plastik w skrzyni biegow
Wszystkie sprawy techniczne dotyczące naszych kochanych ceerek.

banciu_87
Forumowicz

plastik w skrzyni biegow

przez banciu_87 » 2006-07-01, 21:42

Siemanko mam wielki problem i prosze o fachowa porade co mam zrobic. Dzisiaj postanowilem w swoim nowym samochodzie zreperowac licznik, byl wytarty plastik ten na koncu linki ktory wchodzi do skrzyni biegow, no i odkrecilem linke juz ja powoli wyciagam i szokkkk plaskik wpadl mi do skrzyni biegow, probowalem go wyciagnac na sposobow 1100 i DUPA nie wyszedl, wpadl gdzies glebiej, pomyslalem ze wstawie nowo zakupiony plasticzek bez wyciagania tamtego. No i juz cacy wsadzilem linke z nim do otworku w skrzyni biegow, juz tu chce przykrecac patrze a podkladka gumowa jest za gruba i sruba nie siega( chcialem uzyc inna ale ta oryginalna ma jakis specyficzny gwint) wiec postanowilem wyciagnac linke z nowym plastikiem no i stalo sie znowy plastik wpadl do skrzyni. I teraz jest wielka moja prosba o Wasza pomoc :poklony: co mam z tym zrobic w mojej skrzyni biegow plywaja dwa takie plastiki nie wiem czy moge teraz jezdzic czy mam stawiac na warsztat zeby mi skrzynie biegow rozkrecali i wyciagali a moze to sie jakos zmieli w srodku ?? Prosze o fachowa rade co najlepiej bylo by z tym fantem zrobic.
Auto ktorym sie woze teraz ( niestwty) to Seat Toledo 2.0 GT ( Hondke niestety musialem sprzedac) i moja Wielka prosba do adminow aby nie usuneli tego posta :)
Z gory dzieki za wszystkie wasze pomocne rady , a rade piszczie tu na forum lub gg i Pw:D
Pozdro!!
Ostatnio edytowano 2006-07-04, 16:07 przez banciu_87, łącznie edytowano 1 raz

/\/\|/\/(-_-)$
Forumowicz

przez /\/\|/\/(-_-)$ » 2006-07-01, 23:46

Hmm według mnie jak jest to jakiś mały plastik i w miare miekki to powino się mielić, ale może np. wpaść Ci gdzieś przy zmienie na wsteczny i zablokowa wsteczny:/ ja wolałbym to rozkręcići nie ryzykować ale to twoja decyzja :)

VEN
Forumowicz

przez VEN » 2006-07-02, 00:06

tylko i wyłącznie wyciągnąć - żadnego zostawiania - no chyba że masz na tyle kasy aby kupić sobie drugą skrzynię i zaraz wymienić. Nie ważne czy miękki czy twardy - znając złośliwość rzeczy martwych to zaraz wlezie Ci tam gdzie narobi najwięcej szkód.

mario-68
Forumowicz

przez mario-68 » 2006-07-02, 00:11

Tak, tak to jest skrzynia, a nie maszynka do mielenia mięsa!! :diabeleknie: Ja bym nie ryzykował, a przy okazji uratujesz plastik i założysz tą samą linkę "tak jak Bóg przykazał"

marcin_crx
Forumowicz

Samochód: CRX Ballade ZC1

przez marcin_crx » 2006-07-02, 00:12

wyciągaj bo koszta nowej skrzyni będą boleć :nieok:
Honda - zawsze czysto, zawsze sucho, zawsze pewnie :D

live to ride - ride to live

www.nrg.gorzow.prv.pl

merfi vtec
Forumowicz

przez merfi vtec » 2006-07-04, 16:09

spusc olej i powinien wyplynac a jak nie to poczekaj az sie zmieli i wyplukaj skrzynie.
części tuningowe z USA D,B-series!! zawieszenia ES/sprzęgła/oświetlenie/felgi/rozporki/pierścienie/tłoki/panewki/uszczelki/doloty i wiele innych!!
Pomiary AFR, Gtech obd2/obd1/obd0 Modyfkacja i strojenie komputerów (ulica+hamownia) Crome Pro, Turboedit, Bre, Hondata
---------------
gg:175578, tel:500410476, www.merfiebay.com