Del Sol Zgierz
Tutaj zamieszczajcie linki do ogłoszeń z internetu - może ktoś coś wie na temat danego samochodu...

Cooper

Samochód: Szukam

Del Sol Zgierz

przez Cooper » 2015-05-08, 12:03

Cześć.

Szukałem MX-5, MR2, ale teraz do kręgu zainteresowań dołączył Del Sol. W sumie to nie bardzo mam pojęcie o tym modelu, trochę czasu minie zanim przekopię wasze forum. Miałem kiedyś Civica VII gen. no ale Del Sol to jednak troche inny temat.

Co sądzicie o tym egzemplarzu?

http://otomoto.pl/oferta/honda-crx-del- ... 3587f78015

Na co zwrócić uwagę poza potencjalną korozją?
Czy malowanie tego auta jest oryginalne (chodzi mi o czarne wstawki i lusterka)?

Do Zgierza mam spory kawałek, więc bede wdzieczny za kazda porade, spostrzezenie.

xkamasx
Forumowicz

Re: Del Sol Zgierz

przez xkamasx » 2015-05-09, 00:18

na dach :) zobaczyć jak szyby boczne pasują do uszczelek, jeżeli to nie problem to oblać auto wodą zobaczyć czy gdzieś cieknie woda albo na myjnie bezdotykową. Tylko że na myjce jest duże ciśnienie i pryskasz auto z różnych kątów, u mnie na myjce potrafiło się dostać co nieco do środka ale za to podczas deszczu w 90% przypadków było sucho musiało na prawdę fest padać.
Auto trzeszczy na nierównościach ale za to targa jest w moim mniemaniu super rozwiązaniem nie to co szmaciany dach z cabrio.
Spalanie D16Z6 jest bardzo przyzwoite w porównaniu do mocy ja ze swojego jestem mega zadowolony.
Części może ktoś inny się wypowie ale z tego co mniej więcej porównywałem ze znajomymi to te Audi czy VW nie są wcale tańsze a masz coś bardziej wyjątkowego niż golf 4 itp.

Paweł1991
Forumowicz

przez Paweł1991 » 2015-05-09, 01:02

Pierwsze co się rzuca w oczy to te dziwne poszerzenia tylnych nadkoli wiec trzeba by zobaczyć jak to wygląda na żywo i czy to nie jest jakiś ulep. Po zdjęciu widać jakby ktoś połączył listę progową z elementem progu i polakierował. Trzeba się przyjrzeć uważnie bo seryjny ten samochód na pewno nie jest.

JOKER
Forumowicz

przez JOKER » 2015-05-09, 08:51

czarne plastiki z tyłu nie występowały co innego klamki i lusterka. Poszerzenia z tyłu moga być powodem że ktoś reperaturek nie miał dedykowanych(wcześniej takich nie było) obejrzyj jak to jest wstawione bo za taka cenę to można już oczekiwać że auto będzie bez większych niespodzianek