Moje zdanie jest takie...tylko wymiana pierscieni wchodzi w gre..nie ma innej mozliwosci..do doktora to ona na pewno musi sie udać na remont,ale do takiego co ma 2 rece tułow i 2 nogi..a nie do takiego co znajduje sie w stanie ciekłym(Moto doktor)...nic nie zrobi i zaraz spłynie...
Aha ..zapomnialem dodać..mi także pali olej, a uszczelniacze dopiero co zostały wymienione-kompletnie nic nie pomogło..jest bez zmian...Przy wiekszych obrotach 6-8 tys tylko niebieska chmurka z tłumika..
Ostatnio edytowano 2006-05-15, 16:55 przez dominik216, łącznie edytowano 1 raz
istnieje ryzyko ze po wymianie pierscieni dalej bedzie bral olej przez panewki?
albo ze cylindry zrobily sie nierowne?
chce zainwestowac kase w wymiane tych pierscionkow a nie mam wiecej pieniedzy i boje sie ze je wymienie,a dalej bedzie żreć olej. Jak sądzicie pierścionki pomogą?
Ryzyko zawsze istnieje, po planowaniu wzrosnie ci kompresja do tego gore wymienisz, czyli np uszczelniacze i pierscienie to moze zaczac brac dolem np panewkami. Czego np wczesniej nie robila bo nie bylo takiego cisnienia.
Może i wyobraźnia z wiedzą w konkury chodzą, ale za to obie przegrywają z bezmyślnością
juri poczytaj na forum jest opcja szukaj zadajesz pytania, na ktore odpowiedzi juz dawno sa napisane poza tym masz post na samej gorze jakich firm czesci kupowac wiec tracisz czas.
nie jest powiedziane ze mechanik musi sie znac na hondach ale zawsze taki wie ze honda to wrazliwy silnik i dokladnosc jest tutaj bardzo duzym czynnikiem.
wazne zeby ten mechanik robil silniki dohc bo potem sa takie jazdy jak zamienione walki itp itd.
w manualu masz wymiary nominalne i dopuszczalne zuzycia.
wez wydrukuj i kieruj sie do dobrego zakladu. pareset zl wiecej za jakosc oznacza czesto spokojny sen.
części tuningowe z USA D,B-series!! zawieszenia ES/sprzęgła/oświetlenie/felgi/rozporki/pierścienie/tłoki/panewki/uszczelki/doloty i wiele innych!!
Pomiary AFR, Gtech obd2/obd1/obd0 Modyfkacja i strojenie komputerów (ulica+hamownia) Crome Pro, Turboedit, Bre, Hondata ---------------
gg:175578, tel:500410476, www.merfiebay.com
witam podlacze sie o tematu .kogo lub jaki warsztat polecacie w okolicach warszawy na zrobienie generalnego remontu motoru .z gory dzieki za pomoc.najlepiej z podkreceniem wiertarki