Samochodzik byl sprowadzony ze Szwajcarji i dlatego siedzi tam olbrzymi katalizator i po przeliczeniu w dowod wpisane jest 119KM.Jest z 1990r i ma silnik A9 wiec nie powinno tam go byc?? chyba. Jutro mam zamiar sie go pozbyc i nie wiem czy to ma jakis sens, czy po czuje przyrost mocy. Pewnie wielu z was wykonywalo juz takie operacje i jestem ciekawy czy daje to cos?(Oprucz lepszego samopoczucia). Dzieki za rady!
Moze masz wpisane 119 kW to by bylo 160KM jak w vtecu Ja mam z5 i wpisane 96kW czyli 130 KM
A co do przepuchania kata to SZUKAJ bylo o tym na peczki tematow.
Pozdr.
jak szedl na szwajcarie to mu zalozyli kata,bo oni z srodowiskiem to tam maja po...,a sprawdz czy ma sonde.a te dane czytasz z brifu czy jak to sie tam w szwajcari nazywa,sprowadzales sam ten woz bo nasi jak cos kludza to przewaznie z zatratym silnikiem i potem tu w polsce wkladaja np taki A9 i kombinujesz ze jak moze byc kat w A9???.znam to z doswiadczenia kolegi .jak ma kata to musi miec sonde,i tu sie dowiemy co to za silnik.???
hmm no to skad sie wziela sonda w a9 ;|? czyzby kolektor przelozyli.. czy to jakis szczepan ?:] mi tutaj cos nie pasuje, no chybaze na szwajcarie wychodzily wersje a9 z przyszlosciowym kolektorem i sonda ktora potem montowali w z5;] .. no bo ze do 89r wkladali w niemcach z5 zamiast a9 to wiadomka.. moze cos w szwajcarii tez modzili ?
[ Dodano: Nie Cze 18, 2006 10:51 pm ] samochod ma nawet na masce od spodu naklejke i napisane na niej "mit katalysator" czy jakos tak. o golnie wersja jest dziwna bo ma klime el szyby a nie ma regol swiatel przednich
otwórz maskę i sprawdx na tabliczce znamionowej czy masz a9 czy z5, ja ma d16z5, autko sprowadzone i chłopaki w urzędzie komunikacyjnym dobrze przepisali z briefu 91 KW, czyli 124 KM i gitara
A nie jest to A8 przypadkiem? Szwajcarskie były A8, jakoś w kwietniu omal nie kupiłem pod Warszawą właśnie takiej - D16A8, el. szybki i klima. Ktoś kupił ją pół dnia wcześniej nim się zdecydowałem, ale miałem okazję niunię obejrzeć. Gdybyś nie mówił że masz A9, pomyślałbym że to ta sama