Strzała. Mam taki właśnie problem - nie moge jej przycisnąć mocno ze startu, ponieważ przyspiesza bardzo wolno, a na obroty szybko się wkręca. Czuć wtedy smród spalonego sprzęgła wewnątrz. I teraz pytanie - czy to tarcza do wymiany? Czy może wystarczy wyregulować?
regulacja linka pozniej diagnoiza aczkolwiek skoro sprzeglo juz tak mocno sie slizga to podciagniecie linki na dlugo nie pomoze... ostatecznie wymiana na nowe kompletne sprzeglo tarcza docisk i lozysko...a jak nowe to poszukaj Exedy do gen 1 podobno sprawuje sie na 5+
na pewno tarcza a sprzeglo sie robi w komplecie wiec, zbieraj kase.
jakbys jednak chcial zmienic tylko tarcze to moge ci pomoc bo mam uzywke Aisin z duzym naddatkiem.
części tuningowe z USA D,B-series!! zawieszenia ES/sprzęgła/oświetlenie/felgi/rozporki/pierścienie/tłoki/panewki/uszczelki/doloty i wiele innych!!
Pomiary AFR, Gtech obd2/obd1/obd0 Modyfkacja i strojenie komputerów (ulica+hamownia) Crome Pro, Turboedit, Bre, Hondata ---------------
gg:175578, tel:500410476, www.merfiebay.com
Dzięki. Jutro postaram się to sprawdzić. W którym miejscu konkretnie jest miejsce do regulacji? Wiem, że przy skrzyni, ale tak konkretniej?
No i to ślizganie się nie jest na szczęście dotkliwe. Objawia się tylko w ostrych startach z miejsca, a podczas jazdy już nie (no może troszeczkę czuć )
zadajesz za duzo pytan. idz oblukaj dzwignie z linka przy skrzyni a potem ci zaswita w glowie, ze jest tam nakretka plastikowa do regulacji. krecisz w prawo to podciagasz sprzeglo, w lewo to popuszczasz czyli sprzeglo bierze nizej.
części tuningowe z USA D,B-series!! zawieszenia ES/sprzęgła/oświetlenie/felgi/rozporki/pierścienie/tłoki/panewki/uszczelki/doloty i wiele innych!!
Pomiary AFR, Gtech obd2/obd1/obd0 Modyfkacja i strojenie komputerów (ulica+hamownia) Crome Pro, Turboedit, Bre, Hondata ---------------
gg:175578, tel:500410476, www.merfiebay.com
Wiem, skumałem już to samemu . No i niestety. Tarcza jest do wymiany wydaje mi się, bo sprzęgło jest dobrze ustawione (z minimalnym luzem na pedale - tak powinno być?). Odłoże trochę kasy to zrobię. Dzięki i pozdr