Problem polega na tym ze zmienialem tarcze na biale i wyciagajac wskazowki ben i temp. pekly mi ( moj blad ) kupilem pozniej kolejny licznik i oba wskazniki tem i benz. sa jakies zerdzewiale albo co bo wogule niechodza, tak kupuje sie na allegro a licznik mial chodzic, kolejny licznik kupiony rowniez nie funkcjonowal prawidlowo + znowu pekl trzpien. ( teraz juz scagam patentem i nic nie peka- ale madry Polak po szkodzie ).Stwierdzilem ze moze bedzie pasowac od licznika ze zwyklej hondy civic zakupilem takowy, ale okazalo sie ze mimo tych samych wielkosci mechanizmow do wskazywania jednak maja wiekszy obszar wskazywania temp i benyzny. Mam juz dosc wydawania kasy na kolejne liczniki i nerwow, gdyby ktos mial takowa czesc ,albo licznik uszkodzony poza tymi czesciami. Najbardziej zalezy mi na temp. to ten ktory jest na zdjeciu. Bede wdzieczny za pomoc - na serio juz mam dosc.
ja tez juz nie mam sil do takich co pisza bzdety w temacie
części tuningowe z USA D,B-series!! zawieszenia ES/sprzęgła/oświetlenie/felgi/rozporki/pierścienie/tłoki/panewki/uszczelki/doloty i wiele innych!!
Pomiary AFR, Gtech obd2/obd1/obd0 Modyfkacja i strojenie komputerów (ulica+hamownia) Crome Pro, Turboedit, Bre, Hondata ---------------
gg:175578, tel:500410476, www.merfiebay.com
merfi co wedlug ciebie jest bzdeta, sluchaj jak ja widze czepiasz sie wiekszosci ludzi, sa to pytania ktore sie normlanie zadaje , a jeszcze nie tak dawno rozmawiajac na gg z jednym z naszych klubowiczow mowilem ze " ty sie nie czepiasz ludzi " ale widocznie sie mylilem a ktos mial racje.
ja tez polamalem temperatute i paliwo, ale nie kupowalem tylko skleilem i chodzi juz od roku raz mi sie zalmala ale potem juz to zrobilem na ekstra jak chesz to dam ci patent na priva
a moze wiecie jak ustawic wskazowke obrotomierza zeby chodzila dobrze a nie zawyzala??
albo moze ktos ma odsprzedac obrotomierz do ed9 '91 (sama tarcze+wskazowke+silniczek)
pozdro
macie patent jak odkręcić tarcze od wskaźników aby ją wyczyścić z tyłu z tej czarnej farbki? a może jakoś da radę się do niej dostać bez odczepiania wskazówek? obrotomierz i prędkościomierz mam już z tyłu czyste i zostało jeszcze to
WITAJCIE U MNIE TO POSZLO BARDZO SPRAWNIE.... WYMIENIALEM NA BIALE TARCZE-JEDYNY PROBLEM JAKI MAM DO TEJ PORY-TO CZY DOBRZE WSKAZUJE MI POZIOM PALIWA-ALE Z WYJECIEM NIE MIALEM PROBLEMU- 2 MALE PLASKIE WKRETAKI I WYSKOCZYLY... I NA WSKAZNIKU OD PALIWA ZOSTAL TEN TRZPIEN-I NIEWIEM CZY DOBRZE SKAZOWKE ZAMOCOWALEM,SPRAWDZIC JEDYNIE ZATANKOWAC CHYBA NA FULA, I WTEDY POKARZE POZDRAWIAM....
kamilos, mi sie udalo to zrobic....podwazylem tarcze cienkim plaskim srubokretem
a potem wsadzilem tam kilka zapałek zeby to podtrzymac i czyscilem szpatułką do uszu albo igłą z kawałkiem srajtaśmy (zmywaczem do paznokci)
tak czy siak wyczyscilem idealnie i hula bardzo ladnie wiec jesli mi sie udalo to i tobie napewno tez !
milej zabawy.
pzdr