światła awaryjne a raczej ich brak
Wszystkie sprawy techniczne dotyczące naszych kochanych ceerek.

sweety
Forumowicz

światła awaryjne a raczej ich brak

przez sweety » 2006-04-24, 07:10

ello
Pytanie raczej tendencyjne ale ani elektrykiem ani mechanikiem nie jestem i pomysłu niema.
Zrobiło mi sie małe spięcie i niemam niestety awaryjnych.
Czy mógłby mi ktoś powiedzieć co może być przyczyną?
Skoro bezpieczniki są OK, przewody OK, i gdyby ktoś pytał żarówki też bo są migacze.
Chyba, że coś jest gdzieś ukryte.

pozdr
.....::::: Kobieta Twoich Snów :::::.....

fazer
Forumowicz

przez fazer » 2006-04-24, 07:28

ale bezpieczki od awaryjnych jest pod maska po lewej stronie jak bys stala z przodu samochody. jak tam sprawdzilas to nie mam pojecia :(
Honda Turbo :) na zyczenie

NyGaS gaRaz

sajder
Forumowicz

przez sajder » 2006-04-24, 09:22

Napewno bespiecznik od awarysjnych[do tego służy], jeśli nie to to może przepaliłąś któryś z przewodów

sweety
Forumowicz

przez sweety » 2006-04-25, 08:43

henoh napisał(a):mam ten sam problem, nie przejmuj sie :)) przez pewien okres nie mialem kierunkow, potem sie same pojawily, ja nie wiem co sie dzieje ale przynajmniej wesolo bo nie tylko ja mam ... ich brak :), dzis z tym powalcze, cholera, awaryjnych brak, swiatel postoju brak, klakson tez padl - co sie dzieje :)) - zeby nie ta milosc do hond ...

nio tio w takim razie poczekam :)
może samo się naprawi :)

pozdr

Sebastian_O
Forumowicz

przez Sebastian_O » 2006-04-25, 16:09

pewnie sie nie naprawi :) sprawdź w tej czarnej skrzynce pod maską, jak pisze fazer

henoh
Forumowicz

przez henoh » 2006-04-26, 01:30

u mnie sie naprawilo :), jezdzilem ze swiadomoscia braku kierunkow przez okolo 1.5 miesiaca narazajac sie na wkurw... kierowcow innych samochodow(w sumie to dluzsza opowiesc) mialem pod koniec zimy zdarzenie z autobusem ktory to chcial mnie rozjechac :), skonczylo sie to przytartym caly bokiem (przedni zderzak mocniej, drzwi i tylni lekko) wyladowalem na poboczu, koles w autobusie nawet mnie nie zauwazyl, ja w zaspie itd ... jakos wyjechalem i scignelem kolesia, koles to prywatna linia autobusu cerfur na bemowie (zajechalem kolesiowi droge) zadzownilem na suki i wsiadlem do auta (czekam) koles w ogole zdziwiony !, no ale ewidetnie widac na jego autbusie kolor mojego lakieru :P. Skonczylo sie to tak ze koles podszedl do mnie podpisal mi oswiadczenie ze to jego wina a ja anulowalem suki. No i od tamtej pory samochod doznal jakiesgos wstrzasu i zginely mi kierunki. Potem ich nie mialem, potem nie sprawdzalem bo wiedzialem ze nie mam a potem bedac 350 KM od domu mowie sobie sprawdze czy sa i byly :P

sweety
Forumowicz

przez sweety » 2006-04-26, 10:50

Sebastian_O napisał(a):sprawdź w tej czarnej skrzynce pod maską

sprawdzałam i jest dobry wrrrr

henoh, no ja swoje straciłam po tym jak mi na pargingu na targówku w przód wjechano :cry:
a dopiero co była robiona :(

no ale może do kielc się naprawią :D
samo się zepsuło niech się samo naprawi :)

kejkej
Forumowicz

przez kejkej » 2006-04-26, 10:56

Samo raczej nic sie nie naprawia (niestety) ale skoro ktos Ci wjechal w przod to albo jest cos z kablami nie halo, albo bezpiecznik (ktory podobno wykluczylas) albo cos w elektryce jakis przerywacz walniety czy cos, a moze po prostu spadla Ci kostka przy guziku od awarii..?!
"Some people tell me that I need help, Some people can fuck off and go to hell.."

kamilos
Moderator

przez kamilos » 2006-04-26, 11:05

jak jest odpięta kostka (kabel) od przełącznika awaryjnych to nie ma również wtedy kierunkowskazów.

henoh
Forumowicz

przez henoh » 2006-04-26, 11:09

Hehe, no czasami sie naprawia :), sprawdz kostke, tak jak mowia koledzy, jest tam taka kosta i ona mogla sie odpiac, albo mechanicy jej nie dopieli albo w ogole nie wpieli, chyba jest jeszcze jakas kostka pod deska laczaca cale to badziewie w kupe u mnie tak przynajmniej jest.

merfi vtec
Forumowicz

przez merfi vtec » 2006-04-26, 22:56

w crx 2 gen jest jeden przekaznik do awaryjnych i na kierunki

w del solu trzebaby zerknac na schemat elektryczny i isc po kablach. prawdopodobnie masz przekaznik na awaryjne osobny

kabel nie mogl ci sie zaden stopic boby ci sie instalacja zapalila wczesniej i powstalby pozar.
wg mnie cos moze byc w przekazniku albo dokladnie przesledz jeszcze bezpieczniki

najlepiej opisz jaka byla procedura spiecia w instalacji to wtedy bedzie mozna rokowac jakies sugestie. :) 8)
części tuningowe z USA D,B-series!! zawieszenia ES/sprzęgła/oświetlenie/felgi/rozporki/pierścienie/tłoki/panewki/uszczelki/doloty i wiele innych!!
Pomiary AFR, Gtech obd2/obd1/obd0 Modyfkacja i strojenie komputerów (ulica+hamownia) Crome Pro, Turboedit, Bre, Hondata
---------------
gg:175578, tel:500410476, www.merfiebay.com