Czesc mam taki problemik przy ostrym ruszaniu crx z obrotow 3tys-3.5tys (granica przyczepnosci kol ) trzesie przodem powyzej tych obrotow nie trzesie samochod jest obnizony -4cm ma seryjne amorki moze ktos ma podobnie?? jaka tego moze byc przyczyna?
nie wiem czy dobrze kombinuję... mam podobnie u siebie, że przy żwawrzym ruszaniu na śliskim asfalcie trochę trzęsie samochodem. wydaję mi się że to przez nieodpowiednią przyczepność kół. trochę łapie i trochę się ślzga po tym mokrym i jest efekt takiej trzęsiawki. u mnie jest zawiecha HR ale nie wiem czy to ma akurat wpływ na to :/ sam jestem ciekaw czy ktoś jeszcze ma inny pomysł na to..
ewentualnie jeszcze mogą być to poduszki silnika lub skrzyni, sam nie wiem..
znam to.to tak jest jak sie traci przyczepnosc na nierownej powierzchni[niemowie o dziurach tylko jakims nierownym asfalcie].a do tego jeszcze dochodza wybite amorki,i juz wypas,choc z tymi poduszkami to tez cos moze byc.
Poduszki,amorki,zle rozgrzane opony,kijowy asfalt no i w ostatecznosci moga to byc tlumiki drania na sprzegle ale auto wtedy bardziej szarpie niz podskakuuje...
EJ8 D16Y8 black bitch...
I was born to die not to drive slow....
dzieki za porady ale cos mi sie wydaje ze kola moze mam niewywazone bo np na blaszakach nie mialem tego problemu a na felach trzesie sam juz nie wiem.. aha (trzesie na rownej jezdni)
Guma twarda i dlatego, na zimowkach jaram kapcie asz milo przy kazdym dodaniu gazu, nie ma mowy o skakaniu auta, natomiast letnie szerokie kapcie zwlaszcza podczas deszczu jak traca przyczepnosc i jeszcze jest zimno to guma twarda i podskakują. Zakaldam ze poduszka ok, wywazenie nie wielkie tu ma znaczenie.
mam tosamo, ale: tylko jak zabiera prawe koło bo jak lewe to jest ok
prawdopodobnie amortyztor jest walnięty
jeśli byłby to silnik a dokładnie poduszka to raczej trzepałoby całym samochodem anie tylko zawieszeniem