czy to normalne ze gdy silnik sie nagrzeje to czuje po nogach cieplo(wentylator jest wyl. )
szukalem na forum ale nic....
co to moze byc jesli to nie normalne,moze czegos brakuje ???
pozdro
Ostatnio edytowano 2006-07-11, 16:56 przez BUBASS, łącznie edytowano 1 raz
wystarczy, że masz przekręcone na ciepłe powietrze na dmuchawie, wentylator może byc wyłączony ale bedzie czuć ciepło i tak i tak, radzę przekręcić na zimno
Honda - zawsze czysto, zawsze sucho, zawsze pewnie
Wydaje mi się, że przy bardzo szybkiej jeździe z dużym obciążeniem można zachować obieg ciepłej wody w "piecyku", który pełni w tym wypadku role dodatkowego radiatora. Wprawdzie w nogi nieco za ciepło, czego pingwiny nienawidzą, ale silnikowi łatwiej utrzymać właściwą temperaturę pracy, szczególnie kiedy chłodnica jest nieco zamulona z winy poprzedniego właściciela. Swoja drogą ciekawe dlaczego mimo wyżylenia silnika Japońce nie zainstalowały chłodnicy oleju? Ktoś cos o tym wie?
i ja podłączam się do pytania. U mnie też wali ciepłem przy dmuchawie wyłaczonej. Marcin oczywistym jest że dmuchawę na pozycję zimną mam już od marca na zimną ustawione. Wydaję sie mi że może linka do końca nie zamyka obiegu wody w nagrzewnicy.
Bardzo lubię swe koreańskie auto ze stajni Calibry.
wydaje mi sie ze to nie bedzie regulacja ciepla (nie sprawdzalem tego jeszcze)
bo jadac rano gdy aswalt nie jest goracy to zawiewa chlodnym moze jakas oslona lub dziura ???
dzis to musze obadac
jak sie karoseria nagrzeje i cale auto to normalne jest ze wszystkie plastiki maja kolo 50 stopni i przeplywajace powietrze ktore ma ze 35 stopni jeszcze sie nagrzewa.
piekarnik jest na dworze a wy takie problemy stwarzacie.
części tuningowe z USA D,B-series!! zawieszenia ES/sprzęgła/oświetlenie/felgi/rozporki/pierścienie/tłoki/panewki/uszczelki/doloty i wiele innych!!
Pomiary AFR, Gtech obd2/obd1/obd0 Modyfkacja i strojenie komputerów (ulica+hamownia) Crome Pro, Turboedit, Bre, Hondata ---------------
gg:175578, tel:500410476, www.merfiebay.com
to nie problemy tylko choroba na CRX i kazde cos co zauwazymy trzeba pisac bo po to ta strona prawda ???
po zamknieciu okien nie wieje czyli to pewnie powietrze ktore wlatuje z zew... i na nogach czujem najbardziej bo tam ciasno
miałem to samo, mało tego powietrze z dmuchawy leci wciąż ciepłe( tak mi się zdaje)
PAT106 rozwiązał to tak: wypiął linke pod rurą dolotu - tak jakby linka była za krótka i ustawił na zimniejsze
jest jednak inny aspekt- mi było ciepło ale silnik oddawał mi swoje ciepło- jak romantycznie
Mechanik nic nie znalazł stwierdził że to przez to że mam czarne auto i się całe mocno nagrzewa i to przez to leci ciepłe powietrze pozostaje mi tylko jezdzić z otwartym szberdachem i oknami Pozdrawiam