakt jak podjedziesz pod jakas dyskoteke to pewnie malolatki wskocza bo one na BLING BLING leca... ale nie liczac lasek i ludzi po 30tce (nikogo tu nie chce obrazac) malo kto powie Ci ze jest ladna, bo teraz najmodniejsze i najbardziej "szlachetne" i ladne style to JDM, German i Cult/Rat itp. JDM nie dopuszcza szpachli, G i Cult maja tego sporo a mimo to ciesza sie bardzo duzym powodzeniem i podziwem. Dla mnie ma nie glupi masz kolor... i moze nie lubie turbo ale z blow offa masz piekny i mocny ten ten dzwiek... to pssst mnie urzeka ;) wnetrze tez np masz nie glupie... Swojego czasu np podobaly mi sie lambo (zanim kupilem honde i wparowalem na forum CKPL - bo tam zarazili mnie JDMem...) ale ostatnio jak zobaczylem jak to otwierasz i jak to sie kiwa bedac w pionie to za cholere bym takich drzwi nie zalozyl... a co do bodykitu.... body jest nie w moim guscie i powiedzialbym wprost - dla mnie jest okropne i gdy zobaczylem Twoje auto 1szy raz na Silesi to nawet moja dziewczyna powiedziala "o Boże nie" (w negatywnym tego slowa znaczeniu) i chwile postalismy nad Twoim samochodem i powzdychalismy co mu zrobiles... PS: po drugiej stronie twojego rzedu staly chyba ze 3 del solki prawie seryjne i dlatego bardzo ladne ktore bardziej np mnie przyciagaly niz Twoja ;)

moj post nie mial zamiaru Ci ublizyc i nie odbieraj tego czasem w ten sposob. po prostu wyrazam swoje zdanie

a temat tyczy sie lansu...
wiec wg mnie jazda del sola na ladnej feldze z mocna gleba i wypucowanym lakierem.... to juz jest lans :D
Ostatnio edytowano 2006-08-25, 12:43 przez Diups, łącznie edytowano 1 raz
DELSLOW PROJECT
[center]Mój ulubiony cytat na tym forum skierowany do mnie to:
Dratinni napisał(a):odezwał się ten co ma del sol i go nie stać na dokładki i siatex
[/center]

veno
Forumowicz

przez veno » 2006-08-25, 12:41

brawo dla tego pana :D

caly czas o tym mowa , lans lans , ale mario to kiedys zrozumie szkoda tylko ze dl aolki juz dawno jest za puzno :(

kazdy z nas uczy sie na wlasnych nie cudzych bledach

dla porownania w/g slow przedmowcy ... dla nas przeciwnikow stylu F&F to jest piekne i nie mozecie powiedziec ze was nie urzeklo :D

Obrazek

Diups
Moderator

przez Diups » 2006-08-25, 13:02

mario-68, byles juz pod multi... wiec moze to Ci sie spodoba, bo wlasnie takie auta jak Twoje pewnie maja najwieksze szanse - bo to Polska :( :nieok: :
UWAGA UWAGA!!!

W związku ze zdjęciami do filmu „ DZIEŃ GNIEWU” www.fabrykafilmow.pl kręconego w krakowie i okolicach i przewidywaną tam sceną spotkania fanów motoryzacji i tuningu samochodów i motorów oraz pościgu po ulicach zostanie ogłoszony nabór(CASTING) samochodów i motorów do tych scen.
Zdjecia odbędą się w dniach 1,2,3 września w godzinach nocnych na terenie krakowa.

Nabór będzie 3 etapowy i obejmie:

1.Samochody i motory biorące udział w spotkaniu i pościgu
2.Samochody i motory biorące udział w spotkaniu
3.Samochody i motory do statystowania.

Potrzebne będzie około 30 samochodów przerobionych kompleksowo , 10 samochodów nietypowych
( Amerykańskich muscle car , Van- ów , Pik-Up –ów itp….), oraz 15 motorów!

Casting odbędzie się w dniu 30 sierpnia godzinie 21.00 na parkingu MULTIKINA
w Krakowie na ul. Dobrego Pasterza 128.

Proszę kierowców Panów o przybycie również w towarzystwie pięknych Pań gdyż scenariusz również przewiduje statystowanie przy samochodach.

