Witam mam klopot juz od dluzszego czasu, probowalem go zlokalizowac ale bez zrodel. Mianowicie na wolnych obrotach zamknietych szybach i wyl. radiu slychac delikatne stukanie ( porownuje je do delikatnego stukania rury w tunel ), prubowal juz przytrzymac deske rozdzielcza na maksa, wszytskie gadzety odpowiedzialne za ogrzewanie, patryzlem pod maska, na rure wydechowa i nic nie znalazlem. Odglos ten slychac wlasnie gdzies pod deska w okolicach silnika. Nie jest to glosne ( minimalne ) ale denerwuje mnie to na swiatlach itd. Moze ktos mial cos podobnego.
Dycha napisał(a):Odglos ten slychac wlasnie gdzies pod deska w okolicach silnika
może ktoś ci zostawił w prezencie śrubokręt za prędkościomierzem jak mnie drażnią niewyrażne trzaski piski i stukania w aucie to lokalizuje je stetoskopem pozdrawiam
ciezko zlokalizowac takie stuki bo zawsze okazuje sie co innego niz powinno byc stuka pod deską a objawow jest naprawde sporo
Nakrzewnica.. moze cos sie do niej dostalo, moze byc magiel bo jest tuz za sciana godziową..
Ja bym sciagał deske juz na twoim miejscu ale to czasochlonne bardzo i nie kazdy ma na to czas i cierpliwosc:) ja poprostu uwielbiam dlubanine i dlatego bym tak zrobil
Pozdro
Witam ja mam podobnuie ale u mnie znalazłem przyczyne ale nie wiem za bardzo jak to rozwiązać mianowicie stukanie przenosi się z układu paliwowego na podszybie a dokładniej przez filtr paliwa ,sprawdzałem ciśnienie wymieniałem regulator ciśnienia paliwa i wymieniałem pompe i niestety nic to nie dało mechanik powiedział mi ze wtryski przenoszą to stukanie .Ale nic więcej niestety nie dało sie zrobić i nadal szlak mnie trafia jak silnik chodzi na wolnych obrotach ,jak ktoś ma jakieś propozycje to będe wdzięczny bo poza zdięciem filtra z podszybia nic mi nie przychodzi do głowy
kawalek gumy pod filtr paliwa, ale jesli to masz od pompy paliwa to wymien pompe.
części tuningowe z USA D,B-series!! zawieszenia ES/sprzęgła/oświetlenie/felgi/rozporki/pierścienie/tłoki/panewki/uszczelki/doloty i wiele innych!!
Pomiary AFR, Gtech obd2/obd1/obd0 Modyfkacja i strojenie komputerów (ulica+hamownia) Crome Pro, Turboedit, Bre, Hondata ---------------
gg:175578, tel:500410476, www.merfiebay.com