Witam. Zastanawiam się nad założeniem filtra stożkowego. Powiedzcie, jakie to ma zalety/wady, jaki filtr wybrać i czy dolot zostawić seryjny czy też zmienić?! Czekam na odpowiedzi:)
zmień dolot na ładna tania rurke którą znajdziesz na allegro np z firmy "pro trade"
do tego stożek - oni polecają " Aoma" - rozmiar średni
ja taki miałem i było ok
czy to Ci coś pomoże?
na pewno dźwięk jest zajebisty i to daje duzo radochy - koszt ok 220 zł dolot + stozek + wysyłka
ale skuteczniejsz ( podobno) w dodawaniu mocy jest wkładka sprotowa do standartowej puchy np K&N
ja polecam jednak stożek
PS na przyszłość poszukaj na forum bo było to juz przerabiane 100 razy
Wg. mnie jesli zakladac to dedykowany dolot do CRX.
Jesli ma to byc natomiast jakis przypadkowy stozek na kawalku kolanka od rury kanalizacyjnej zasysajacy cieple powietrze z komory silnika (widzialem takie rozwiazania) odpusc temat i zostan przy seryjnym dolocie sprawdzaj tylko aby filtr powietrza byl czysty osiagi beda zdecydowanie lepsze.
Wady stozka - na poczatku jak wkrecasz na obroty slychac swist zasysanego powietrza mnie to jednak drazni bo wole miec cicho w aucie, moge radia spokojnie posluchac.
ryk wózka, piesi uciekający z krawędzi jezdni, zjeżone włosy na ciele i rosnący poziom adrenaliny - to jest to!!
gdyby nie wyscigi, nie byłoby Hondy! foot to the floor!!!