zaznaczony element nieodskakuje i motor chodzi przez to na minimum 2500rpm. O co chodzi z tymi -hose ?? dzieki za ewentualne odpowiedzi. Przy okazji dodam ze silnik byl caly wyjety i rozbierany
mojim zdaniem albo jest uszkodzony ten siłownik (działa na podcisnienie z kolektora ssącego) lub sam przewód gumowy sprawdz czy czasem nie jest gdzies przetarty
ten element powinien miec przewod podcisnienia z kolektora, druga sprawa regulacja sruba w przepustnicy ilosci powietrza.
części tuningowe z USA D,B-series!! zawieszenia ES/sprzęgła/oświetlenie/felgi/rozporki/pierścienie/tłoki/panewki/uszczelki/doloty i wiele innych!!
Pomiary AFR, Gtech obd2/obd1/obd0 Modyfkacja i strojenie komputerów (ulica+hamownia) Crome Pro, Turboedit, Bre, Hondata ---------------
gg:175578, tel:500410476, www.merfiebay.com
Moze też być wina przewodu podciśnienia, który biegnie od kolektora ssącego do niewielkiej "puszki" zaraz pod nim. Wężyk w momencie nieszczelności powoduje że obroty trzymają się na wysokim poziomie. Biegnie on od góry kolektora ssącego przez czerwony zaworek kolankowy po prawej stronie zaraz za głowicą i wchodzi pod spód niego. Nie wiem dokładnie jak to opisać więc troszke cieżko. Zaraz zobaczę czy jest on oznaczony na schematach i ewentualnie spróbuję wkleić ze wskazaniem na konkretny element.
PZDR!!!
Z kazdym dniem nieuchronnie zwiększa się liczba tych, którzy mogą pocałować mnie w dupę!!!
Co prawda jest jeszcze jedne zawor kolo mapa (jesli masz z5), i 12 rozgalezia sie na trojniku - biegnie do dashpot i purge cut-off. Z tego drugiego (purge cut-off) biegnie to filtra weglowego i stamtad do kolektorka.
Dzieki!!! niestety bede to mogl wszystko posprawdzac dopiero w weekend
[ Dodano: Pon Lip 03, 2006 11:58 am ] no niestety nieznalazlem usterki regulacja sruba w przepustnicy niepomaga moze wiecie kto(jakis mechanik) w okolicy wroclawia mogl by mi to za rozsadna kase zrobic i przy okazji wyregulaowac zaplon itp. ???