przerobka przodu
Troche o modyfikacjach wnętrz i karoserii.

Siolo
Forumowicz

przerobka przodu

przez Siolo » 2006-08-08, 23:19

Chcialbym przerobic swoja ceerke z przodu na cos takiego ... czy macie moze jakies inne zdjecia tej ceerki ? albo orientujecie sie czy ktos moglby to zrobic za wmiare dobra cene ?

s38
Forumowicz

przez s38 » 2006-08-08, 23:21

nieeeee :szok: nie rob jej tego :cry: :blee:

Pat-106

przez Pat-106 » 2006-08-08, 23:37

ała ;(

tomciuherba
Forumowicz

przez tomciuherba » 2006-08-08, 23:43

Boli i to bardzo, po co chcesz robić z crki NO NAME?? :razz:

gruby126p1
Forumowicz

przez gruby126p1 » 2006-08-08, 23:58

siolo jezeli ty chcesz zrobic z rexa fiata no to proponuje zmienic auto, a co do ceny to moge ci powiedziec ze zaplaczesz sie jak uslyszysz kwote i zrezygnujesz

Gladi
Forumowicz

przez Gladi » 2006-08-09, 00:13

zabolało :(
a kontynłując wypowiedź up:
nie wiem za ile rexa kupiłeś ale takie coś kosztowało by cię mniejwięcej 1/3 ceny.

ZiG HRC
Forumowicz

przez ZiG HRC » 2006-08-09, 00:16

tomciuherba napisał(a):Boli i to bardzo, po co chcesz robić z crki NO NAME?? :razz:

Po lini dachu i szybach bocznych i tak kazdy pozna ze to CRX. A po co ? ostatnimi czasy tyle sie narobilo na drogach CRX, ze to juz jest calkiem popularany samochod. Jak dl amnie taka przerobka to o wiele lepszy pomysl niz zderzako-spoilery z zywicy w stylu "monster" itp na sile pasowane do golfa, astry i Civicka mimo iz kazde z tych aut ma inna linie nadwozia, inny styl.
Problem jest jeden, wiele tak ambitnych planow przerobek pieknie wyglada w wyobrazni, a juz po zakonczeniu pracy wychodzi bardzo wiele niedociagniec. Nie kazdy ma talent by wyprowadzic samemu wszystkie linie, polozyc lakier odpowiedniej jakosci, spasowac wszystkie elementy jak trzeba. A takie uslugi u profesjonalistow kosztuja tyle co caly CRX lub jeszcze wiecej, wiec malo osob sie na to decyduje. Nie wiem czy kolega chcialby cos takiego sam wykonac, czy zlecic komus... ale jak ma wyjsc z tego niedoinwestowane straszydlo to lepiej temat odpuscic.
Nie wiem czemu sie tak wszyscy oburzyli na pomysl gruntownej przebudowy auta. Budowac cos takiego z auta, ktore juz mocno podupadlo pod wzgeledem wygladu, jest sfatygowane czasem to chyba nic zlego. Gorzej niszczyc idealnei zachowana sztuke(ale takich to moze 3% jest na drogach).
Z tego co widze to prawie wszystkim podoba sie auto Martiego, a co on ma wspolnego z seryjnym del-solem ? ... Przerobka na calego :) A chyba tylko sam Martii wie ile pracy poswiecil, by uzyskac taki wyglad.

Pat-106

przez Pat-106 » 2006-08-09, 00:32

nawiazujac.. nie ma teraz auta ktore nie jest popularne lub opatrzone :)

ceerka sama w sobie jest ciekawa.. bardzo agresywna, ostre krawedzie.. a na fotce powyzej mamy mieszanke gory od ceery boku od fiata coupe a przodu ala ferrari. jak dla mnie polaczenie japonii z wloska masowka (fiat) i dziela sztuki jakim jest ferrari to conajmniej przesada.

jak dla mnie to auto nie wyglada i jesli juz mialbym cos zrobic z autem juz lekko wyeksploatowanym to wolalbym przywrocic go do stanu fabrycznego. nie ma nic fajniejszego niz klasyk w oryginalnym stanie - tak jakby z fabryki wyjechal.

no ale wedle gustu, kto co lubi :)

