Szlak mnie trafai..., jakies 8tys temu wymienialem pompe, pierwszy i ostatni raz kupilem JC, (nie przez kase, do innej nie mialem dostepu) no i coz, na wolnych obrotach zaczelo wyraznie slychac zgrzyty.no i moje pytanie ktora lepiej pompe kupic czy firmy aisin czy gmb??? bo mnie trafi jak znow bede musial sciagac rozrzad za kolejne pare tys km( wiem ze najlepiej to w aso, ale jakie koszta???(. JC oddam na gwarancje, mam nadzieje ze uwzglednia i uda sie doplacic i wzias cos lepszego. niestety trzeba czekac prawie mies, wiec ta bede mial na sprzedaz.
napewno pompa, juz mialem taki dzwiek,przy poprzedniej wymianie ustal do wczoraj, to nie jest ze spada na woln i wyje, tylko chwilke trzeba zaczekac i wskakuje ten metaliczny dzwiek, na 100% pompa
Ja tam bym sie az tak bardzo nie zrazal do JC, mialem bardzo podobna historie moze nie tyle w hani co mazdzie 323f pompa siadla po jakims tysiacu km od wymiany, dokladniej zacierala sie coraz bardziej i urywala pasek klinowy jeden za drugim (w tym modelu pompe napedza klinowka) kupilem druga jezdzi i jest wszystko ok, miala jakas wade fabryczna, coz produkuja to na masowa skale wpadki sie zdarzaja, np taka firma Volvo musi ludziom poprawic 250 tysiecy egzemplarzy nowych S40 i V40 ktore sa nieco drozsze od pompy do rexa
"Some people tell me that I need help, Some people can fuck off and go to hell.."
sluchaj mam pompe ntk tylko uszczelke trzeba do niej, ja wymienilem ta na gmb ze wzgledu na uszczelke ale ta stara jeszcze nie ma zadnych luzow i sie toczy z oporem(czyli nie wyrobiona). wiec jak chcesz to ci moge ja pchnac za smieszna kase.
części tuningowe z USA D,B-series!! zawieszenia ES/sprzęgła/oświetlenie/felgi/rozporki/pierścienie/tłoki/panewki/uszczelki/doloty i wiele innych!!
Pomiary AFR, Gtech obd2/obd1/obd0 Modyfkacja i strojenie komputerów (ulica+hamownia) Crome Pro, Turboedit, Bre, Hondata ---------------
gg:175578, tel:500410476, www.merfiebay.com
ponoc na gmb mowia oryginal wiec cena bedzie podobna ja w hurcie placilem 120 zl.
części tuningowe z USA D,B-series!! zawieszenia ES/sprzęgła/oświetlenie/felgi/rozporki/pierścienie/tłoki/panewki/uszczelki/doloty i wiele innych!!
Pomiary AFR, Gtech obd2/obd1/obd0 Modyfkacja i strojenie komputerów (ulica+hamownia) Crome Pro, Turboedit, Bre, Hondata ---------------
gg:175578, tel:500410476, www.merfiebay.com