Mam problem z ustawieniem wolnych obrotów w D16A9.Cała procedura ustawiania zgodnie z instrukcją,a po zakończeniu albo za niskie tj. po włączeniu odbiorników spadają do około 300 albo za wysokie po lekkim przegazowaniu wracają na około 1100.Stabilne 800 tylko bezpośrednio po ustawieniu,jak 800 z włączonymi odbiornikami to po wyłączeniu i przegazowaniu znów ponad 1000.Przepustnica wyczyszczona,silnik krokowy też.Jeśli ktoś z Katowic lub okolicy i wie jak ustawić niech da znać!
Jak silnik bedzie juz ciepły zacznij regulację. Jeżeli silnik po zabiegu ustawiania obrotów z wyłączonym silniczkiem krokowym, ponownym resecie kompa bedzie nadal za nisko kręcił, lekko podkręć śrubke regulacyjną przy przepustnicy (tylko z wyczuciem) Powinno byc OK. Ja tez troche meczyłem się z tym ale w końcu po kilku próbach się udało. Czemu nie dało się ładnie ustawic...? Nie mam pojęcia, teraz jest OK.
PZDR!!!
Z kazdym dniem nieuchronnie zwiększa się liczba tych, którzy mogą pocałować mnie w dupę!!!
Resetowałem kompa,po wyłączeniu wentylatora też ustawiałem tą śrubą i cały czas to samo,z odłączony krokowym.Ustawiałem zgodnie z procedurą.Jest dobrze tylko do pierwszego przegazowania.Po przegazowaniu ustawiają się na około 1100.Jak ustawię mniejsze to po przegazowaniu i włączeniu odbiorników spadają na około 500.
w niedzile zrobimy spota w tychach,przyjedz ustawie ci to!zobacz czy niemasz gdzies przebicia bo tam w kolektor wchodzi wcholery tych rurek,a tak wogole odpal auto nic nie zrzucaj regoluj srubka i zobacz czy da rade,a potem zrob wedlog przepisu,jak nie to wezme na spota klucze,ekstrakcyjna i wyczyscimy to na miejscu
Przepustnica wyczyszczona,rurki całe.A na razie japonka rozebrane ma tylne zawieszenie,nie mają nigdzie silentbloków do łącznika między tylnym wachaczem wzdłużnym przed "cukierkiem" a budą.W JKK zaśpiewali 68zł. za sztukę a i tak mają 1.Także wykorzystuję urlop i szukam tych gum...