tak a ja mam w briefie wpisane 99kw/136km i 2 z5 zostawialem o 1 do 1,5 dlugosci za soba hmm.obie zdrowe wiec cos tu nie gra .
Poza tym w wielu katalogach wlasnie a8 ma 136km
poza tym te 7,5 sek z gtechu tez pokazuje sie slabiutki nie jest .poza tym lepiej sie wkreca na kolektorz 4-1 na wysokich niz 4-2-1 bo mam drugiego cxrxa w garazu i jezdzilem i jednym i drugim wiec tez mam jakies porownanie.
marcin_crx napisał(a):no bo to prawda Z5 to wersja z katem tyle, że ma 124 konie
Wiem a oni pisza ze 120 i z tymi osiagami to jest niemozliwe, 0,2 sek to lipna roznica jak na 20 KM
Atom1a prospekt jest lepszy, ja bym sie do jego danych sklanial przychulniej niz do mojej gazetki...
Te dane katalogowe/z ulotek w zestawieniu z wiekiem aut maja sie roznie do rzeczywistosci. Mialem idealnego Vtecka i ED9 przez dluzszy czas i roznica w przyspieszeniu do 100 byla minimalna. Jak kolega dosiadal Vtecka, ja ed9 to do konca dwojki bylo moze z pol dlugosci auta jak roszalismy rowno. Jak odstawilem Vtecka na starcie to juz mnie nie zlapal do 100km/h. Dopiero na 3 biegu czuc roznice w mocy. Jednak roznica w przelozeniach i masie aut robi swoje.
atom u ciebie nie zgadzą mi się waga - mój ed9 ma w papierach tyle wagi co wedle katalogu Z5 a mam A9 i to jest motor taki jak wyjechał z fabryki żadne tam swapy
[ Dodano: Sro Maj 03, 2006 11:57 pm ] szama zrob skan całego artykułu chętnie poczytam
Honda - zawsze czysto, zawsze sucho, zawsze pewnie
[ Dodano: Czw Maj 04, 2006 12:16 am ] jeny Ci ludzie to dembole skąd oni biorą wysokie ceny części?? przecież zamienniki są śmiesznie tanie, a zawiecha to w praktyce civic!!
Honda - zawsze czysto, zawsze sucho, zawsze pewnie