tak się zastanawiam czy wytargam tłoki dołem,grzebałem pare razy już z pierscieniami i nigdy sie nie wziołem za to z drugiej strony pasowało by mi odgreci panewy wytargac wał następnie tłoczki wrzuci pierscienie i uratowac moją kochaną uszczelke głowicy,kurcze nigdy nie popatrzyłem czy się da wiem ze w oplu gsi nie bo próbowałem a w d16z5???:)
z tego co pamietam to niepowinienes miec problemow tylko wala trza wyjac ... ale moim zdaniem lepiej wyjac gora - mnie roboty niemusisz wyciagac skrzyni walu, rozzadu miski itd koszty beda zblizone do uszczelki glowicy bo jak wezmiesz sie od dolu to : uszczelka miski zimeringi , a duzo wiecej roboty
pozdro
własnie wole dołem bo juz planowac głowicy nie moge:),kurcze musze wiedziec na 100% bo w gsi trzymało to że za małe odstepy były midzy panewkami wału i tak brakowało po 1 cm żeby je wyciągnąc
a kto powiedzial ze trzeba glowice szlifnac ... chyba naciaga cie ktos ... jakby przy kazdym zdjeciu glowicy bylo trza robic szlifa to by nikt z nas nie jezdzil ok 15 letnim autem