Siolo
Forumowicz

przez Siolo » 2006-08-09, 00:35

Zig chyba jako jedyny mnie tu rozumiesz mam juz dosc patrzenia ja widze na miescie crx-y ktore maja te same zderzaki z allegro i w zasadzie sie niczym nie roznia mozna je odroznic tylko rejestracja . Chcialbym zrobic cos orginalnego i miec wyjatkowe auto ktore bedzie sie wyrozniac przeciez idealna linia crx-a bedzie zachowana a jesli chodzi o przod to zalezy od gustu mi sie podoba wprawdzie kazdy narzeka ale w moim poscie nie o to chodzi jak bym chcial sie spytac o to to bym zalozyl odrebnego posta w ktorym byscie mogli mnie krytykowac za ta przerobke ... Sam tego nie bede robil poniewaz nie znam sie dobrze na autach i nie bylbym w stanie tego zrobic u mnie w miescie jest firma tuningowa ktora podjelaby sie tego zlecenia . Koszt tej przerobki razem z maska to kwota ~ 2500 zl ... Chcialem sie jeszcze tutaj dowiedziec czy ktos moze mial kiedys stycznosc z przerobkami tego pokroju i zna sie na kwotach obejmujacych ta stylizacje lecz z tego co widze to prawie kazdy tylko odradza zamiast pomoc ... a auta nie zamierzam zmieniac poniewaz tym mi sie dobrze jezdzi i lubie to auto ...
P.S w nastepnych postach prosze o rady,pomoc nie o krytyke ... Pozdrawiam :)

M!R@S
Forumowicz

przez M!R@S » 2006-08-09, 00:37

przód taki kosztuje u mnie w granicach do 200zł na giełdzie. Tuning tuningiem ale szpecenie szpeceniem. TOTALNY NIEWYPAŁ, człowieku jak to jej zrobisz to każdy będzie sie śmiał :/ naprawde odradzam
Obrazek

Siolo
Forumowicz

przez Siolo » 2006-08-09, 00:44

To w takim razie moze jest ktos w stanie zaproponowac mi inne rozwiazanie przerobki przodu ( nie chodzi tu o zwyklego bad looka ) . Chodzi mi o przerobke dzieki ktorej auto bedzie wygladalo mlodziej

M!R@S
Forumowicz

przez M!R@S » 2006-08-09, 01:00

no raczej przeztakie jak na tej focie wyżej wygląda jak z lat 60tych :P, crx wygląda młodo, polecam kupić lampy np. z allegro tuningowe, coś ze zderzaczjkiem wlot na mache i będzie naprawde fajnie
Obrazek

ZiG HRC
Forumowicz

przez ZiG HRC » 2006-08-09, 01:02

Tutaj masz kilka ciekawych opcji na przerobienie przodu :)
forum/viewtopic.php?t=8367
A co do kosztow to pogadaj z Martim, on w tym mocno siedzi i napewno dobrze poradzi.

gruby126p1
Forumowicz

przez gruby126p1 » 2006-08-09, 15:02

taka przerobka moze kosztowac tak jak pisales 2500 zl (ale chyba bez malowania), ale to zalezy jaka firma to robi, moim zdaniem jezeli chcesz zrobic cos ciekawego, poszerz go ladnie, wstaw jakies lampy ktorych jeszcze nikt nie wstawil, wykombinuj jakis ladny wlocik, i pomysl nad jakims ladnym zderzaczkiem, napewno cos lepszego wydumasz niz to co zaprezentowales na poczatku

martii
Forumowicz

przez martii » 2006-08-09, 15:31

2,5k to chyba za sama blacharke bez zderzakow itp
koszt takiego czegos to 5-7tys w gore z lakierowaniem

dla porownania koszt mojej przerobki z tamtego roku to ok 9-10tys, i to sam material plus nowe felgi opony i troche drobiazgow

na Twoim miejscu pomyslalbym nad lampami z Toledo/leona nikt jeszcze ich nie wpakowal ale podejda, bo sam juz mierzylem je do 2gena tyl od accorda jak dobrze pamietam combi chyba

jazeli decydujesz sie na kompleksowa przerobke, nie oszczedzaj na niczym, bo to sie msci

przykladowo reperaturki do poszerzenia to ok 150zika material, ale wspawanie juz roznie 300-500 za jedna z materialem z wyjsciem w szpachli i podkladzie

jezeli mialbym robic komus solke tak jak Sobie krzyknal bym duzo...oj bardzo duzo zdrowego ed9

to masa roboty, szczegolnie jak chce sie zrobic dokladnie, trzeba b. duzo rzeczy przemyslec, ja robilem wszystko tak zeby bezkolizyjnie mozna bylo wrocic do wersji standardowej, (oprocz tylnich nadkoli, ale je teroretycznie mozna odciac i bedzie seria delikatnie porzerzona) wszystkie nowe elementy robilem tak aby pasowaly w seryjne miejsca montarzowe, jedyne co usunelem to kawalek fartuchow po bokach zeby lampy weszly, ale w nieczym to nie szkodzi bo majac maske, blotniki, lampy, zderzak w ciagu godz moge miec seryjny przod

ale takie podejscie najwiecej czasu zabiera

wszystko kwestia tego co chcesz osiagnac

Następna strona