weitec czy supersport????
Wszystkie sprawy techniczne dotyczące naszych kochanych ceerek.

gryzon
Forumowicz

przez gryzon » 2006-07-16, 09:44

ja mam spieralki i amorki tokico i jest bardzo fajnie :)

Rey
Forumowicz

przez Rey » 2006-07-17, 23:51

Ja miałem kiedyś amorki Supersporta na gwincie w Golfie 3, i odradzam każdemu stanowczo - po pierwsze straszna taczka, dobijają, tłuką, zachowują się dobrze jedynie na gładkim asfalcie w zakrętach, ale tak to kazdy potrafi zrobić.... a Weitec to już dość ceniona marka. Wybrałbym staowczo Weiteca.

merfi vtec
Forumowicz

przez merfi vtec » 2006-07-18, 00:08

a co nie jest robione w chinach w tym wieku?
jezdzilem na supersporcie w civic 5gen zawieszenie gwintowane obnizenie -35 ladnie tlumi nierownosci w zakretach sie nie przechyla no i jest sztywny.
wg mnie tj kwestia subiektywna co jest lepsze. najlepiej samemu potestowac bo czcze gadanie z ecos jest gowno a co szajs to tak jak w reklamie prawie robi wielka roznice.
jak ktos jezdzi na wybitych amorach czy to jest supersport czy inny to zawsze bedzie szajs.

a ze seria obnizona jezdzi lepiej od sportowego amora to juz w bajki wlozyc
części tuningowe z USA D,B-series!! zawieszenia ES/sprzęgła/oświetlenie/felgi/rozporki/pierścienie/tłoki/panewki/uszczelki/doloty i wiele innych!!
Pomiary AFR, Gtech obd2/obd1/obd0 Modyfkacja i strojenie komputerów (ulica+hamownia) Crome Pro, Turboedit, Bre, Hondata
---------------
gg:175578, tel:500410476, www.merfiebay.com

konik
Forumowicz

Samochód: wrx

przez konik » 2006-07-18, 00:19

Dokładnie jak Merfi pisze :) Sprowadzaliśmy kiedys Golfa 3 na sztywnym zawiasie, klient chciał serie wiec przełozyliśmy. co sie okazało ze amory były miekkie jak %$@ :razz: Seria moja w garazu stawia wiekszy opór niz ten shit, wiec czesto opinie są pewnie błędne co jest dobre a co nie. W miare pewnie wszystko co nowe ;)

Bastek
Forumowicz

przez Bastek » 2006-07-18, 00:46

Rey napisał(a):Ja miałem kiedyś amorki Supersporta na gwincie w Golfie 3

Nie porównuj gwintu do zwyklego sportowego zawiasu, na gwincie nigdy nie ma komfortu!
Rey napisał(a):dobijają,

A który zawias przy obniżeniu np -60/60 nie dobija?
merfi vtec napisał(a):wg mnie tj kwestia subiektywna co jest lepsze. najlepiej samemu potestowac bo czcze gadanie z ecos jest gowno a co szajs

Święte słowa niech kilka osób najpierw sie przejedzie na takim zawiasie (ale nie wyczaskanym) i sam oceni jak sie jeździ a nie pisze ze kolega kolegi miał i była kupa
Ja jeżdże na Supersporcie i polecam ten zawias bo jezdzi sie fajnie, nie jeździłem na Weitec wiec nie mam porównania.
Fotografia ślubna, reportażowa i motoryzacyjna
www.sm-foto.pl

Rey
Forumowicz

przez Rey » 2006-07-18, 09:10

Bastek napisał(a):Rey napisał/a:
Ja miałem kiedyś amorki Supersporta na gwincie w Golfie 3

Nie porównuj gwintu do zwyklego sportowego zawiasu, na gwincie nigdy nie ma komfortu!
Rey napisał/a:
dobijają,

A który zawias przy obniżeniu np -60/60 nie dobija?

Przód miał niecałe pół roku, a tył był starszy - nie mam pojęcia ile był użytkowany, w każdym razie prosto z niemieckich dróg, ustawione było na okolo -3cm. Ale ogromną wadą było to że im bardziej obniżałeś samochód to tym mniejszy skok miała sprężyna. A dobre i markowe gwinty charakteryzują się tym że nie skracają sprężyny, obniża się samochód "względnie" Supersport czegoś takiego nie miało. Dodatkowo porządny gwint ma regulacje siły tłumienia (ten gwint oczywiście nic takiego nie miał) bez tych dwóch podstawowych spraw gwint jest nic nie wart, a firma która wypuszcza taki bubel na rynek jest dla mnie warta ni mniej ni więcej produkcji nalepek tuningowych! Na podstawie tej zawiechy i dodatkowo tłumika który był zamontowany (też Supersport i tylko buczał niemiłosiernie na każdych obrotach) wyrobiłem sobie zdanie na temat tej marki i ją odradzam, tyle mam do powiedzenia. Ja bym brał Weiteca bez zastanowienia.

Aha i nie zgodze się że gwint nie może być komfortowy, kumpel ma Teina w Eclipsie i bez problemu go idzie zestroić tak że samochód nie zachowuje się jak taczka, a jazda nim to sama przyjemność! Supersport takiej możliwości nie dawało - było albo wysoko i bardzo niewygodnie, albo nisko i bardzo bardzo bardzo nie wygodnie!

Oczywiście to jest moja opinia, i niechaiłbym żeby uraziła kogoś kto użytkuje sprzęt tej marki, może inne produkty niż gwinty i tłumiki mają bardziej trafione!

celmix
Forumowicz

przez celmix » 2006-07-18, 09:52

o juz coraz wiecej wiem chlopaki -dzieki wieklkie :ok: czekam a dalsze opinie alr z supersporta juz sie wyleczylem !

wielki
Forumowicz

przez wielki » 2006-07-18, 11:56

ja jezdze na weitecu i amorach koni juz z dwa lata .Moge powiedziec ze jest b. twardo i jazda na b.kiepskich drogach to moze byc udreka (tu posadzam koni) jesli chodzi o zakrety to bajka nic sie nie kladzie nie ucieka , b. latwy do kontrolowania i kontrowania. mysle ze nie warto osczedzac bo w sumie to jednorazowy wydatek a jak ktos nie ma $ to trza pomyslec i kupic raz a dobrze ... w przyszlosci bede amory zmieniam na AGX to chyba jedyny sluszny wybór (jak dla mnie-oprocz gwintu )pozdr

maniak
Forumowicz

przez maniak » 2006-07-18, 12:04

mialem zawias supersport nowy,wiec wiem co pisze.sprzedalem go po miesiacu kupa straszna.
prawda jest taka ze tanie nie moze byc dobre.kiepskie materialy sa i juz.supersport gtcupline czy inny wynalazek to kasa w bloto.pozdrawiam

celmix
Forumowicz

przez celmix » 2006-07-18, 12:30

maniak napisał(a):mialem zawias supersport nowy,wiec wiem co pisze.sprzedalem go po miesiacu kupa straszna.
prawda jest taka ze tanie nie moze byc dobre.kiepskie materialy sa i juz.supersport gtcupline czy inny wynalazek to kasa w bloto.pozdrawiam

dzieki maniak takich inforamcji potrzebowalem -uzytkownika.bo co z tego jak dzwonie do konkurecyjnego slepu gzdoie nie ma superporta i mowi ze kupa straszna to mu nie wierzylem do konca .teraz juz wierze.i teraz pozostaje jedno pytanie czy napewno WEITEC???

Poprzednia strona