DEL SOL Wyciąganie zegarów
Wszystkie sprawy techniczne dotyczące naszych kochanych ceerek.

baza
Forumowicz

DEL SOL Wyciąganie zegarów

przez baza » 2006-07-29, 18:12

Witam.Szukałem w wyszukiwarce ale nie znalazłem.
Mam mały problem z którym da się żyć oczywiście ale ja lubię mieć wszystko dopracowane i takie pierdółki mnie denerwują.
Problem ten dotyczy zegarów a konkretnie obrotomierza który to pod wpływem strasznej fali upałów panujących ostatnio w polsce zaczął świrować. Mianowicie jego wskazówka zaczyna skakać a przy butowaniu niejednokrotnie jej wachanie jest takie że przekracza 9500tyś.
Podobno mozę to być wina styków na kostce czy już na gnieździe w zegarach. Muszę się za to zabrać gdy będę miał odrobinę czasu.
I tu moje pytanie. JAk się zabrać do wyciągnięcia tych że zegarów??
Widzę tam tylko dwie śrubku na śrubokręt krzyżakowy tuż nad zegarami i wydaje mi się że cała górna półka powinna odejść wraz z przyciskami od awaryjnych, przeciwmgłowego podgrzewania szyby...
CHyba że się mylę i trzeba najpierw wyciągnąć te przyciski??
Jeśłi tak to w jaki sposób ażeby nic nie połamać bo wtedy dopiero bym się wq....
Czekam na wasze doświadczenia a jeśli sprawa nie wygląda tak jak myślę to bardzo bym prosił o opis i w miarę możliwośći jakieś poglądowe foto.
Pozdrawiam i z góry serdecznie dziękuję za fatygę.
EG5>EG2>EG2 B16B>EP2 SPORT>CH1 TypeR

Mailo
Forumowicz

przez Mailo » 2006-07-30, 07:02

siema odkreć te 2 śróbki ściągnij tą góre możęsz powyciągać od tych przełączników wtyczki, potem są 3 sróby na górze i 2 po bakach odkręc i zerary wychodzą kostki z zegarów wyciągaj ostrażnie najlepiej czymś se pomóc i to wszystko jak jakieś pytania to wal na pw albo tu pozdro

cerweza
Forumowicz

przez cerweza » 2006-07-30, 08:52

jak świruje obrotomierz pierw sprawdz mase na skrzyni przeczyść tam styki:)

baza
Forumowicz

przez baza » 2006-07-31, 12:47

Zabiorę się za to pod koniec tygodnia w razie pytań będę pisał.
Dzięki za odpowiedź.

[ Dodano: Sro Sie 09, 2006 6:21 pm ]
Ponawiam moje pytanie odnośnie "wariującego" obrotomierza. Wyciągnąłem zegarki oblukałem kostki, przeczyściłem na wszelki wypadek spryskałem WD-40 to samo zrobiłem z masą na skrzyni biegów i obrotek dalej świruje... Jakieś dalsze sugestie?
EG5>EG2>EG2 B16B>EP2 SPORT>CH1 TypeR