Wszystkie informacje otrzymacie u SNAJPERA pod numerem tel. 693473536

Miejsce CASTINGU i godzina może ulec zmianie ze względów organizacyjnych , wszystkie informacje będą wpisywane w ten temat na bierząco.

a co do lansu del solka... to ta co pokazales Veno z przodu jest zajebista... i ogolnie jest to piekne auto...
Mimo ze dokladka przedniego zderzaka mi sie nie podoba kompletnie i wolalbym spasowac cos z 5gen jajka... i kolor moim zdaniem nie jest ladny (ale slicznie blyszczy) to to auto jest super ;) i napewno ma wielki LANS !! :

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
DELSLOW PROJECT
Dratinni napisał(a):odezwał się ten co ma del sol i go nie stać na dokładki i siatex
[/center]

wieshaq
Forumowicz

przez wieshaq » 2006-08-25, 13:14

UWAGA!! MOZNA KONIOWAĆ!!

Obrazek

veno
Forumowicz

przez veno » 2006-08-25, 13:23

Diups napisał(a): to ta co pokazales Veno z przodu jest zajebista

pelen respect bo to seria z wizuala + orginalne nie laminatowe dokladki mugena , cala fura mugenowa , moc tego auta powala i nie musi miec lambo by bylo lanserskim autem

Diups
Moderator

przez Diups » 2006-08-25, 13:27

veno napisał(a):pelen respect bo to seria z wizuala + orginalne nie laminatowe dokladki mugena , cala fura mugenowa , moc tego auta powala i nie musi miec lambo by bylo lanserskim autem

jeszcze ten piekny napis MUGEN na silniku :D to jest lans :D :P :D
DELSLOW PROJECT
[/center]

TJ
Forumowicz

przez TJ » 2006-08-25, 13:35

dla nas przeciwnikow stylu F&F to jest piekne i nie mozecie powiedziec ze was nie urzeklo

Faktycznie śliczna solka :D Ale taki tuning musi dużo więcej kosztować - trzeba na początek autko z idealną blachą, no i modyfikacje tej klasy kosztują każda tyle co pełny wiejski tuning rodem z allegro.

Wiele aut na naszym rynku jest w takim stanie, że nadają się tylko do tego żeby położyć tonę szpachli i parę wieśniackich przeróbek, a ze wszystkimi dodatkami "tuningowymi" w silniku nie mają szans w konfrontacji ze zdrową serią.

Nie widziałem auta Mario przed przeróbką, ale przypuszczam że było raczej w dobrym stanie. Sposób wykonania przeróbek też (na podstawie tego co obejrzałem na żywo na premierze F&F 3) wydaje się o wiele porządniejszy niż w innych przypadkach. Najbardziej mi przeszkadzał brak zabezpieczenia drzwi kiedy są podniesione - żeby nie dało się ich przymknąć dopóki są podniesione. To detal. Poza tym autko zrobione bardzo ładnie w ramach takich a nie innych założeń. Jeśli lansuje, to spełnia swoje zadanie ;) Zrobienie tego samego autka w stylu JDM byłoby być może droższe i wymagające więcej zachodu, a niektórzy nie mają na to czasu żeby się ciągle z autem bawić.

Osobiście lubię mniej modyfikacji, i raczej takie które podkreślają, a nie zmieniają pierwotny charakter auta - przynajmniej w przypadku CRX, bo trudno podkreślać charakter w Golfie :rotfl2: :rotfl2: :rotfl2: Waham się nawet czy zakładać stożek, skoro japońscy inżynierowie zaprojektowali taki a nie inny dolot, aczkolwiek nie podoba mi się seryjny spojler 2nd gen i będę go zmieniać na coś wyższego. Nim podrasuję silnik, zadbam o idealny stan synchronizatorów w skrzyni i kupię porządne sprzęgło, i tego jestem pewien że te elementy dadzą mi 0.5 - 1 długości wozu na 1/4.

Ale każdy bawi się tak jak lubi, i bez sensu jest najeżdżanie na kogoś i krytykowanie. No może co innego jak ludzie naprawdę robią krzywdę autkom beznadziejnym wieśniackim tuningiem, tylko takich nie ma na naszym forum. Natomiast auto Mario podoba mi się, nawet jeśli nie w każdym szczególe, i niektóre słowa krytyki pod jego adresem wydają mi się przesadzone.
Stock music for videos - http://tj.krakow.pl/muzyka/

Poprzednia strona   Następna strona