Jak chesz dalej odchudzać to maska z laminatu 400 zł, tylka klapa z pleksją zamiast szyby jakieś 500-600 zł, szyberdach 200 zł. Krystian ma jeszcze dzrzwi z laminatu - niestety ceny nie znam.

JasieK napisał(a):Postanowilem zalozyc taki temat poniwaz nie znalazlem nigdzie tematu w ktorym bylo by wszystko ladnie streszczone.
faykee napisał(a):To chyba temat do popisu dla Majlo
Njamniej kosztowne jest odchudzanie auta - wywal wszytko ze środka prócz siedzenia i kierownicyJak chesz dalej odchudzać to maska z laminatu 400 zł, tylka klapa z pleksją zamiast szyby jakieś 500-600 zł, szyberdach 200 zł. Krystian ma jeszcze dzrzwi z laminatu - niestety ceny nie znam.
O ile z tym, ze usuwanie elementow nie przydatnych przy szybkiej jezdzie jest sensownym pomyslem moge sie zgodzic, o tyle nie sadze, zeby laminaty wszelkiej masci byly najlepszym pomyslem na robienie szybszego auta.
Szyby z pleksy owszem - bo koszt praktycznie zaden.
Odnosnie odchudzania dzwi - mozna diaxem wyciac wszystko i zostawic pojedynczy plat blachy.
Ale to juz lekki hardcore. [/b]
Oczywiscie stożek + power rura to 300 - 400 zł
Wydech jakieś 1500 zł bez wymiany kolektora.
To 1500 PLN za wydech bez kolektora to troche za duzo
Kolektor - 600 zł.
... własnie sobie zdałem sprawe że tego naprawde sporo jest. Niech inni kontynuują
JasieK napisał(a):Postanowilem zalozyc taki temat poniwaz nie znalazlem nigdzie tematu w ktorym bylo by wszystko ladnie streszczone.
Awiec tak... jakie rzeczy oplaca sie wymienic, jakie sa koszty z tym związane no i oczywiscie jaki przyrost mocy.
Prosze kazdego o wypowiedzenie sie co juz zmienil jaki jest tego efekt i ile go to kosztowalo (+ -)
Myśle ze taki temat moze sie przydac nie jeden osobie ktora mysli o dopaleniu swojej kruszynki.
Ale heble w ed9 to porazka wg mnie i w to mozna zainwestowac.

szumal napisał(a):tzn rozwiercic kolektor ssacy (tą ala puszke zbiorcza tylko czy kazddy kanal? )i dac wieksza przepustnice?? od czego pasuje i nie bedzie za duza?? slyszalem podobno ze od CRV ale nie wiem...

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 7 gości